ADD, נהיגה וריטלין.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ADD, נהיגה וריטלין.
    נועם
    07/01/2009

הכותרת מסכמת פחות או יותר את ההודעה שלי. שמי נועם, בת 17, בעלת הפרעות קשב וריכוז מסוג ADD, כשהייתי קטנה לא הלך לי בלימודים, אף על פי שלמדתי וניסיתי. בכיתה ד' איבחנו אותי כבעלת לקויות למידה, וקיבלתי כל מיני הקלות, שימוש במחשבון, מבחנים מותאים, הארכת זמן ובין היתר ריטלין. לא הסכמתי להשתמש בהם, כי הרגשתי ילדה נחותה, בעלת פיגור, ולא הבנתי מה המשמעות של שימוש בריטלין והקלות. הרגשתי שמתייחסים אליי כאל מפגרת. עד כיתה ט' לא הייתי מוכנה להשתמש בשום הקלה, ולא הבנתי שלהשתמש בהקלות לא אומר שאתה מפגר, או פחות מוכשר, או חכם, אלא פשוט עוזר לך להצליח, בידיוק כמו שאדם בעל לקויות ראייה - צריך משקפיים. הביטחון העצמי שלי היה בריצפה, ועד היום הוא כזה, כי באמת הרגשתי כישלון. תמיד היה רשום בתעודה "מסוגלת ליותר", ואני בכלל הרגשתי שעשיתי הכל. הממוצע שלי בכיתה ז', ח', שאף ל35, וגם זה בלחץ. בכיתה ט' כשהתחלתי להשתמש בריטלין, חל שיפור פלאים בהישגים הלימודיים שלי [מ35 ל70, 80 ולפעמים 90.] וכך גם עלה הביטחון. בכיתה י' בכלל הגעתי להישגים מרשימים בבגרויות שלי, ובתעודה הייתי בין המצטיינים בכיתה. כך גם בי"א וגם עכשיו, כשאני בי"ב. בכל אופן, למה אני מספרת את כל זה? כדי להסביר שכבר הרבה זמן לא הרגשתי בעיה, הרגשתי שההפרעה כבר לא נמצאת אצלי, ואם כן, היא לא מפריעה לי. הריטלין עזר לי למצות את היכולות שלי. הרבה זמן לא הרגשתי כישלון כמו בעבר. והנה התפנית בסיפור, כי לא יכול להיות שככה זה יסתדר, נכון? התחלתי ללמוד שיעורי נהיגה, כמו הרבה ילדים בגילי שלומדים לנהוג. הייתי לוקחת ריטלין לשיעור והייתי מסתדרת. מידי פעם כששכחתי לקחת ריטלין היו שיעורים גרועים מאוד, אבל כשלקחתי, הצלחתי לעשות הכל כמו שצריך. (הילוכים, אגב) אבל בזמן האחרון, קורה לי משהו מאוד מוזר. קשה לי לשים לב לתמרורים, ובעיקר רמזורים. זה קרה רק בשיעורים האחרונים, דווקא שהמורה כבר מתחיל לדבר על טסט פנימי, טסט רגיל... אני לא עוצרת ברמזור אדום, והמורה שם לי ברקס, אבל מזה ברקס. אני מודעת לעובדה שהוא לא יכול להגיש אותי לטסט ככה. אבל זה כל כך מתסכל אותי. והשאלה שלי אם אתם יודעים על אנשים בעלי הפרעות קשב שהייתה להם בעיה דומה לשלי, אתם בעצמכם...? אפשר לעשות עם זה משהו, או שפשוט לוותר? כל כך חבל לי לוותר על נהיגה, במיוחד כשאני יודעת שאני נוהגת טוב, וזאת באמת הפאשלה היחידה שלי. ונכון שיש המון דברים שצריך לשים לב אליהם בהילוכים,והכל אני מצליחה, אבל דווקא זה. זה כזה אבסורד שאני לא אעצור באדום. אני פשוט לא רואה את הרמזור, או שאני פשוט מסתכלת על רמזור אחר, שבו יש ירוק. יש מה לעשות? נראה לכם שזה ישתפר? יש לציין שיש דברים שדורשים תשומת לב ובהתחלה לא הצלחתי איתם, ועכשיו כן. יש ללכם טיפים? זה לא קרה לי כמעט עד השיעורים האחרונים, ועכשיו זה קורה לי כל הזמן. זה ממש מתסכל אותי... ערב טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ADD, נהיגה וריטלין.

הוספת תגובה

• הכל זה ניסיו!!!

נהג
    11/06/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להיות או לחדול?

ד``ר עדי אדר
    07/01/2009

שלום לך!

לא שאלת שאלה, סיפרת סיפור, בעצם לא סיפור – כתבת ספר.....
    לעצם הענין, לא ברור האם הקשיים שאת מתארת הן תחת טיפול בריטלין.
    פשוט יתכן והמינון שבו את מטופל לא יעיל מספיק.
    כדאי לברר את הנושא עם הרופא המטפל.
    בכל מקרה ההפרעה שאת מתארת היא לא ספציפית להפרעת קשב וריכוז ויכולה גם להוות ביטוי לסוג של חרדה.
    אין שום סיבה לוותר על שיעורי הנהיגה – כדאי לשבת עם הרופא המטפל ולנסות להתרשם האם קיימת בעיה רגשית או שבאמת ביטויים של חוסר מיקוד וריכוז המפריעים לך בשיעורי הנהיגה שלך.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אבהיר קצת דברים...

נועם
    07/01/2009

א', באמת כתבתי ספר, מתנצלת אם השאלות ששאלתי לא היו ברורות. פשוט רציתי שתבין את הרקע הכללי. כשאני נוהגת אני כן על רטלין, ובכל זאת לא עוצרת באדום, אני מעין מעופפת. אין לי בעיה עם שאר הפעולות שדורשות ריכוז, רק זאת - לעצור באדום. זה מאוד מתסכל ושנים רבות לא חשתי כזה תסכול. מה הכוונה רופא מטפל? על סמך האיבחון התחלתי לקחת רטלין ואין לי רופא שמטפל בי בהקשר זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עוצרת באדום!

ד``ר עדי אדר
    08/01/2009

שלום לך!

אני מוכרח לציין כי התלונה שלך מוזרה ובמידה והיא התלונה היחידה אין לה קשר ישיר להפרעת קשב.
    בהנחה שהמינון שאת מקבלת הוא יעיל (כי לא ציינת במה את מטופלת) אני ממליץ לחשוב עם המורה לנהיגה על דרכים איך להתגבר על הבעיה הספציפית שציינת.
    ברור כי אם לא תמצאי דרכים להתגבר על קושי ספציפי זה לא תוכלי להמשיך בשיעורי נהיגה. עם זאת אני משוכנע כי ניתן לפתור בעיה זו.
    לגבי יעוץ רופא מטפל – הכוונה לרופא שקבע את המינון – צריך בדוק אם אכן המינון הוא יעיל כי עדיין תתכן אפשרות שקיימת בעיה גם בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי יש add, וגם אני מרחף

ברוך
    12/01/2009

על הכביש בדיוק כמו שהיא מתארת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נועם

דורון
    10/05/2009

שמי דורון חייל בצנחנים בן 19 וגם לי יש add .. אשמח מאוד עם ניצור קשר כדי להחליף עצות חוויות קשיים ועוד..
    לי אישית זה יעזור .. ולדעתי גם לך..
    מספר האיי סי קיו שלי 400466664

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו