מה לעשות אני בלחץ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות אני בלחץ...
    יפעת הלל
    21/01/2009

בני בן שנתיים וחודשים. היום הגננת שלו במעון (פרטי) קראה לי לשיחה ויעצה לי לקחת אותו ליעוץ והכונה כי לטענתה הוא סובל מבעית קשב וריכוז. יש לציין גם לטענת הגננת שבני מדבר משפטים יודע צבעים סופר באנגלית ובעברית ומבחינה שכלית הוא עובר ילדים בגן שגדולים ממנו בשנה אך הבעיה שבפעילות הגן הוא יושב 20 דקות (מאבד סבלנות) שצריך לשבת 40דקות ובנוסף עובר מהר ממשחק אחד לשני. האם זה לא מוקדם מידי לשלוח אותו ליעוץ שכזה באופן פרטי? בספטמבר השנה בכוונתי שיהיה בגן עיריה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות אני בלחץ...

הוספת תגובה

• הורה לחוץ

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2009

יפעת שלום,
    אתחיל מהסוף. זה מוקדם מידי לאבחון הפרעת קשב וריכוז.
    אני מתרשם שלילדך רמה קוגניטיבית גבוהה ויתכן שהוא פשוט משתעמם.
    יחד עם זאת , במידה ועולה שאלה של טווחי קשב וריכוז קצרים הרי שמומלץ להפנותו לאבחון התפתחותי במסגרת הקופה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר אריה

יפעת
    23/01/2009

לד"ר אריה -שמחתי לשמוע את תגובתך ולדעת שזה מוקדם מידי ושאוכל להיות רגועה יותר ושמחתי לדעת שמרפאתך נמצאת במקום מגוריי. אם אפשר רק לדעת -ידע כללי באיזה גיל רצוי לבצע איבחון? תודה על תשומת ליבך יפעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    24/01/2009

אבחון התפתחותי ניתן לעשות במרכזים להתפתחות הילד עד גיל 6 . רשמית עד גיל 9 אבל מעשית עד 6.
    אבחון בנושא קשב וריכוז מקובל לעשות מגיל 6 ומעלה, בדר"כ מכיתה א ומעלה. רק במקרים חמורים יותר מפנים לפני גיל זה.
    חשוב לדעת שגם לפי ההגדרה הרפואית, אין אבחנה של הפרעת קשב וריכוז לפני גיל 6 !
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו