קושי בתפיסת מרחב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בתפיסת מרחב
    דיינה
    08/07/2007

אני בת 23 ומאז שאני זוכרת את עצמי יש לי קשיים בכיוונים ומרחב, אני לא מצליחה לדמיין מפה בראש וזה בלתי אפשרי בשבילי להבין תלת מימד אם זה לא משהו מוחשי מול העיניים שלי. אני יכולה ללכת לאיבוד בכל מקום שאני לא מכירה ממש טוב, כולל בתוך בתים. יכול להיות שזאת בעיה מעבר לסתם חוסר חוש כיוון? אם כן, יש טעם לאבחן את זה? יש פתרון לבעיה הזאת ברגע שהיא מאובחנת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בתפיסת מרחב

הוספת תגובה

• לדיינה

אייל אליאש
    10/07/2007

אם זו תופעהה המלווה אותך מגיל צעיר אז זו כניראה בעיה. השאלה אם מחוץ לנושא התמצאות בכיוונים היא פוגעת בצורה משמעותית בחיי היומיום שלך.
    אם כן , כדאי לפנות לאבחון. תוצאות האיבחון יוכלו למקד את הבנת הקושי ועל פי ההמלצות תוכלי למצוא אסטרטגיות כיצד להתמודד עם הבעיה. אין אפשרות בדרך כלל לפתור אותה.
    אם זה לא מטריד אותך בחיי היומיום לדעתי אין טעם לפנות לאיבחון כעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דיינה
    11/07/2007

תודה על התשובה.
    הבעיה הזאת מפריעה לי מאוד בחיים, קשה לי להגיע למקומות וכל מקום חדש מכניס אותי ללחץ כי אני פוחדת לעשות צחוק מעצמי (למשל אם אני נכנסת למשרד ויש יותר משתי פניות, לא בטוח שאצליח למצוא את דלת הכניסה בחזרה, אלא אם הצלחתי לשנן כיוונים בדרך בצורת הוראות). הזכרת שאפשר למצוא אסטרטגיות אבל לא לפתור את הבעיה. תוכל בבקשה לספר מה זאת אומרת אסטרטגיות כאלה ואם יש מקום שיכול ללמד אותן<

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיינה

אייל אליאש
    16/07/2007

מקום שיכול לאבחן את הבעיה ולעזור במתן כלים להתמודדות אם יש צורך הוא בהדסה אופטימל
    שם ניתן לערוך מבדקים נוירופסיכולוגים ולקבל הדרכה.
    יש מרפאות בתל אביב ובירושליים . מספר הטלפון נמצא בתחילת העמוד של הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו