מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני בן 4 ולפי דברי הגננתשרה13/02/2009
יש לו קשיי למידה , כשהיא פונה אליו הוא בוהה וקשה לו להתבטאות,במפגש עם הילדים הוא עסוק עם הידיים והרגליים שלו, קשה לו להתחבר עם ילדים בני גילו והוא משחק לבד רוב הזמן, הוא נוטה להתפרצויות זעם ואין לו חוסן רגשי-לדבריה, היא חושבת שיש לו הפרעת קשב וריכוז. גם אצל קלינאית תקשורת הוא לא מסוגל לשבת יותר מ-20 דקות. לקחתי אותו לרופא התפתחותי והוא אמר שהוא חושב שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז, יש לי עוד פגישה בשבוע הבא כדי לאמת את הענין. עכשיו, ההתלבטות שלי האם לתת לו ריטלין, משום שנראה לי שהוא עדין מאוד צעיר. אולי יש משהו אחר(טבעי-?) שיכול לעזור לו? בתודה מראש -שרה- נ.ב- לפי מה שתארתי יש לשקול טיפול פסיכולוגי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לטפל בגיל צעיר מאוד בריטלין?
ד``ר עדי אדר14/02/2009שלום לך!
אני כמובן לא בדקתי את הילד ואיני מתכוון לתת המלצה ספציפית לגביו.
ברמת העיקרון אני סמכים כי בגיל צעיר איננו "ששים" לטפל בריטלין. קיימים מקרים של הפרעות התנהגות כולל גילויי אלימות המצריכים גם התערבות תרופתית אך רצוי לשקול גם עיצוב התנהגותי, סיוע על ידי גננת שיי"ח, יעוץ משפחתי על מנת לסייע לילד ולמשפחתו.
חושב , בסמקרים אלו, הערכה של פסיכולוגית התפתחותית לגביו תפקודו של הילד כולל כישוריו החברתיים על מנת להתוות יחד עם הרופא ההתפתחותי תוכנית טיפולית הולמת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?