האם בעית הרטבה קשורה לבעית קשב וריכ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בעית הרטבה קשורה לבעית קשב וריכ
    אנה
    19/11/2008

שלום, בני בן 15 סובל מבעית קשב וריכוז, אובחן בעבר וטופל בריטלין, אבל בגלל שהפך להיות ילד "זומבי" הפסקתי את התרופה - מדובר בגיל 7 . מאז הוא סובל מקשב וריכוז. קיום- ביצענו לו איבחון פסיכודידקטי שנתן לו מספר הקלות למבחנים והוא נמצא בקורס של אסטרטגיות למידה, בסך הכל- אני חושבת שהוא שולט במצבו- אנו לא מצפים שיהיה ילד מצטיין בלימודים. ילד זה סובל מאז ומתמיד גם בבעית הרטבה בלילה והתלכלכות במשך היום, לאחרונה אני שוקלת טיפולים טיבעיים לעזור לו- דיקור / רפלוסולוגיה/ הומאופטיה וכו', האם האחד קשור בשני- האם יש קשר בין שני הבעיות מהם סובל הילד? אשמח לקבל הדרכה לעזרה לילד. תודה אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• על הרטבה והפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    19/11/2008

שלום לך!
    אין קשר ישיר בין שני המצבים. אלו שני מצבים שכיחים יחסית העלולים להופיע ביחד.
    מצבים רגשיים עלולים להחריף בעיה של שליטה בסוגרים. גם הפרעת קשב לא מטופלת יכולה לגרום לקשיים רגשיים משניים ולהחמיר את הבעיה השניה. יש להוסיף תסכול הכרוך בקשיי הלמידה.
    אמנם לא נשאלתי על כך אבל הפסקת הטיפול התרופתי עלולה לעתים יותר להזיק מאשר להועיל. החשש של הורים מפני תופעות הלוואי של התרופה ופענוח לא נכון של מה שמכונה התנהגות של זומבי" גורמת להחלטות שגויות אשר תוצאותיהן עלולות להתבטא מאוחר יותר.
    הייתי מציע לפנות לגורמים מקצועיים מתאימים, סביר מאוד מאוד להניח שהילד צריך סיוע פסיכולוגי. הרטבה לילית ו"התלכלכות" במשך היום בגיל זה הם בהחלט ביטוי לקשיים רגשיים המחייבים התייחסות ולאו דווקא באמצעים של רפואה אלטרנטיבית אשר תועלתם במקרים אלו זעומה.

אני ממליץ לכם לפנות לאבחון פסיכולוגי בהקדם ורצוי במקביל להתיחס לבעיית הקשב. רצוי שהורים יתפקדו כהורים ולא כרופאים כי הכוונות טובות כמובן אך התוצאות לא בהכרח תואמות כוונות אלו....

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו