מבחן TOVA

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבחן TOVA
    מירי
    29/01/2009

שלום רב, בן שלי ( כיתא א) אתמול עבר בדיקה של מחבן ללא ריטלין - תוצאה מתוך 100 56%. אם ריטלין - 78%. עד כמה שאני מבינה זה מראה שייתכן ויש לו בעיה בקשב וריכוז, אך ריטלין לא בדיוק שיפר זאת. בדיקה נערכה בעקבות הפניה של נרוולוג ולפני כן בהפניה של מורה. בדיקה יחידה שנשארה לנו היא אבחון פסיכולוגי מלא ( הופנה על ידי רופא). שאלה שלי היא כזו : לא כדאי כבר לעשות מחבן פסיכו דידקטי שמכיל גם אבחון פסיכולוגי?? ומה אומרות תוצאות של TOVA?\ סליחה עם סיבכתי הכל יחד.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבחן TOVA

הוספת תגובה

• מבחן TOVA

ד``ר אריה בקלו
    30/01/2009

מירי שלום,
    אכן סיבכת אותי במקצת.
    התוצאה שאת מציינת לא אומרת לי הרבה. ברור שיש שיפור בתוצאה לאחר נטילת ריטלין אבל זה כמעט תמיד נכון , גם לכאלו שאין להם הפרעת קשב וריכוז.
    לא ברור לי מדוע עשית את מבחן הטובה. האם כהשלמה לאבחון קליני מלא ? חשוב לזכור שמבחן טובה איננו אבחנתי ואין לו ערך ללא אבחון קליני מלא.
    באשר לשאלתך האחרונה, אינני חושב שיש צורך לעשות אבחון פסיכו דידקטי לילד בכיתה א, אלא במצבים מיוחדים.ההחלטה היא של הנוירולוג המטפל בילד.
    אינני מציע לך להסתבך באבחונים מיותרים ויקרים, עדיף להתרכז באבחון הפרעת קשב וריכוז.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו