בעיות ריכוז והתנהגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ריכוז והתנהגות
    אלה
    22/02/2009

שלום, אני אמא של בן 13 והוא בכיתה ז. מהתחלת שנה שעברה התחיל שינוי שלו בהתנהגות בבית הספר והשגים בלימודים. השנה הוא עבר לחטיבה וציונים והתנהגות עוד יותר גרועים. מורים אומרים שהוא לא מרוכז, לא פעיל, מדבר, מפריע ומביא אווירה שלילית בכיתה. מילד מצטיין הוא הפך לילד שממוצא כ60. כרגע רק בחשבון הוא עדיין טוב מאוד. בבית הוא לא לומד לבד, רק איתי הוא מוכן לשבת ולעשות שיעורי בית אבל גם אז הוא לא מסוגל לשבת ולגמור בצורה מסודרת, אלה הוא שר, מדבר, מסתובב והרבה פעמים יוצא ריב בינינו, כי אני חושבת שהוא לא רציני והוא טוען שלא יכול ובסוף אנחנו רבים וממנו יוצא כעס שמפחיד אותי. גם בבית הספר הוא מגיב לפעמים בצורה אגרסיביט כלפי מורים. אני לא יודעת אם הוא לא רוצה או לא יכול שלבת וללמוד כמו שנדרש.. פניתי לרופא ילדים, מומחה לקש וריכוז. הוא אמר לי לעשות TOVA ונתן לי דפים לבית הספר כדי לקבל גם רושם סוביקטיבי ממורים. לא ביקש ממני לעשות איבחון ליקוי למידה. אחרי איבחון טובה (גבולי 50 אחוז - פעמ אחד בלי ריטלין) ומה שכתבו בבית הספר, הוא המליץ לנו לקחת CONCERTA. אני עדיין לא בטוחה אם בדקנו כל האפשרויות ועשינו הכל איבחונים נדרשים כדי להחלית לקחת תרופה? רופא חושב לנסות תרופה וקרוב מאוד נדע איפה אנחנו. אם בתוך חודש לא יהיה שיפור מדהים, אז מדובר על משהו אחר. בכל זאת, אני רוצה להכיר את הנושא יותר, ולהיות בטוחה שעשיתי הכל. בעיות בלימודים התחילו כמו שאמרתי, אבל התנהגות זה מדאיג אותי עוד יותר. קושי בליקוי למידה יכול להיות קשור לכעס ואגרסיביות? תודה מראש. אני מודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ריכוז והתנהגות

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז והתנהגות

ד``ר עדי אדר
    23/02/2009

שלום לך!
    הילד נבדק אצל רופא אשר את מדווחת כי הוא מומחה לאבחון הפרעות קשב. הוא בדק את הילד, ביקש שימלאו שאלונים, בוצע מבחן טובה – כך מקובל לעשות אבחון. ניתן כמובן לבדוק אם בוצעו אבחונים נוספים כגון אבחון פסיכו דידקטי אך בהחלט זהו הנוהל המקובל לבצע אבחון.
    מבלי לבדוק את הילד כמובן אציין גם כי התיאור שאת מתארת הוא מאוד אופייני להתבטאות של הפרעת קשב בגיל הזה כאשר שילוב של גיל ההתבגרות, עלייה בעומס הלימודי ומעבר לחטיבת ביניים על כל המתח החברתי הקיים במסגרת זו עלול לגרום לירדה תיפקודית משמעותית לימודית והתנהגותית.
    לא ברור לי למה הכוונה שיפור מדהים? לעתים גם שיפור סביר הוא מטרה אליה לשאוף במסגרת הטיפול התרופתי ולאו דווקא שיפור מדהים.
    קשיי למידה יכולים לגרום לתסכול אך בדרך כלל צריכים להיות גורמים נוספים אשר יגרמו לאגרסיביות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו