זקוקה לעזרה באבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרה באבחון
    הילה
    25/12/2008

עשיתי אבחון CPT II של הפרעת קשב בניצן. בניצן אמרו לי שכל מה שאני צריכה זה לקחת את האבחון לנוירולוג כדי שיקרא אותו ויחליט. אני מחפשת נוירולוג שמתמחה במבוגרים כדי לבוק טיפול בריטלין ואם אכן אני מאובחנת כמופרעת קשב ולא מוצאת דרך קופ"ח כללית. איך ממשיכים בתהליך? למי לפנות ולא במחיר מופקע? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה באבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    28/12/2008

הילה שלום,
    ראשית , אינך מופרעת ! אולי יש לך הפרעת קשב וריכוז ואת זה צריך לקבוע רופא מוסמך לנושא. אינני יודע בת כמה את , אך בכל מקרה ניתן לבקש הפניה דרך הרופא המטפל שלך או לפנות לאבחון פרטי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 23

הילה
    29/12/2008

אני בת 23.ועשיתי אבחון פרטי במכון ניצן(בשםcpt2)מכיר?ושם אמרו לי לפנות לנוירולוג.וקיבלתי הפניה מרופא משפחה אבל כשהלכתי לנוירולוג במרפאה מקצועית וקבעתי תור דרך המוקד של כללית,הרופאה אמרה לי היא לא יכולה לקרוא את זה ושאני צריכה ללכת לנוירולוג שמתמחה בהפרעות קשב ולמבוגרים.במוקד הם לא מוצאים לי מישו כזה גם לא בעלות של 100 ש"ח.כשדיברתי עם המרכז בגהה הם אמרו שלא מכירים אבחון כזה אלא אבחון טובה.לי נאמר שזה אבחון חדש יותר.מכיר את השם של האבחון? ואיך אני ממשיכה מפה למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילה

ד``ר אריה בקלו
    29/12/2008

אינני מכיר את הבדיקה שעשית. אני מניח ,גם לפי השם, שמדובר בבדיקה דומה ל TOVA .
    שום בדיקה מהסוג שעשית איננה אבחנתית. האבחנה היא רק של רופא מוסמך שיכול להסתמך במסגרת האיבחון גם על הבדיקה שעשית בניצן.
    אינני יודע מה המצב בכללית בתחום הספציפי של הפרעת קשב וריכוז במבוגרים. יתכן ופשוט אין להם עדיין מרפאה ייעודית לנושא. אם לא תמצאי כזו בכללית תוכלי לפנות לאחד מהגורמים הפרטיים המאושרים ע"י משרד הבריאות לטפל בנושא.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת CPT2 = מבחן קונרס ממוחשב

ד``ר עדי אדר
    29/12/2008

שלום לך!
    הבדיקה שביצעת היא בדיקת קונרס ממוחשבת. הבדיקה קרויה גם CPT2.

זהוי בדיקה שמשתמשים בה במספר מכוני אבחון אך כללית היא פחות פופולרית בישראל בהשוואה למבחן טובה.. במקרה והבדיקה בוצעה במכון ניצן אין צורך לפענח בדיקה זו דרך רופא מומחה להפרעות קשב אלא פשוט מי שמבצע את האבחון צריך למסור את הפענוח - במקרה זה המאבחנת של מכון ניצן.
    בדיקה זו כנראה פחות מדוייקת בהשוואה למבחן טובה.

בהחלט עלייך לקחת בחשבון שבדיקה זו, בדיקת טובה וכן בדיקת BRC לא מאבחנות הפרעת קשב אלא מהוות אמצעי עזר לרופא המיומן ומורשה על פי חוק לאבחון הפרעות אלו - אין חובה לבצע בדיקות אלו אך הן מסייעות לרופא המאבחן.
    מאבחן דידקטי לא יכול לקבוע אבחנה קלינית של הפרעת קשב. במידה ואת אכן רוצה לבצע אבחון עליך לפנות לרופא במסגרת ציבורית או פרטית .

בברכה,
    דר' עדי אדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו