מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ADHD תאומים בני 4 וחציעדי קאופמן23/02/2009
בס"ד מהלך הריון תקין ללא סיבוכים. התפתחות תקינה. אני אם במשרה מלאה הקשוובה מאוד לצרכיי בניי. אני חושדת על סמך אבחנה לא חד משמעית מפסיכולוגית קלינית שילדיי סובלים מן ההפרעות ADD בתיאום אחד ו ADHD בתיאום השני. בגן יש תלונות כלפי התאום השני הסובל מה ADHD שאינו מצליח להתרכז בזמן ישיבה ממושכת. מפריע מתפרע ומרביץ בייחוד כשמנסים להגביל אותו. כשדבר מסוים מעניין אותו הוא מסוגללהיות מרוכז ומפוקס בו כאילו שאין עולם מסביבו. פיקח חשיבה מהירה. הסקת מסקנות ברמה גבוהה. מאורגן ואסטתי ביחס לבני גילו. משמיע רעשים סביבו וקולות משונים. בד"כ באי שקט ונודניק כשהוא רוצה משהו. דרבונים מסוימים לא בדיוק עושים את העבודה איתו. כתנאי להתנהגות הולמת בגן. חשוב לציין שאת ההתנהגויות החריפות הללו ראינו לראשונה אצל הסבתא וסבא המפנקים. ואח"כ במסגרת הגן, שבו הגננת לא אסרטיבית במיוחד - (עובדה היסטורית בגן). לגבי התאום הראשון עם ה ADD מדובר בילד חולמני מהרגיל כשיש צורך בביצוע פעולות. בעל כושר ריכוז גבוה. מסוגל לשחק עם עצמים זמן ממושך. נהנה מצפייה בסרט ספציפי עשרות פעמים מבלי להשתעמם. יודע לתאר בע"פ את כל מהלך ההתרחושויות בסרט. קופצני. קשיי הרדמות. עיסוק וידע נרחב מאוד בחשמל ואלקטרוניקה מאז היותו בן שנה וחודשים ספורים. חכם ופיקח בעל יכולת התבטאות גבוהה. עיקר החשד שלי לגביו באבחנה הזו, היא שהוא חלמן מאוד ולוקח לו הרבה זמן לבצע משימות פשוטות. יחסית כיוון שהוכיח לי שהוא מסוגל לבצען, תמורת דרבון הולם. אין תלונות על התנהלותו בגן. אני מתנצלת על האריכות בדברים. אני מוטרדת מאוד מאוד. וברצוני לדעת האם ע"פ הנתונים שמסרתי יש דעה רווחת שמדוובר בהפרעות קשב וריכוז. ברצוני לפנות לניורולוג ילדים וקשה לי מאוד למצוא כזה באיזור מגוריי. האם תוכלו מעט לחסוך לי את המתח והגידלי אם יש חשד משמעותי?! תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד``ר אריה בקלו24/02/2009עדי שלום,
לפי תאורך ,ישנם סמנים קליניים להפרעת קשב וריכוז, אלא שלא מקובל להגדיר ילדים כלוקים בהפרעה לפני גיל 6 . בגיל צעיר יותר משתמשים במונחים של טווחי קשב וריכוז, היפרקינטיות וכו'.
גם חולמנות עשויה להיות ביטוי להפרעת קשב. יכולתם לבצע משימות מעניינות אינה סותרת, אולי להיפך.
חשוב לעקוב מקצועית אחריהם ובמידת הצורך לסייע להם בטיפולים תומכים כגון ריפוי בעיסוק ויעוץ פסיכולוגי.
אם התור לנוירולוג ארוך מידי אפשר לבקש הפנייה לבדיקה התפתחותית האמונים גם על תחום זה בגיל הרך.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?