בני בן 4 ולפי דברי הגננת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בני בן 4 ולפי דברי הגננת
    שרה
    13/02/2009

יש לו קשיי למידה , כשהיא פונה אליו הוא בוהה וקשה לו להתבטאות,במפגש עם הילדים הוא עסוק עם הידיים והרגליים שלו, קשה לו להתחבר עם ילדים בני גילו והוא משחק לבד רוב הזמן, הוא נוטה להתפרצויות זעם ואין לו חוסן רגשי-לדבריה, היא חושבת שיש לו הפרעת קשב וריכוז. גם אצל קלינאית תקשורת הוא לא מסוגל לשבת יותר מ-20 דקות. לקחתי אותו לרופא התפתחותי והוא אמר שהוא חושב שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז, יש לי עוד פגישה בשבוע הבא כדי לאמת את הענין. עכשיו, ההתלבטות שלי האם לתת לו ריטלין, משום שנראה לי שהוא עדין מאוד צעיר. אולי יש משהו אחר(טבעי-?) שיכול לעזור לו? בתודה מראש -שרה- נ.ב- לפי מה שתארתי יש לשקול טיפול פסיכולוגי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4 ולפי דברי הגננת

הוספת תגובה

• האם לטפל בגיל צעיר מאוד בריטלין?

ד``ר עדי אדר
    14/02/2009

שלום לך!

אני כמובן לא בדקתי את הילד ואיני מתכוון לתת המלצה ספציפית לגביו.
    ברמת העיקרון אני סמכים כי בגיל צעיר איננו "ששים" לטפל בריטלין. קיימים מקרים של הפרעות התנהגות כולל גילויי אלימות המצריכים גם התערבות תרופתית אך רצוי לשקול גם עיצוב התנהגותי, סיוע על ידי גננת שיי"ח, יעוץ משפחתי על מנת לסייע לילד ולמשפחתו.

חושב , בסמקרים אלו, הערכה של פסיכולוגית התפתחותית לגביו תפקודו של הילד כולל כישוריו החברתיים על מנת להתוות יחד עם הרופא ההתפתחותי תוכנית טיפולית הולמת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו