תופעת לואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת לואי
    מורן
    22/01/2009

שלום אני בת 23 ואני סטודנטית.. אני לוקחת ריטלין באופן יחסית סדיר.. אני משנה את המינון של הכדורים בהתאם למערכת שעות כלומר ביום קצר אני לוקחת את הכדור של ה4 שעות וביום ארוך את ה8.. אז קודם כל רציתי לדעת אם זה משנה משהו.. דבר שני קורה לי לפעמים שבאמצע הלילה אני מרגישה שחלק מכף היד שלי נרדמת.. ואני כמעט בטוחה שזה בעקבות הריטלין כי זה מתחיל להיות יותר שכיח בלילות ראיתי באלון של התרופה שרשום שם על תופעה לואי שהיא שיתוק של הגפיים והיא נחשבת בין התופעות החמורות המחייבות התיחסות... השאלה האם התופעה שלי נחשבת לשיתוק והאם יש טעם להלחץ מכך כיוון שאחרי כמה דקות אני כמעט בטוחה שחוזרת לי התחושה ביד.. או שפשוט אני נרדמת (אני לא זוכרת בוודאות)* תודה מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת לואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2009

מורן שלום,
    אין זה משנה איזה סוג ריטלין את לוקחת. ההבדל הוא רק במשך הפירוק של אותה כמות תרופה.
    בכל מקרה החומר הרפואי לא נשאר בגוף עם סיום פעולתו כך שיש לי ספקות לגבי הקשר בין הריטלין לבין תחושת ההירדמות של גפיים בלילה.
    אני מייעץ לך להבדק ע"י הרופא המטפל על-מנת לשלול גם אפשרויות אחרות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו