מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגתגלי16/01/2009
בני בן ה-7 אובחן כאפרקטיב+בעיית קשב וריכוז. התחלנו ברטלין מה שלא הספיק לו בשעות לימודיו,הפסיק לפעול אחרי כשלוש וחצי שעות לא היה ניתן להכין איתו שיעורי בית,לא טלויזיה וכמובן לא חוגים!הוחלט ע"י הרופא להעביר אותו לקונסרטה 36 מיליגרם. אבל הדבר המוזר שהוא מתחיל להשפיע אליו רק אחרי 3 שעות,(הוא לוקח אותו ב-7 והוא משפיע עליו בערך בשעה 11) כשהוא מגיע הביתה ההשפעה מדהימה אפשר לקרוא איתו סיפורים,לראות טלויזיה,שיעורי בית,והדבר החדש שהוא נהיה מאוד אדיב(מה שלא קורה בדרך כלל) המורים רוב הזמן מזמנים אותי לשיחות.ומחברת הקשר שלו מתמלא כול שבוע. השאלה מה אפשר לעשות? כי מצד אחד הרטלין משפיע קצת זמן.ומצד שני לקונסרטה לוקח הרבה זמן עד שהיא משפיעה. אני אומנם מעדיפה את הקונסרטה כי איכות החיים בבית השתפרה פלאים! אבל אני לא רוצה להיות אגואיסטית וחשוב לי על מהלך היום לימודים של בני.המורה כמובן אומרת שהריטלין עדיף. שכחתי לציין-שהשפעת הרטלין יורדת הוא בוכה וההתנהגות שלו נהפכת לקיצונית, בדיוק ההפך מהקונסרטה שלה אין תופעות לוואי בכלל .,תעזרו לי בבקשה לפתרון!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופתי
ד``ר עדי אדר16/01/2009שלום לך!
לא מקובל לתת המלצות על טיפול תרופתי ספציפי. צריך להכיר את הילד, לדעת מה האבחנות שלו, לקבל מידע מפורט על תפקודו ובהתאם להמליץ על טיפול זה או אחר.
לכן במקרה כזה מומלץ כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל.
סביר להניח כי במקרה כזה מומלץ שילוב של שני תכשירים אחד קצר טווח והשני ארוך טווח. קיימים מספר שילובים כאלו כולל ריטלין קצר טווח עם קונצרטה אך קיימים גם שילובים אחרים.
לכן מומלץ לפנות לקבלת תשובה מדויקת יותר לרופא המטפל.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות תגובתך
גלי21/01/2009קודם כול ברצוני להודות לך. לאחר תגובתך פניתי לפסיכיאטרית שמטפלת בילדי והיא החליטה על שילוב תרופתי, 10 מיליגרם ריטלין ו 36 קונסרטה . השאלה שלי היא:מה עושים עם החוסר תיאבון של בני ? הילד מסרב לשתות מים האם מותר לתת לו שתיה מתוקה?לא יהיה לזה ניגוד? האם יהיה לתרופות שהוא לוקח השפעה לעתיד? -ללא ספק החיים בבה"ס ובבית השתנו לטובה אז שוב תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ריטלין בשימוש ממושך
ד``ר עדי אדר21/01/2009שלום לך!
אין הרבה מה לעשות נגד חוסר התאבון אבל.....
מומלץ מאוד ארוחת בוקר קלה. בנושא זה ניתן אפילו לשקול מתן משקה עתיר קלוריות כגון מילקשייק! זה משקה מאוד טעים (אני בדיאטה ויכול רק לפנטז על זה....).
אין שום בעיה לאכול לאוכל מתוק, חמוץ, חריף לילדים עם ADHD – מתיקות לא מגבירה תסמיני הפרעת קשב!
בסיכומו של דבר מה שקובע מבחינה תזונתית הוא המאזן הקלורי היומי ולא מתי אוכלים לכן במרבית המקרים הילדים יודעים "לפצות" על שעות הדיאטה שהם "גוזרים" על עצמם בהשפעת התרופה בארוחות ערב שלעתים הופכות אף לזלילה בלתי פוסקת וכם זה לא רצוי.
אין תופעות לוואי לטווח הארוך בשימוש בריטלין גם במשך תקופה ממושכת- זו עוד אחת מההשמצות של תרופה זו במסגרת מסע הפחדה של הורים!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאר להגיד עוד דבר אחד!
גלי22/01/2009בוקר טוב דוקטור! קודם כול ישר כוח על הסבלנות לענות לכולם במסירות,באדיבות ובסבלנות בלי סוף!!! תודה רבה על תשובותך הממוקדות והמלאות. תודה על עזרתך. נשאר לי לאחל לך המשך חיים נפלאים נ.ב בהצלחה בדיאטה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור ליחס משקל..
שחר25/06/2009רציתי לדעת אני שוקל 95 ק"ג ונתנו לי לקחת כדור 1 של 20MG האם
זה יעשה את השינוי בחוסר הריכוז שלי? מתי רצוי לקחת את הכדור ?
לפני הלימודים או בתחילת היום? כמה זמן לוקח לו להשפיע? כי אני לפעמים
מרגיש שהוא לא משפיע עלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?