עזרה באבחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה באבחון
    אני
    08/02/2009

שלום, אני בת 25, לפני כשבועעים עברתי איבחון במכון המתמחה בלקויות למידה (ולטענתם גם באבחון הפרעות קשב וריכוז). הופנתי למכון זה על ידי המכללה בה אני לומדת כי הם אמרו שרק את ההמלצות שלהם הם מקבלים. בכל אופן, היום הייתי שם בפגישת סיכום והודיעו לי כי איני סובלת מADD אך אני סובלת מהפרעת קשב חזותי... מזה אומר? מעולם לא שמעתי על הפרעה מסוג זה... כמו כן, אמרו לי שם שלרוב הסובלים מהפרעה זו יש עבר של ADHD. מה הכוונה עבר? הרי ADHD זו בעיה שלא עוברת עם הגיל, לא? ומה אני עושה כהמשך טיפול? האם כדאי לפנות לניורולוג? אני רוצה לציין כי לא עברתי במכון בדיקת טובה... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה באבחון

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר אריה בקלו
    09/02/2009

אבחון בלקויות למידה איננו אבחון לקשב וריכוז.הוא יכול רק להצביע על טווחי קשב וריכוז קצרים וכו'.
    גם בדיקת TOVA איננה אבחון אלא רק כלי עזר המסייע לאבחון הקליני.
    אם לא עברת אבחון מלא ע"י גורם מוסמך הרי שאין ערך מעשי למה שנאמר לך.
    לעצם העניין , יש כמה צורות ואיפיונים להפרעת הקשב : חזותי, שמיעתי,זכרון עבודה וכו'. לא כולם סובלים מכל הצורות.
    כשליש מאלו שסבלו מהפרעת קשב וריכוז כילדים ,אינם סובלים מהבעיה כבוגרים.
    אני ממליץ לך לפנות לאבחון קליני מלא.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז אפה עושים זאת?

אני
    09/02/2009

תודה על התשובה... לפי מה שהבנתי, אני צריכה לעבור איבחון יותר מקיף? מה זה כולל? ואיפה ניתן לעשות זאת? האם דרך קופת חולים? צריך הפניות מרופא משפחה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    10/02/2009

אבחון מלא הוא אבחון קליני אצל רופא מורשה לנושא. ניתן לקבל פרטים נהרופא המטפל או לפנות לאחד מהמכונים הפרטיים. רצוי לברר מראש מה כולל האבחון: שאלונים,אבחון קליני רפואי,בדיקות עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו