בני בן ה6 ואבחון של בעיית קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן ה6 ואבחון של בעיית קשב
    שרון
    19/01/2009

הי, הבן שלי ידוע כ"מעופף" וצריך כדי לתפוס את הקשב שלו להגיד לו מספר פעמים דבר. אתמול הייתה אסיפת הורים שחששתי מאוד כי ידעתי לאן זה הולך. היא אמרה שהוא חכם ונמצא בתגבור בקבוצות קטנות של ילדים שמתקדמים ולומדים חומר של כיתה ב' בחשבון ועברית.(הוא הגיע מוכן מאוד לכיתה א' והוא ילד סקרן שאוהב ללמוד) אך היא ציינה שהוא מדי פעם מתנתק,שולחן העבודה שלו מבולגן,הציוד שלו לא מסודר, הוא כותב במחברות מפוזר,מדלג על עמודים וכו', ולא ממש קשוב לנעשה בכיתה. הוא הציעה ללכת לאבחון של בעיות קשב. לא הופתעתי כי הרגשתי מזוהה עם הדוגמאות שנתנה לי ביומיום איתו וזה די התסדר לי איתו והתתנהלות שלו בדברים גם בבית. למי עליי לפנות כדי לאבחן ובכלל לקבל טכניקות לשיפור מיומנויות של התארגנות והתנהלות ביומיום.אני חוששת שאם לא אתחיל כבר לעבוד איתו למרות גילו המוקדם הוא עלול ליצור פערים בלימודים וחמור מכך להיות מתוייג ע"י הורה.אני חושבת שהמורה גם יכולה לתרום למרות שהיא לא ממש ששה לרתום את עצמה לעזרה. אשמח לקבל סיוע ממכם כיצד עליי לפעול ולמי לפנות ואם אפשר המלצות באזור ת"א וגוש דן תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    19/01/2009

שלום שרון
    התכונות שאת מציינת אכן מכוונות להפרעת קשב וריכוז. אני מצטרף להמלצה לעשות לבנך אבחון מקצועי. איננו נוהגים להמליץ שמית אך ברור שזה צריך להעשות ע"י רופא מורשה לנושא: נוירולוג ילדים,פסיכיאטר ילדים או מומחה ילדים מורשה לאבחון. האבחונים נעשים או דרך קופת החולים או באופן פרטי.
    אבחון טוב נותן בסופו גם המלצות לטיפול . זה כולל לרוב גם הדרכה/מאמנות להורים ולילד כדי להקנות כלים להתמודדות עם הבעיות, וכן המלצות לבית הספר.
    אני לגמרי מסכים איתך שרצוי לא לדחות את האבחון כדי למנוע היווצרות פערים ותסכול מיותר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך

שרון
    20/01/2009

האם בADD משתמשים גם בטיפול תורפתי של ריטלין או שזה רק להיפראקטיביות? פניתי לכל המכונים ויש להם תורים לעוד 4 חודשים לפחות,לא נראה לי רציני. האם נוירולוג ילדים בקליניקה דרך קופת חולים מכבי יכול לתת אבחנה מספקת וטיפול או המלצתך לגשת למכון לאבחון מקיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• add

ד``ר אריה בקלו
    20/01/2009

תרופת הריטלין ניתנת למי שאובחן כלוקה בהפרעת קשב וריכוז,גם אם רק מהסוג של מוסחות .התרופה מסייעת באופן עקיף גם לתופעת ההיפראקטיביות אך באופן מפתיע זאת לא האינדיקציה העקרית. נוירולוג בקופה יכול לאבחן, השאלה היא רק כמה זמן הוא יכול להקדיש לנושא במסגרת המרפאה. מקובל שיש צורך בכשעה וחצי לאבחון סביר.
    התורים הארוכים שאת מציינת לא נשמעים לי הגיוניים. תמשיכי לחפש.
    דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו