מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה גיל 3מיכלי11/04/2009
מקווה שזה לא יהיה מבולבל אבל כך: בני בן 3 [ אחרי 2 בנות מחוננות ומוכשרות ]. מקבץ של בעיותשאין לי מושג כיצד קשורות האחת בשניה . יש בעיה פיזיותרפיסטית המטופלת בפיזיותרפיה פעמיים בשבוע. בנוסף היקף הראש שלו עומד על אחוזון 5% , בנוסף על אף שנולד ילד במישקל גבוה [3,875] הוא באחוזון נמוך ,הוא קטן ונמוך לגילו, בנוסף לאחרונה עשינו לו בדיקה התפתחותית שלבינתיים אמרו לנו שיש לו בעיית התפתחות הנובעת על רקע ריגשי ולא על קרע הפוטנציאל כי הוא ילד נבון[טרם קיבלנו סיכום כתוב] . בגן לדעתי הוא קצת מפגר אחר בני גילו בכל מיני דברים , לא מצייר או עושה עבודות כמו כולם .מצד שני הוא ילד חברותי.יש לי הרגשה שיש בעיה אבל קשה לי לשים את האצבע .
השאלות:
האם אני יכולה לעשות משהו כדי לפתח אותו?
מה ז"א על רקע ריגשי??[יכול להתפתח על רקע העדפת אביו את אחותו הגדולה??]
האם הינך סבור שהשקעה נכונה יכולה להעלות אותו על דרך המלך?האם ניתן לרפא הפרעת קשב במיוחד כזו על רקע ריגשי ע"י תיקון כלשהו??
יכול להיות שזה פיזיולוגי וקשור לגדילת הראש ??
מה לעשות?? אני נכונה להשקיע את המירב היום [כולל זמן וכלכלית ] . מה לעשות . אני לא יכולה להשלים עם כך שהוא ילך לאיבוד כי הוא ילד חכם מאד ומוכשר לדעתי.
להוציא אותו לגן קטן יותר ?? גן מיוחד??? מה??
תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בגיל 3
ד``ר אריה בקלו11/04/2009מיכלי שלום,
אני מבין לליבך שאת מוטרדת ,אבל אין צורך להכנס לפניקה.
כמובן שחסרים לי פרטים כגון מהלך הריון ולידה וכו' ,אבל אני מאמין שהם נלקחו באבחון שנעשה בהתפתחות הילד.
ילד שנמצא באחוזון 5 בכל הפרמטרים (גובה,משקל,היקף ראש)הוא פחות בעייתי מאשר ילד שנמצא באחוזון נמוך רק בחלקם.אם יש בעיה הייתי מבקש גם יעוץ אנדוקרינולוגי.
ממה שאת כותבת עולה תמונה של בעיות בתחומי המוטוריקה והרגש. בשתי הבעיות ניתן לטפל ורצוי לעשות זאת במסגרת המרכז להתפתחות הילד שהוא הגורם המתאים ביותר לטפל בבעיות אלו בגיל זה(עד 6).
קשה לקבוע בגיל זה אם תהיה לו בעיית קשב וריכוז וזה גם לא כל-כך משנה כעת, ממילא צריך לטפל כעת במגוון הבעיות שעלו.
אני ממליץ לך לקבל את כל העזרה והיעוץ דרך המרכז להתפתחות הילד .
אל יאוש!
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?