שיפור איכות החיים של אוכלוסיית ADHD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיפור איכות החיים של אוכלוסיית ADHD
    דורי
    28/10/2008

השאלה מופנית לבעלי המקצוע בתחום. תנאי מוקדם והכרחי לשיפור איכות החיים של אוכלוסיית ה- ADHD ולשיפור השתלבותם בחברה (עבודה + משפחה וכו) הינו איתור ראשוני של אותו ייחוד - שייש לו גם יתרונות בסיטואציות מסוימות במידה ואכן אתה מודה לתסמינים ומטפל בהם .האפשרות אכן לבטא את אותו יתרון יחסי שלך כ-ADHD : קרי : יצירתיות, אינטואיציה טובה ,כח רב , חריצות ועוד (במיוחד אצל מבוגרים ששרדו) מחייב בדיקה ואיתור מוקדם של הפרעת הקשב וזאת על מנת לנתב אותם למסלול ולדרך חיים שבה הם והחברה יפיקו את המירב. היות וההנחה הבסיסית שמדובר בנכות - כמו קוצר ראייה ,אנ י סבור שהפתרון אמור להיות באפיקים דומים . נשאלת השאלה האם נעשה ניסיון ליצור רגולציה שבה בצמתי החלטה קריתיים של האדם תערך בדיקת טובה ,מובנית בתוך מערכת הבדיקות הכוללת לבחינת הנושא. הצמתים האופציונאלים הם: - בכניסה למערכת החינוך. - בתהליך הגיוס - בכניסה לאוניברסיטה - במכוני ההשמה. אני סבור שאמורה להיות שקיפות מוחלטת בנושא-ושניתן להתמודד עם הסטיגמה בתהליך של חינוך חברתי והצפת הנושא ולא הסתרתו - בסופו של דבר הסתרת הנושא יוצרת את הבעיתיות והסבל של אותה אוכלוסיהה. - יש לזכור כי מדובר ב10% בממוצע של האוכלוסיה שחלקה אינו מפיק את הפוטנציאל שבו עד לאיתור ה- ADHD.לעיתים אי אתור הפרעת הקשב מביא את חלק מאנשי המקצוע בתחום לייחס לאותו אדם אבחון אישיותי לא רלבניטי שעשוי אם השנים להופכו לכזה, מעיין נבואה שמגשימה את עצמה. אני מוכן להתגייס לנושא.(אני בן 49 ואובחנתי לפני חודש ).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיפור איכות

ד``ר אריה בקלו
    28/10/2008

גישתך בהחלט מעניינת, ואני חושב שלא ירחק היום שבו הכיוון שאתה מעלה יתפוס מקום של כבוד.
    כבר היום ה מודעות עולה וההתיחסות בכללית משתנה בהתאם. אני לא שלם עם הגדרתך שמדובר בנכות, שהרי מדובר בהפרעה על רקע ביולוגי מוחי שניתנת לתיקון .
    מבדקי TOVA אינם אמינים מספיק אך ישנם מבדקים רחבים יותר כגון BRC שנותנים היבט רחב יותר הן להפרעה והן לתחומי תפקוד אחרים. אני בהחלט תומך ברעיון שלך שמבחן כזה יהיה חלק מהערכה כוללת של יכולות האדם בצמתי חיים חשובים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו