מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחן TOVAמירי29/01/2009
שלום רב, בן שלי ( כיתא א) אתמול עבר בדיקה של מחבן ללא ריטלין - תוצאה מתוך 100 56%. אם ריטלין - 78%. עד כמה שאני מבינה זה מראה שייתכן ויש לו בעיה בקשב וריכוז, אך ריטלין לא בדיוק שיפר זאת. בדיקה נערכה בעקבות הפניה של נרוולוג ולפני כן בהפניה של מורה. בדיקה יחידה שנשארה לנו היא אבחון פסיכולוגי מלא ( הופנה על ידי רופא). שאלה שלי היא כזו : לא כדאי כבר לעשות מחבן פסיכו דידקטי שמכיל גם אבחון פסיכולוגי?? ומה אומרות תוצאות של TOVA?\ סליחה עם סיבכתי הכל יחד.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן TOVA
ד``ר אריה בקלו30/01/2009מירי שלום,
אכן סיבכת אותי במקצת.
התוצאה שאת מציינת לא אומרת לי הרבה. ברור שיש שיפור בתוצאה לאחר נטילת ריטלין אבל זה כמעט תמיד נכון , גם לכאלו שאין להם הפרעת קשב וריכוז.
לא ברור לי מדוע עשית את מבחן הטובה. האם כהשלמה לאבחון קליני מלא ? חשוב לזכור שמבחן טובה איננו אבחנתי ואין לו ערך ללא אבחון קליני מלא.
באשר לשאלתך האחרונה, אינני חושב שיש צורך לעשות אבחון פסיכו דידקטי לילד בכיתה א, אלא במצבים מיוחדים.ההחלטה היא של הנוירולוג המטפל בילד.
אינני מציע לך להסתבך באבחונים מיותרים ויקרים, עדיף להתרכז באבחון הפרעת קשב וריכוז.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?