מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחוף - ריטליןעלאא07/12/2008
קודם כל אני מתנצל על זה שהארכתי בשאלה אבל אני מרגיש צריך להבהיר את התמונה בבירור . אני בחור בן 19 , הייתי ידוע לאורך כל תקופת לימודיי בבית ספר (סיימתי תיכון לפני שנה) כילד מאוד חכם וגם חרוץ וממושמע . אך נתקלתי בהרבה מקרים לאורך תקופה זו באי ריכוז בזמן מבחנים ומטעיות טפשיות של חוסר תשומת לב , אני גם לא הייתי מרוכז בזמן שיעורים ב100% ,, היו לי תקופות של שנים שלא הייתי מרוכז בהם בזמן שיעורים והייתי תמיד מרחף עם הדימיון שלי . בתקופת הבגרויות הייתי בחור מאוד חרוץ ולפעמים הוצאתי מאיות ולפעמים אחרי עבודה קשה ומוכנות רבה הייתי מוציא ציונים שלא שיקפו בכלל את רמת הידע שלי , ותמיד היו זה הטעיות של חוסר ריכוז ושומת לב הם שפגעו בי .. בסוף עברתי את הבגריות עם ממוצע די גבוה והתפניתי לפסיכומטרי .. השקעתי המון בפסיכומטרי ולמדתי לו טוב טוב ובמלוא הרצינות .. עד שהגעתי לרמה של להוציא ציונים מעל 770 במבחני סימולציה ,, אך הבעיה שלי היא שאני לא יציב ולא צפוי .. יום אני מרגיש מרוכז ויכול ללמוד 13 שעות רצוף , ויום אני מאוד מטושטש ולא יכול ללמוד מילה וצערי הימים האלה הם רבים יותר . רציתי להתקבל לרפואה אך למראת זאת ואחרי השקעה ענקית קיבלתי ציון טוב אך לא מספיק כדי להתקבל לרפואה , ואני תמיד מרגיש שזה בגלל שביום הזה לא הייתי מפוקס .. * בשלוש השנים האחרונות סבלתי מהפרעות שניה לפעמים לתקופות ממושכות ולפעמים לתקופות אי עקביות , בסוף פניתי לבסכיאטר וכל מה שהוא עשה שהוא נתן לי סטילנוקס שאני לא משתמש נו כי אני לא חסיד של סמים . בעיית השינה שלי לא יכלתי לפתור , אך גם כשאני ישן במקרים רבים אני מרגיש שהשינה לא היתה עמוקה ולא היתה מספקת .. למראת כל זאת בדרך כלל הביצועים שלי בלימודים טובים וזה בגלל שאני מכריח את עצמי ללמוד הרבה וגם לחשוב הרבה למרות הקושי של אי הריכוז והעייפות הנובעת מחוסר שינה . אני עכשיו לומת בפקולה להנדסת חשמל ורוצה לעבור בשנה הבראה לרפואה , אך כעת עליי לעבור את מבחן הפסכימוטרי , בפעם הקודמת לא ישנתי לפני המבחן ולפי כך רמת הריכוז שלי ירדה פלאים ולא ממשתי רבע מהפוטנציאל והידע שלי . אני תמיד נתקל בזמן מבחנים בההרגשה שכל מש שעיתי חודשים ארוכים מתנפץ ביום אחד של מבחן שבו אני לא מרוכז אז ,, חשבתי לקחת ריטלין . אני מעוניין לקחת ריטלין באופן חד פעמי ביום מבחן הפסיכומטרי ולא להשמשש בו יותר . האם זה כדאי ? מה הנזק שעלול שאני עלול לספוג? איך אני יכול להשיג את התרופה הזאת ? אשמח לעזרה דחופה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר אריה בקלו07/12/2008שאלתה הרבה שאלות....
זה לא התחום שלי -הפרעות שינה ,אך אני בהחלט יכול לומר שיש לשינה לא מספקת/לא איכותית ,השפעה שלילית על טווחי קשב וריכוז ולכן כדאי לפתור את הבעיה.
אתה מציין בעיות שעשויות להיות חלק מהפרעת קשב וריכוז אך את זאת תדע רק לאחר ביצוע איבחון מלא ויסודי .
תרופת הריטלין ניתנת רק למי שעבר איבחון ונמצא סובל מההפרעה. אינני ממליץ לנסות אותה ללא פיקוח רפואי כשם שלא הייתי ממליץ לך ליטול ממריץ מסוג אחר.
השקעת כל כך הרבה בניסיון להתקבל לרפואה, כדאי שתשקיע עוד קצת באיבחון מתאים שקרוב לוודאי יעלה אותך על דרך המלך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?