קשר בין הפרעת למידה להפרעה באוכל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין הפרעת למידה להפרעה באוכל
    חנן
    19/02/2009

שלום האם יש קשר בין הפרעה בלמידה לבין המזונות שהילד אוכל תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אוכל ולמידה

ד``ר אריה בקלו
    19/02/2009

אין קשר בין הפרעות למידה לתזונה.
    אמנם נעשו בעבר נסיונות לקשור בין הדברים, כמו גם בין סוגי מזון להפרעת קשב וריכוז,אך בשום מחקר מדעי לא הוכח כאמור כל קשר.סוגי מזון "ממריצים" כגון שוקולד וקפאין עשויים להשפיע על רמת ערנות אם הם ניתנים במינון חריג.
    כמובן שתמיד מומלץ לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה כבסיס לחיים טובים ובריאים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן רוצה לאכול

סיגל
    28/02/2009

ד"ר יקר. הבן שלי לוקח ריטאלין וזה מדכא תיאבון עד אשר פגה ההשפעה ומרגע זה לא מפסיק לחשוב על אוכל. כל הזמן גורס וכמובן לא מוותר על 3 ארוחות (שמתחילות מהצהריים אחרי תפוגת הכדור). יש כל הזמן עימותים מסביב לנושא וכלום לא עוזר. הוא אוכל צהריים וכבר חושב מה יאכל אח"כ וכך עד שהולך לישון. הקיבה שלו רגילה כל הזמן לטחון. אשמח לשמוע עצה שימושית להתמודדות עם העניין אני לא רוצה לפתח אצלו בעיות אכילה ו/או השמנה. בברכה ותודה סיגל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ואוכל

ד``ר אריה בקלו
    28/02/2009

הריטלין כידוע היא תרופה מדכאת תאבון .אצל רוב הילדים ישנה כמובן התעוררות של התאבון לאחר סיום פעילות התרופה והגוף "דורש " פיצוי על תקופת הצום היחסי. תגובת אכילה כפי שאת מתארת נראית לי מוגזמת ועלולה להצביע על בעיות נוספות כגון "פיצוי רגשי" .
    אני מציע לנסות להגיע עם הילד להסכמות וסדר לגבי טיב וכמות המזון, זמני אכילה וכו', לעקוב אחרי משקל וגובה ואם הדברים לא מסתדרים , לחזור לרופא המטפל שצריך להעמיק האבחון בכיוון הרגשי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו