אבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון
    איריס
    04/11/2008

בני בכיתה ב. יש לו קושי קל בשטף קריאה (קורא בהברות). הולך למורה פרטית בהוראה מתקנת כחודש ומשתפר. המורה בכיתה ביקשה ליידע אותי שהוא בכיתה הוא תזזי -זז על הכיסא, מפטפט ויש צורך שישב בשולחן ליד המורה אחרת הוא לא ממוקד. בחשבון הוא טוב מאד. בעל יכולת ורבלית טובה מעל הממוצע, בעל ידע רב, דעתן ועצמאי . מה לעשות? האם יש צורך לעשות אבחון - ואיזה אבחון-כי המורה של הוראה מתקנת ייעצה לבצע לו אבחון דידקטי קודם - האם לחכות עם זה ? ולסיים קודם את ההוראה המתקנת. ואם לא איך מסבירים את זה לילד בן 7 ? אני ממש מודאגת שהעתיד שצופן לו- כי אני מכירה את המערכת החינוך ושהפיתרון שלהם הוא ריטלין ואני ממש חוששת. אשמח לתשובות האמא המודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    04/11/2008

במקרים רבים של הפרעת קשב וריכוז יש גם קשיים דידקטיים .מקובל שאם 2 הבעיות קימות ביחד ,יש לטפל בבעיית הקשב לפני שמנסים לפתור את בעיית הלימוד , ובמילים פשוטות : בצעו קודם איבחון מקצועי לשאלת הקשב והריכוז ורק בהמשך ולפי הצורך גם איבחון דידקטי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה בקלו -תודה על תשובתך

איריס
    06/11/2008

שאלתי כעת לאן לגשת? לנוירולוג? , למכון להפרעת קשב? - איזה אבחון אני צריכה לבקש? מה כדאי שהאבחון יכלול?. ושוב מה אומרים לילד בן 7 ? לפני אבחון - שמעתי שהוא ארוך מבחינת זמן? כי מבחינתו הכל בסדר- הוא לא מתלונן על איזה מצוקה /בעיה . תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון

ד``ר אריה בקלו
    07/11/2008

האיבחון יכול להתבצע גם במסגרת קופות החולים במסגרת סל הבריאות. איבחונים אלו ,מטבע הדברים, קצרים ולא ממצים. איבחון קשב וריכוז מלא לוקח בין 1.5 ש ל 5 ש לפי תכנית המאבחן וכמות הבדיקות. אלו בדיקות שנעשות במכונים/רופאים פרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות.
    לילד הכי פשוט לומר את האמת ואת מה שאתם/המורה חושבת ולהפסיק לחשוש כל-כך, לא יצמחו לו קרניים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו