חרדת מבחנים ודחיית ביצוע מטלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת מבחנים ודחיית ביצוע מטלות
    אמי
    15/03/2009

שלום, אני סטודנטית לחשבונאות. נחשבת לטובה ומבינה בשיעורים ואפילו עוזרת לאחרים. תמיד נגשתי לבחינות כמו כל סטודנט מצוי עם כל הלחץ שלפני. אולם, בשנים האחרונות אני נתקפת משום מה בחרדת בחינות ותקופה קצרה לפני מועד הבחינה פשוט לא מסוגלת ללמוד, אני מרגישה תחושת מחנק ולאחר כמה פעמים שבכ"ז ניגשתי, בעידוד משפחה וחברים, נכשלתי למרות ששלטתי בחומר היטב. נתתי לאיש מקצוע בחינה אחת שבה נכשלתי לבדיקה והוא אמר שהבחינה מעידה על סטודנט לחוץ ומבולבל. בנוסף, יש לי תכונה מעצבנת של דחיית מטלות שאני צריכה לבצע, דבר שמפריע לי בהתנהלות יעילה. האם אפשר לשייך זאת להפרעת קשב? ואם לא איך / היכן אני יכולה לפתור את הבעיות הנ"ל? אודה לתשובה מהירה וממצה. אני לפני בחינה וכבר דואגת ממה שארגיש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדת מבחנים......

ד``ר עדי אדר
    15/03/2009

שלום לך!

חרדת מבחנים היא לא מאפיין של הפרעת קשב אבל יכול להיות ביטוי משני לו..
    לעומת זאת דחיינות היא דבר בהחלט מאפיין.

קשה כמובן לעשות אבחנה "על רגל אחת" אבל עלייך לשקול לבצע אבחון מסודר.
    לגבי חרדת מבחנים, לאחר הערכת מומחה , יש מקום לשקול טיפולים כולל טיפול תרופתי העשוי לסייע בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו