אבחון ראשוני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון ראשוני
    טלי
    04/01/2009

שלום רב, בני בן תשע וחצי ואני חוששת שיש לו הפרעות קשב וריכוז ולכן אנחנו מתחילים בתהליך האבחון. לצורך קבלת הפניה קופת החולים, רופאת הילדים דורשת מפגש איתה על מנת שתוכל לאבחן קודם בעצמה ולהתרשם (דבר שאנני מתנגדת לו). שאלתי היא כיצד להסביר לילד שרגיש ממילא ונבון, שאנו מתחילים תהליך אבחון כי תפקודו לקוי - אם בכלל זו ההגדרה הנכונה. אני רוצה להסביר לו לפני הפגישה עם הרופאה את מהות הפגישה וגם את שצפוי לנו יחד בעתיד - בכל התהליך עצמו. אודה על יעוץ זה כיוון שלא הייתי רוצה להגיד דברים לא נכונים ושיתפרשו לא נכון מבחינתו. מה נכון להגיד ומה לא? לא הייתי רוצה שיפגע לו הבטחון העצמי והיכולות שלו. אודה על תשובה מהירה טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ראשוני

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    05/01/2009

טלי שלום,
    אני תמיד ממליץ לשתף את הילד ובטח ילד בגיל 9 וחצי.
    אל תנסו להסתיר וגם לא ללכת סחור סחור. עדיף להציג את הבעיה בפשטותה. הסיבה שאתם מתחילים בתהליך היא כי לילד יש כנראה קשיים ,ולכן אני מציע שתדברו על קשיים אלו, תסבירו לו שאתם מעוניינים לעזור לו להתגבר עליהם ועל-מנת לעשות זאת יש צורך בעזרת הרופא.אין להציג את הנושא כמחלה אלא כבעיה/מכשול שיחד תתגברו עליו.
    כמובן שניתן גם לקרוא על הפרעת הקשב והריכוז במגוון ספרים שפורסמו בנושא.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו