מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי-דופק מהירלירון17/04/2009
ד"ר אדר שלום
אני בת 25, אובחנתי לפני חודשיים ע"י ד"ר מנור כבעלת הפרעת קשב ואני לוקחת קונצרטה 54 מ"ג , משקלי 60 ק"ג. כאשר אני לוקחת את הקונצרטה עולה לי ממש הדופק בין 96-120 (הדופק שלי במנוחה הוא 70-75) וזה מאוד מלחיץ אותי. בנוסף יש לי תופעות לוואי של הזעה, סחרחורות, לפעמים תחושת "היי", יובש בפה, אישונים רחבים, נראה כמו תופעות לוואי של מינון יתר. הלכתי לרופא משפחה שלי והוא שלח אותי לעשות בדיקות אק"ג ואקו לב שיצאו תקינות. הרופא שלי אמר שאין לי הפרעות קצב או מחלות לב אחרות. (הבדיקות נעשו ללא השפעת ריטלין).
כאשר אני לוקחת את הקונצרטה הדופק נהיה מהיר ומאוד לא סדיר, הרגשה שזה גורם לי להפרעות קצב. בנוסף בפעם האחרונה שלקחתי את הקונצרטה היו לי באותו היום לראשונה בחיי שתי פעימות מוקדמות, מעולם לא היו לי פעימות מוקדמות. הדופק שלי במנוחה הוא תמיד 70-75, אף פעם לא קרה לי פתאום בזמן מנוחה שהדופק שלי נהיה מהיר. הפסקתי לקחת את הקונצרטה ולא נתקלתי בעוד פעימה מוקדמת והדופק תקין וסדיר.
ניסתי לקחת היום כדור אחד של ריטלין רגיל, שזה מינון מאוד נמוך בשבילי וקרה בדיוק אותו הדבר, גם זה גרם לי לדופק מאוד מהיר ולא סדיר ושוב היו לי פעימות מוקדמות.
יש לי תור במרפאה של ד"ר מנור עוד שבועיים לאור כל אלה.
רציתי לשאול, ייתכן שאני רגישה לממריצים? האם הפרעת קצב שמתפתחת כתוצאה מריטלין מחייבת את הפסקת הטיפול? מה דעתך על זה שגם במינון מאוד נמוך הופיעו התופעות לוואי האלה? האם יכול להיות מקרים נדירים של הפרעת קצב כתוצאה מריטלין? מאחר שכל הבדיקות של הלב שעשו לי יצאו תקינות ושללו הפרעת קצב וגם מעולם לא היו לי תופעות כאלה בעבר. ברגע שההשפעה נגמרת הדופק חוזר להיות תקין וסדיר. הרופא שלי לא מוצא שום הפרעה לבבית ,כמובן שהבדיקות נעשו ללא השפעת הריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר בעת נטילת קונצרטה!
ד``ר עדי אדר17/04/2009שלום לך!
תודה על המסר המפורט והמנוסח!
אכן תאור מאוד מעניין שאני מודה כי לא נתקלתי בו בעוצמה כזו....
בהחלט ייתכנו תופעות לוואי כאלו אחרי נטילת ריטלין והיה מקום לעשות את הבדיקות שבוצעו כולל בדיקת הולטר כאשר את תחת השפעת התרופה!
אם הבנתי נכון תופעה זו הופיעה לאחרונה או שמיום שהתחלת לקחת את התרופה הופיעו תופעות אלו?
אני מניח שהתרופה אכן עוזרת לך והייתי ממליץ לעשות את הבירור הקרדיולוגי כאשר את תחת השפעת התרופה.
ברור מאידך כי יהיה רצוך לשקול היטב אם להמשיך בטיפול ואיני רוצה לחוות את דעתי על כך לאור הביקור הקרוב אצל דר' מנור. אני ממליץ לשקול עד אז הפסקת נטילת התרופה.
אם אכן תופעות אלו מופיעות גם עם ריטלין קצר טווח ובמינונים "נמוכים" יש מקום לשקול עם דר' מנור מעבר לתחליפי ריטלין כגון סטרטרה (אשר עובדת במננגון שונה מאשר ריטלין).
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר
לירון17/04/2009התופעה התחילה כשהתחלתי לקחת את התרופה בנוסף לדופק המהיר היו לי גם לחצים בחזה, לכן הרופא שלי שלח אותי לאקו לב. אבל כל התוצאות יצאו תקינות.
למה אתה חושב שאני צריכה לעשות את הבדיקה בהשפעת התרופה? מאחר שבהשפעת התרופה התוצאה תצא לגמרי לא תקינה, מאחר שהדופק שלי הוא מעל 100.
אני פשוט מאוד מפחדת לקחת שוב את הקונצרטה. אני מעדיפה להפסיק את הטיפול לחלוטין בריטלין.
אציין שגם ניסיתי ריטלין L.A 40 לפני הקונצרטה וגם איתו היו לי את אותן התופעות.
מעולם לא היו לי תופעות כאלה לפני שהתחלתי לקחת את התרופה. הדופק שלי תמיד תקין וסדיר בזמן מנוחה. כאשר אני לא לוקחת את הקונצרטה אין לי בעיות דופק בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון להודעה הקודמת
לירון18/04/2009אני אסביר את דבריי יותר טוב מבחינת מתי התחילו התופעות:
בהתחלה קבעו לי מינון של ריטלין רגיל 20 מ"ג ואחרי כמה ימים שלקחתי אותו התחילו לי כאבים בחזה. באותו זמן לא שמתי לב עוד לדופק, אבל היו לי דפיקות לב. אבל עזר לי מאוד מבחינת ריכוז.
אחר כך העבירו אותי לריטלין L.A 40 מ"ג ואז כבר שמתי לב לדופק, היה לי דופק 120 וגם דפיקות לב, כאבי בטן מאוד חזקים, כאבי ראש מאוד חזקים, סחרחורות.
אחר כך העבירו אותי לקונצרטה 54 מ"ג שזה עוד קצת ירידה במינון ועדיין היו לי את התופעות של דופק מהיר, סחרחורות וכל התופעות שתיארתי בהודעה הראשונה. לא היו לי כאבי ראש וכאבי בטן.
בפעם האחרונה שלקחתי את הקונצרטה אז התחילו לי הפעימות המוקדמות, ואתמול שלקחתי את הריטלין הרגיל 10 מ"ג גם היו לי כמה פעימות מוקדמות.
מעולם לא היו לי פעימות מוקדמות. באותו היום שלקחתי את הקונצרטה זו הייתה הפעם הראשונה בחיים שלי שהיו לי פעימות מוקדמות.
אתמול אחרי שההשפעה של הריטלין הרגיל הסתיימה הדופק חזר להיות תקין וסדיר ולא נתקלתי בעוד פעימות מוקדמות. כאשר אני לא לוקחת את הקונצרטה אין לי בעיות עם דופק.
הרגשה שלי שהריטלין גורם לי להפרעות קצב, מאחר שאלה תופעות שלא היו לי מעולם בעבר ונתקלתי להם לראשונה רק שהתחלתי לקחת את התרופה. וגם שכל הבדיקות יוצאות תקינות ללא השפעת התרופה.
אני עכשיו ממש מפחדת לקחת את הקונצרטה והחלטתי שאני רוצה להפסיק את הטיפול בריטלין לחלוטין.
מדוע אתה חושב שאני צריכה לעשות את הבדיקות בהשפעת התרופה? , מאחר שהבדיקות יצאו לגמרי לא תקינות עקב הדופק המאוד מהיר.
מה ההבדל בין ריטלין לסטרטרה מבחינת מנגנון הפעולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - לבחורה עם הדופק מהיר .
רועי שם בדוי19/04/2009אני בן 25, גם התחלתי לפני שנה להשתמש, שנה ווחצי אולי
וכן, גם אני עברתי ממש לא מזמן ל20 מיליגרם ריטלין במקום 10
וכן, גם אצלי דופק מהיר, בצורה מטורפת כמו שאת מתארת, לחץ דם מאוד גבוה, 140
ודופק 120,
וכן, הזעה, ברור, יובש בפה, מן הסתם זה כדורי מרץ, לא בדיוק הרגעה,
בכל מקרה,
אם זה מדאיג אותך, אני לפחות הגעתי להחלטה, זרקתי את כל הכדורים
לא נוגע בזה יותר,
חבל על הבריאות,
בלי הכדור אני מרגיש " אאוט " שאני לא מסוגל לתקשר עם בני אדם,
שאני לא מדבר בשפה של האנשים שמסביבי,
אף אחד לא מבין מה אני אומר, אני עב"ם בלי הכדור,
מדהים כמה שזה שינה אותי בשנה שהשתמשתי בזה,
אבל החלטתי שלא בא לי לבקר במחלקת קרדיולוגיה בבלינסון באופן קבוע
אני מפסיק,
לא לוקח סיכונים, הדופק שלי עדיין מהיר, הלב, עדיין אני מרגיש כאילו אני עוד שניה הולך לקבל התקפת לב
לא מתאים לי הסיכונים האלה,
זה לא כזה ריגוש, להיות ב "היי" .
וגם לאחרונה התחלתי להרגיש טשטוש בראיה,
אני בטח לא מזדקן, זה הכל בגלל הכדור המסריח הזה
דחוף לזרוק לפח,
לא חייב לימודים, גם לי קשה מאוד להתרכז בלי זה,
לא חייב לימודים על חשבון הבריאות לא בכל מחיר.
המון בהצלחה בהמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לכאבים בחזה
רועי שם בדוי19/04/2009גם אצלי הרגשתי כאבים כמו שאת מתארת,
לא שווה לקחת סיכון, אפשר לחיות בלי זה, קצת להיות אסטרונאוט,
זה לא נורא,
הבריאות הפיזית חשובה יותר, תנסי לחיות בלי זה תקופה,
ואיך אלוהים הגעת ל54 מיליגרם את רוצה להרוג את עצמך
כבר בגיל הזה לקבל טשטוש בראיה ולחץ דם גבוה?
את יודעת כמה כדורים תצטרכי לקחת כדי להוריד את הלחץ דם לסדיר?
ואת הדופק? כשבדקתי והיה לי 120 רציתי ללכת למיון
זה מטורף למה לי התקפי לב בגיל הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירון , עוד שאלה
רועי שם בדוי19/04/2009האם את סובלת, או סבלת עד היום מחוסר תקשורת עם הסביבה?
האם היה לך קשה להתחבר עם אנשים?
יש לך חברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרועי
לירון19/04/2009כן, גם לי קשה להתחבר עם אנשים, אני אדם מאוד ביישן. אין לי הרבה חברים.
תודה לך על ההסבר המפורט. אני לא רוצה יותר לקחת את הריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצב לב מהיר בעקבות נטילת קונצרטה
ד``ר עדי אדר19/04/2009
שלום לך!
אכן אני המלצתי לך לשקול להפסיק את נטילת התרופה עד הבדיקה אצל דר' מנור.
המלצתי לשקול (כמובן בהתייעצות עם דר' מנור) בדיקה של הולטר כדי להיווכח אם אכן יש הפרעת קצב בזמן נטילת התרופה אך בהחלט זו לא בדיקת חובה.
אני חייב להדגיש כי נטילה של תכשירי ריטלין לא גורמת לעלייה קבועה בלחץ דם! התיאור של רועי ממש לא ברור וסביר להניח כי קיימת הפרעה אחרת.
לסיכום הנושא - הטיפול התרופתי אמור לעזור ולשפר איכות חיים וכמובן לא לסכן בריאות.
מנסיוני באלפי מטופלים תופעות אלו נדירות מאוד אך כמובן אם עולה חשש כזה חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל מה לעשות ולאו דווקא להקשיב למסרים של גולשים אנונימיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה ששווה זהב ממישהי מנוסה מאוד
מנוסה24/04/2009שלום לירון
אני אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז בעקבות אבחון של הבן שלי, אני מנוסה בנטילת ריטלין (וגם קונצרטה).
חוויתי את העלייה בדופק, את תחושת היובש, את הריחוף ללא הכדור ואת ההאצה בדופק שיש עם הכדור.
אני יכולה לומר לך מהנסיון שלי שאומנם מה שאת מתארת ותופעות הלוואי הללו - שגם אני חוויתי- הן מאוד לא נעימות, אבל אני גיליתי, שלאחר זמן מה זה עובר ואז מבינים בעצם איזו מתנה נפלאה, מדהימה וענקית יש בכדור הקטן הזה.
אני יכולה להגיד היום - בפה מלא - שאחד הדברים ששינו את חיי לחלוטין, שאיפשרו לי להבין שאני אדם בעל יכולות עצומות ולא רק שק של תסכולים שאני לא פחות טובה ולא פחות יכולה מאף אדם אחר - זה הכדור הזה.
ראיתי שהמליצו לך לזרוק את הכדור לפח ולוותר ולהמשיך לחיות בריחוף תמידי ואפילו הגדילו להגיד - העיקר הבריאות-
אני רוצה לומר שלא תוותרי על הכדור - אם את צריכה אותי כדאי שתהיי סבלנית ותנסי מינונים שונים עד שתמצאי את דרך המלך ועד שהגוף שלך יתרגל.
לפי דעתי - ההאצה שאת מתארת בדופק נובעת ממינון גבוה מידי - אני, במקרים שלקחתי מינון גבוה הרגשתי את זה יותר.
אני שוקלת עשרה קילוגרם יותר ממך (71 ק"ג) ואני לוקחת קונצרטה 36 מיליגרם - נראה לי ש56 זה קצת מוגזם, לפעמים על מנת לחזק קצת את ההשפעה אני מוסיפה לכך גם חצי כדור ריטלין רגיל של 10 מיליגרם ואז התחושה יותר מחודדת.
אני מציעה לך להפחית מעט את המינון, להרגיע את הבהלה שבוודאי תופסת אותך כשההשפעה של הכדור מתחילה וכנראה גם היא גורמת להאצה בדופק, לנסות למצוא זמנים מסויימים לנטילת הכדור ואז לאט, לאט, להבין מה נכון ואיך
לירון - אני לא מכירה אותך ואני לא יודעת מה את חושבת - אבל אם יש לך בעיית קשב , כמוני, ואם כמוני את רוצה לעזור לעצמך, לקדם את עצמך, לדחוף את עצמך קדימה ולאפשר לעצמך להתפתח בחיים בלי מגבלות מסרסות ומעיקות - אל תוותרי על הפלא המדהים הזה שנקרא ריטלין, אל תוותרי!
אנחנו בעידן בו יש פתרון לבעייה הכואבת הזאת , תופעות הלוואי אחרי שימוש של זמן מתמשך הן מינוריות ואפילו כלל לא קיימות (היום אין לי אף תופעת לוואי ותאמיני לי חויתי את כולן) ואנחנו חיים בעולם בו יש אינסוף אפשרויות והזדמנויות להינות מהחיים -
למה לא לטרוף את כל החיים האלה בלי הפרעות כמו נוירונים שובבים שמסתובבים במוח בלי השגחה.
האמיני לי לירון - אני אומרת לעצמי כל הזמן שאלוהים כנראה אוהב אותי, הוא פשוט שלח לי תרופה לבעיה שלי והיום אני אדם מאושר, עם ביטחון עצמי הרבה יותר גבוה מבעבר והכי חשוב, סוף, סוף אני חולמת חלומות בידיעה, אמונה והבנה ברורה שיש לי את הכוח להגשים אותן. לא כמו פעם שהייתי חולמת ואז ליבי היה מתכווץ מתוך הידיעה שאולי לא יהיה לי הכוח, מרווח הנשימה, הריכוז והמיקוד. היום אני יכולה לסמוך על עצמי שאם לקחתי על עצמי משהו אני אגיע אליו ואני אבצע - כי יש לי חבר טוב שעוזר לי וקוראים לו ריטלין!
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתיאשי...מנסיון
אביגיל27/04/2009אחותי היקרה, הבן שלי הבכור בן 9 נוטל קונצרטה יותר מ-10 חודשים ואני יכולה לאמר לך בוודאות שגם לנו היו חששות בגלל כל התופעות לוואי כגון: ירידה במשקל, טיקים וכו'....
אבל היום לאחר שימוש ממושך מזה כמה חודשים 70% תופעות הלוואי נעלמו...
הילד שלי פשוט נולד מחדש, ממצה את הכשרונות שיש בו ויש לו הרבה, ילד מקסים, חייכן, אוהב לעזור, דואג לאחיו הקטנים.
אני לא רוצה לחשוב איך הוא היה גודל ונראה בעוד 10 שנים בלי הכדור הנפלא הזה (מן הסתם היה נושר מביה"ס ומחפש את עצמו בחו"ל......)
אל תתיאשי, זה יעשה לך רק טוב!!! תאמיני לי, מנסיון אישי!!
בהצלחה בהמשך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?