מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לואימורן22/01/2009
שלום אני בת 23 ואני סטודנטית.. אני לוקחת ריטלין באופן יחסית סדיר.. אני משנה את המינון של הכדורים בהתאם למערכת שעות כלומר ביום קצר אני לוקחת את הכדור של ה4 שעות וביום ארוך את ה8.. אז קודם כל רציתי לדעת אם זה משנה משהו.. דבר שני קורה לי לפעמים שבאמצע הלילה אני מרגישה שחלק מכף היד שלי נרדמת.. ואני כמעט בטוחה שזה בעקבות הריטלין כי זה מתחיל להיות יותר שכיח בלילות ראיתי באלון של התרופה שרשום שם על תופעה לואי שהיא שיתוק של הגפיים והיא נחשבת בין התופעות החמורות המחייבות התיחסות... השאלה האם התופעה שלי נחשבת לשיתוק והאם יש טעם להלחץ מכך כיוון שאחרי כמה דקות אני כמעט בטוחה שחוזרת לי התחושה ביד.. או שפשוט אני נרדמת (אני לא זוכרת בוודאות)* תודה מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר אריה בקלו22/01/2009מורן שלום,
אין זה משנה איזה סוג ריטלין את לוקחת. ההבדל הוא רק במשך הפירוק של אותה כמות תרופה.
בכל מקרה החומר הרפואי לא נשאר בגוף עם סיום פעולתו כך שיש לי ספקות לגבי הקשר בין הריטלין לבין תחושת ההירדמות של גפיים בלילה.
אני מייעץ לך להבדק ע"י הרופא המטפל על-מנת לשלול גם אפשרויות אחרות.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?