מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מרגיש את השפעת הריטלין.דן16/03/2009
צהריים טובים! שמי דן, ומלאו לי 17 לא מזמן. אני לומד בכיתה י"א ובשנתיים האחרונות חוויתי נפילה דיי רצינית בלימודים. בהחלטה משותפת שלי ושל הוריי וייעוץ עם היועצת של ביה"ס החלטנו לבדוק את הנושא- התחלתי להפגש לפני כחודשיים-שלושה עם פסיכו-טרפיסטית ובמקביל נגשתי לכיוון המעשי יותר של בחינת ה-TOVA. את החלק הראשון עשיתי והגעתי לציון של מינוס 7 (כאשר הגבול התחתון של אדם 'רגיל' הוא מינוס 1.08 עד כמה שאני זוכר - מתחת לזה ישנה עדות להפרעת קשב) - מה שהצריך בדיקה נוספת תחת השפעה של ריטלין. בשביל הבדיקה הנוספת לקחתי כדור ריטלין 10 מ"ג ועשיתי שוב את הבחינה, שהשתפרה פלאים - עליתי בציון למינוס 0.9, מה שאומר שנכנסתי לטווח הנורמלי. הבעיה היא שלא בזמן הבחינה, לא לפניה ולא אחריה - לא הרגשתי שום השפעה מיוחדת או משהו לא רגיל. לא הרגשתי יותר ממוקד או משהו בסגנון, לא יותר ערני - ממש כלום. מה יכולה להיות הסיבה? האם צריכה להיות הרגשה כלשהי? האם יכול להיות מצב שישנה הפרעת קשב והריטלין אינו מתאים? אשמח לדעת! תודה והמשך יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם הריטלין,
ד``ר אריה בקלו17/03/2009דן שלום,
מה זה משנה מה הרגשתה או חשתה , על התוצאה אין להתווכח וזה העיקר. לא תמיד צריך להרגיש משהו מיוחד.זה מזכיר לי מטופלים אסמטים שמשתמשים במשאף ומתלוננים שבזמן השאיפה הם אינם מרגישם שום חומר אבל כעבור דקותיים נשימתם משתפרת. התרופה באה לתקן חוסר בחומר ביולוגי ולאור תוצאת המבחן היא כנראה מתאימה לך.
יחד עם זאת אני חייב לומר שמבחן TOVA לבד איננו אבחנתי ודרוש אבחון קליני להשלמת הברור.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק
דן17/03/2009אך הבנתי שאמורים להרגיש מרוכזים יותר, ממוקדים וכו' ואני לא הרגשתי שום דבר מזה, הייתי ב"מצב" רגיל לגמרי... אפילו כשהמאבחנת הפכה דף או הזיזה את הכוס קפה שלה זה הסיח את דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?