שלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום
    סיגל
    02/11/2008

אני בכיתה י"ב ואובחנתי לפני כשנה כבעלת לקות למידה, פניתי למאבחן דידקטי כי לא הייתי מספיקה לסיים מבחנים והרגשתי תסכול בגלל הפער בין היכולות הגבוהות שלי לבין מה שקרה בפועל בזמן מבחן. יש לי 2 שאלות: 1. קל לי יותר להתרכז וללמוד למבחנים במתמטיקה למשל(שבהם הייתי מקבלת ציונים מאוד גבוהים) ואילו לנושאים שקשורים להבעה של מלל מילולי קשה לי יותר להתרכז בזמן למידה ועוד יותר קשה לי להצליח בזמן מבחן. האם יש הסבר לכך? 2. כפי שציינתי קודם, קשה לי להתרכז כשאני קוראת חומר למבחנים שאחרי זה אני צריכה "לשפוך" את הכל, (אבל בכיתה כשמסבירים אני מצליחה משום מה להשאר מרוכזת). כשאני יושבת בבית וקוראת אני מוצאת את עצמי נודדת במחשבות באמצע הלמידה או מתרכזת ברעשים חיצוניים. אם אני עושה הפסקה אפילו של חמש דקות נורא קשה לי לחזור להתרכז. שמעתי על תרופות כמו רטלין שעוזרות להתרכז אבל אני לא ממש נלהבת מהרעיון. האם יש שיטות אחרות מלבד תרופות? תודה מראש, סיגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• אבחון בכיתה י"ב

ד``ר עדי אדר
    03/11/2008

שלום לך!

יש להבדיל בין לקויות למידה לבין הפרעת קשב וריכוז למרות שלעתים תכופות הן קיימות בשילוב.
    בהחלט ייתכנו פערים בין הכישורים במקצועות מתמטיים לבין מה שמכונה מקצועות מרובי מלל כגון ספרות, תנ"ך ועוד.
    לעתים תכופות אנשים עם הפרעות קשב "מסתדרים" טוב יותר במקצועות המתמטיים שהם יותר קונקרטיים ופחות כרוכים בקריאת טקסטים ארוכים הדורשים ריכוז והתמדה.
    אבחנה של הפרעת קשב מתבססת על קריטריונים מסוימים ולא רק על תחושה של "חוסר קשב" ולכן אם קיים חשד בכיוון זה צריך לבצע אבחון מקובל.
    בשלב הנוכחי של לימודייך בכיתה י"ב במידה ואכן יש לך הפרעת קשב אין ספק כי הטיפול היעיל והמהיר ביותר הוא טיפול תרופתי באחד מתכשירי הריטלין (קיימים טיפולים נוספים כגון טיפול פסיכולוגי).

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו