מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה באבחוןאני08/02/2009
שלום, אני בת 25, לפני כשבועעים עברתי איבחון במכון המתמחה בלקויות למידה (ולטענתם גם באבחון הפרעות קשב וריכוז). הופנתי למכון זה על ידי המכללה בה אני לומדת כי הם אמרו שרק את ההמלצות שלהם הם מקבלים. בכל אופן, היום הייתי שם בפגישת סיכום והודיעו לי כי איני סובלת מADD אך אני סובלת מהפרעת קשב חזותי... מזה אומר? מעולם לא שמעתי על הפרעה מסוג זה... כמו כן, אמרו לי שם שלרוב הסובלים מהפרעה זו יש עבר של ADHD. מה הכוונה עבר? הרי ADHD זו בעיה שלא עוברת עם הגיל, לא? ומה אני עושה כהמשך טיפול? האם כדאי לפנות לניורולוג? אני רוצה לציין כי לא עברתי במכון בדיקת טובה... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר אריה בקלו09/02/2009אבחון בלקויות למידה איננו אבחון לקשב וריכוז.הוא יכול רק להצביע על טווחי קשב וריכוז קצרים וכו'.
גם בדיקת TOVA איננה אבחון אלא רק כלי עזר המסייע לאבחון הקליני.
אם לא עברת אבחון מלא ע"י גורם מוסמך הרי שאין ערך מעשי למה שנאמר לך.
לעצם העניין , יש כמה צורות ואיפיונים להפרעת הקשב : חזותי, שמיעתי,זכרון עבודה וכו'. לא כולם סובלים מכל הצורות.
כשליש מאלו שסבלו מהפרעת קשב וריכוז כילדים ,אינם סובלים מהבעיה כבוגרים.
אני ממליץ לך לפנות לאבחון קליני מלא.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אפה עושים זאת?
אני09/02/2009תודה על התשובה... לפי מה שהבנתי, אני צריכה לעבור איבחון יותר מקיף? מה זה כולל? ואיפה ניתן לעשות זאת? האם דרך קופת חולים? צריך הפניות מרופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
ד``ר אריה בקלו10/02/2009אבחון מלא הוא אבחון קליני אצל רופא מורשה לנושא. ניתן לקבל פרטים נהרופא המטפל או לפנות לאחד מהמכונים הפרטיים. רצוי לברר מראש מה כולל האבחון: שאלונים,אבחון קליני רפואי,בדיקות עזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?