מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרה באבחוןהילה25/12/2008
עשיתי אבחון CPT II של הפרעת קשב בניצן. בניצן אמרו לי שכל מה שאני צריכה זה לקחת את האבחון לנוירולוג כדי שיקרא אותו ויחליט. אני מחפשת נוירולוג שמתמחה במבוגרים כדי לבוק טיפול בריטלין ואם אכן אני מאובחנת כמופרעת קשב ולא מוצאת דרך קופ"ח כללית. איך ממשיכים בתהליך? למי לפנות ולא במחיר מופקע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אריה בקלו28/12/2008הילה שלום,
ראשית , אינך מופרעת ! אולי יש לך הפרעת קשב וריכוז ואת זה צריך לקבוע רופא מוסמך לנושא. אינני יודע בת כמה את , אך בכל מקרה ניתן לבקש הפניה דרך הרופא המטפל שלך או לפנות לאבחון פרטי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 23
הילה29/12/2008אני בת 23.ועשיתי אבחון פרטי במכון ניצן(בשםcpt2)מכיר?ושם אמרו לי לפנות לנוירולוג.וקיבלתי הפניה מרופא משפחה אבל כשהלכתי לנוירולוג במרפאה מקצועית וקבעתי תור דרך המוקד של כללית,הרופאה אמרה לי היא לא יכולה לקרוא את זה ושאני צריכה ללכת לנוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב ולמבוגרים.במוקד הם לא מוצאים לי מישו כזה גם לא בעלות של 100 ש"ח.כשדיברתי עם המרכז בגהה הם אמרו שלא מכירים אבחון כזה אלא אבחון טובה.לי נאמר שזה אבחון חדש יותר.מכיר את השם של האבחון? ואיך אני ממשיכה מפה למי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילה
ד``ר אריה בקלו29/12/2008אינני מכיר את הבדיקה שעשית. אני מניח ,גם לפי השם, שמדובר בבדיקה דומה ל TOVA .
שום בדיקה מהסוג שעשית איננה אבחנתית. האבחנה היא רק של רופא מוסמך שיכול להסתמך במסגרת האיבחון גם על הבדיקה שעשית בניצן.
אינני יודע מה המצב בכללית בתחום הספציפי של הפרעת קשב וריכוז במבוגרים. יתכן ופשוט אין להם עדיין מרפאה ייעודית לנושא. אם לא תמצאי כזו בכללית תוכלי לפנות לאחד מהגורמים הפרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות לטפל בנושא.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת CPT2 = מבחן קונרס ממוחשב
ד``ר עדי אדר29/12/2008שלום לך!
הבדיקה שביצעת היא בדיקת קונרס ממוחשבת. הבדיקה קרויה גם CPT2.
זהוי בדיקה שמשתמשים בה במספר מכוני אבחון אך כללית היא פחות פופולרית בישראל בהשוואה למבחן טובה.. במקרה והבדיקה בוצעה במכון ניצן אין צורך לפענח בדיקה זו דרך רופא מומחה להפרעות קשב אלא פשוט מי שמבצע את האבחון צריך למסור את הפענוח - במקרה זה המאבחנת של מכון ניצן.
בדיקה זו כנראה פחות מדוייקת בהשוואה למבחן טובה.
בהחלט עלייך לקחת בחשבון שבדיקה זו, בדיקת טובה וכן בדיקת BRC לא מאבחנות הפרעת קשב אלא מהוות אמצעי עזר לרופא המיומן ומורשה על פי חוק לאבחון הפרעות אלו - אין חובה לבצע בדיקות אלו אך הן מסייעות לרופא המאבחן.
מאבחן דידקטי לא יכול לקבוע אבחנה קלינית של הפרעת קשב. במידה ואת אכן רוצה לבצע אבחון עליך לפנות לרופא במסגרת ציבורית או פרטית .
בברכה,
דר' עדי אדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?