ADD ו- ADHD מבוגרים - אותו דבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADD ו- ADHD מבוגרים - אותו דבר?
    בנימין
    13/11/2008

שלום, משום מה, אני מוצא הקפדה מעטה מאוד על ההבחנה בין ADD ל-ADHD, בכל האמור במבוגרים. התחושה הראשונה שלי, ושנובעת גם ממאמר שקראתי בעניין, היא שמדובר במונח שהשתרש - ולמעשה מתכוונים לשתי התופעות (כש-ADD היא כביכול תת-תופעה של ה-ADHD). הסבר נוסף שחשבתי עליו הוא שכיחותם הגבוהה יותר של מקרי ה-ADHD, או, ליתר דיוק, הפרופיל הגבוה יותר שהם יוצרים, כך שקשה יותר להתעלם מהם. האם אני טועה? האם השתיים אינן תופעות נפרדות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADD ו- ADHD מבוגרים - אותו דבר?

הוספת תגובה

• ADD ו- ADHD מבוגרים - לא אותו דבר..

ד``ר עדי אדר
    15/11/2008

שלום לך!

אני מודה שאני לא יורד לסוף דעתך.
    אנו מחלקים הפרעות קשב וריכוז ומספר סוגים לצורך נוחות ההבנה שלנו וגם לצורך התווית דרכי טיפול.
    עם זאת למען האמת מדובר בספקטרום של דפוסי התנהגות שונים כאשר בחלקם שולטים קווי ההתנהגות הפעלתניים ובחלקם יותר קשיי המיקוד וריכוז.
    במבוגרים הביטויים הפעלתניים פחות בולטים בדרך כלל יחסית לילדים ובהחלט יתכן מצבו בו ילד אשר היה מוגדר כ- ADHD יהפוך בבגרותו ל- ADD . דפוסי ההתנהגות הפעלתניים מתמתנים והם פחות חיצונים ויותר מתבטאים כאי שקט פנימי, חוסר מנוחה ופחות התנהגות תזזיתית המאפיינת את הצעירים.
    עם זאת בהחלט יש גם מבוגרים המדמים תסמינים קלסיים של ADHD . איפה עובר הקו המפריד קשה לפעמים לקבוע וקיימים הגדרות שונות כגון ההגדרה המקובלת כיום של DSM4 אשר גם היא סובייקטיבית.
    סיכומו של דבר – גם במבוגרים יש כאלו המסתמנים כהפרעת קשב מהסוג של ADD (אם כי גם להם יתכנו תסמיני פעילות יתר מתונה) ומבוגרים פעלתנים, תזזיתיים, אימפולסיבים וחסרי סבלנות אשר בהחלט ניתן להגדירם כ- ADHD .

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו