מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ישנה בעיה?ממני10/11/2008
מאז שאני זוכר את עצמי מכיתה א', אף פעם לא נתקלתי בקשיים בלימודים , ואף הייתי מצטין יותר בתחומים המדעים , כיום אני בכיתה יא , ואני שם לב שקשה לי לזכור חומר לימודי אפילו שהנני מקשיב בשיעור , ויש לי הרגשה שזה נוצר מכתוצאה מדיכאון , שהתחיל אצלי בכיתה י, ומאז שהורי החלו לעשות לי אינטרנט כבר הפסקתי להשתמש ב"יכולות" שלי , או שמא אינני מצליח להשתמש בהם , כי כבר המחשב מעניין אותי יותר , שחושב לציין שכיום אני מתכנת אתרים ועושה דברים שלא תיראתי בכלל שביכולתי כן לעשות , איינני מבין איך תלמיד כמוני יכול שלא לזכור ואף להתרכז בכיתה לחומר לימודי ואף להבין, אולי זה בגלל שיש לי בעיות חברתיות קשות אף יותר פעם, ואולי בגלל שכרגע שאני בדיכאון. אבל גם בכיתה ז' הגיעו לשיאם קשיי החברתיים וגם הדיכאון , אך הצלחתי ללמוד טוב מאוד וזכרתי את החומר מאוד טוב , וצורת הלמידה שלי תמיד הייתה שמיעתית..לא יודע מה קרה לי.. והאם יכול להיות שזכירת מספרים נחשבת לסוג זיכרון? כי לאחר שהתסכלתי על התעודה שלי ועל התעודה של חברים שלי אפילו של אחותי , אני זוכר את כל הציונים או לפחות זוכר את הציונים הקרובים (והלא מדוייקים) , יש לי אפילו ילד בכיתה שהתחיל להגיד לי את ציוניו בבגרות , ואמרתי לו לפני שאמר לי , והוא היה המום ממש , וגם לעוד ילד בכיתה אמרתי שעבר בשלוש מקצועות בגרות, הגעתי למסקנה שזה יתפתח אצלי מכיוון שתמיד התייחסתי לציונים באופן רציתי וזה בכלל מה שמכניס אותי לדיכאון , ובגלל זה אני זוכר את כל הציונים שלי...ושל חבריי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יש בעיה!
ד``ר עדי אדר10/11/2008שלום לך!
על פי התיאור שלך בהחלט יתכן שיש בעיה ואף אתה מדווח כי אתה חש סוג של דיכאון וגם בעיות חברתיות. בהחלט מצבים אלו עלולים לפגוע גם בהשגיך הלימודיים.
הייתי ממליץ לך לשוחח על הנושא עם הוריך והם צריכים לתאם לך בהקדם הערכה פסיכאטרית! לא להיבהל מהמילה פסיכיאטר – זהו רופא אשר מאבחן ומטפל בבעיות התנהגות. יתכן ויהיה צורך גם בטיפול תרופתי אשר עשוי לשפר מאוד את תפקודך.
לכן חשוב במקרה זה לפנות לרופא פסיכיאטר ולא לפסיכולוג.
אני מאחל לך הצלחה!!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבייש
ממני10/11/2008אני לא יכול להגיד להורי דבר שכזה , שכן זה קצת בושה לי , וההורים שלי לא יתמכו בי ללכת לפסיכיאטר , אולי אלך לבד , בכל מקרה - עוד כשבועיים יש לי צו ראשון , ניראה אולי שם יאבחנו את הבעיה למרות שקשה לי להאמין , הבעיה הזאת אצלי רק בבית ספר נמצאת אצלי בסביבתי הפנימית אני לא כזה , ובגלל שאני נחשפתי לאינטרנט , הבנתי הרבה דברים שפעם לא הבנתי , קראתי הרבה כתבות . מוזר לי שאף אחד בבית ספר לא איבחן את הבעיה שלי , ובכלל במקצועות ההמוניים אני עדיין מוביל , אך במקצועות ההמוניים הישגי הלימודים שואפים ל0, יכול להיות שיש לי בעית דיסלקציה, או שבעיה החברתית מחריפה לי את הבעיות הלימודיות, או בגלל שאיני משקיע בלימודים בכלל , כי עד כיתה י , הלך לי מצויין בלי להשקיע בלימודים בבית , ובלטתי בעיקר במקצועות הריאליים , עכשיו ממש אני אפס מהלך , רק במתמתיקה ומחשבים הצלחתי איכשהו לשמור על זה , במקצעוות המוניים לא עוזר לי הקשבה בשיעור , ואני מרגיש שבגלל הסביבה של הילדים , אני לא יכול להראות יכולתיי האמיתיות ,מה אני עושה במצב כזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתבייש!
ד``ר עדי אדר11/11/2008שלום לך!
אני מבין שאתה מוטרד אבל באמת שקשה לאבחן את קשייך רק על סמך תאור (קצת מבולבל....) ואני שוב חוזר ומדגיש – אם אכן אתה מוטרד וחש תחושה של דיכאון , תת השגיות, תסכול וכו' צריך להתגבר על רגש הבושה , לגלות בגרות, לשוחח עם הוריך על הנושאים שמטרידים אותך ולגשת לקבל עזרה מקצועית!
בברכה!
דר' עדי אדר
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בציפיות של ההורים
מני16/11/2008ההורים שלי מחשיבים אותי כאינטלגנט של המשפחה , ואגב , יש לי עוד שלוש אחיות אחת מהם אובחנה עם קשב וריכוז , ואחותי הקטנה גם בקרוב תובחן על בעיות - קשב - וריכוז שסביר להניח שיש לה , עקב הישגיה המאוד הנמוכים ביסודי , בדומה לאחיותיי בזמן היסודי אף פעם לא הרגשתי בכלל על הבעית לימודית - וזה בא דיי קל , אך בתיכון שחשוב לציין שאני גומר כל יום ב5 ברבע וקשה לי להתרכז עד לשעות המאוחרות, אני מוטרד מזה שבאמת איני יכול לבטא את יכולתיי האמיתיות , והבנתי שקשב בריכוז מוריד את התפקוד באופן משמעותי ביחס לפוטנציאל האמיתי , אז למה שילדים שיכולים לקבל 100 ב5 יחידות במתמתיקה יקבלו פחות ויידרשו להשקיע הרבה יותר שבעצם האינטלגציה שלהם חורגת מכל ילדי הכיתה, אני אישית קיבלתי 98 במתמתיקה 5 יחידות, אך שאר המקצעות לא בכלל טרחתי להשקיע ולפתוח ספר , זה רק במתמתיקה תמיד אהבתי... במקצועות ההמונים יש לי קושי חמור בלקרוא ולזכור את הנקרא , וקשה לי להבין מתוך הנקרא , אני אוהב להבין דברים ממספרים או דרך "שמיעה"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגיעה בציפיות
ד``ר עדי אדר16/11/2008שלום לך!
הפרעת קשב כוללת מספר מרכיבים התנהגותיים ולא רק תת השגיות בלימודים.
במידה ויש במשפחה קרוב משפחה עם הפרעת קשב זה מעלה את הסיכוי לשכיחות ההפרעה במשפחה.
עם זאת מומלץ לבצע אבחון בתחום זה במידה ויש מכלול של תסמינים אשר על פי התאור שלך אין לך.
בכל מקרה במידה ואתה חושב שיש לך הפרעת קשב עלייך לגשת עם הוריך לבדיקה של מומחה לנושא.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?