מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות קשב וריכוזרותי07/12/2008
ביתי בת שש לומדת בכתה א'. בגן התלונה העיקרית היתה עקשנות ופינוק. (אנחנו מציבים גבולות לפעמים היא מגיבה קשה מאד נשכבת על הרצפה וצועקת בועטת וכו'. המצב המשפחתי -יש לה אח בן 21 ואחות בת 25)בבית הספר התלונה החוזרת - מדי פעם מתעלמת מבקשת המורה לבא ולעבוד איתה. הם אומרים שיש ימים טובים וימים פחות טובים. תלונה נוספת היא - ילדותיות. אין לה קשרים חברתיים יציבים. מדי פעם נפגשת עם ילדות(מצד שני היא מאד חברותית במפגשים עם אנשים לא מוכרים) יש לה קושי שנוגעים לה בחפצים כי היא מאד קשורה לחפצים. מעבר לקושי הרגשי הבעיה העיקרית שאני נתקלת בה היא שהיא שוכחת אותיות. עבדתי איתה הרבה על הנושא והיא עדיין מתקשה לעיתים. לא מצליחה לזכור תנועות מעבר לקמץ ושווא. אני די אובדת עצות ומכל האבחונים והטיפולים המוצעים הלכנו היום לעשות "טובה" . נראה לי סביר שיש בעית קשב וריכוז.בקשו שנגיע למבחן הנוסף - עם ריטלין. קראתי כבר המון על ריטלין ואני יודעת שהוא יכול להועיל. רציתי רק לוודא שאם הפסיכיאטר ימליץ על ריטלין זה לא יגיע לבית הספר ולא יחיבו אותה לקחת את התרופה. אני גם תוהה - האם תנאי הבדיקה- אחרי הצוהריים , רעשים, חוסר מוטיבציה שלה ואולי גם המאבחנת המסוימת עלולים להשפיע על תוצאות הבדיקה. האם כדאי גם לעשות עוד אבחונים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד``ר אריה בקלו08/12/2008רותי שלום,
מהמידע שמסרת עולה שישנן בעיות בתחום הריגשי/ חברתי, בעיות למידה/ זכרון ויתכן שכל זה "יושב" על הפרעת קשב וריכוז.
לחלוטין לא ברור לי מדוע פנית לביצוע בדיקת טובה עוד בטרם פנית לאיבחון מקצועי של הפרעת קשב וריכוז??! דומה הדבר להורה המבצע ספירת דם לילדו החולה במחלת חום ואז ניגש לרופא להמשך בדיקה.... . בדיקת טובה היא רק בדיקת עזר ואינה אבחנתית .
המלצה על טיפול בריטלין תינתן רק לאחר איבחון מלא ע"י רופא מוסמך לכך. אין הדבר מחייב אותך כהורה,ובית הספר אינו יכול לכפות הטיפול. יחד עם זאת אני ממליץ לך שלא להתפס לדעות קדומות ,לבצע איבחון מלא ורק אז לבחון את דרכי הטיפול ללא מורא .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?