מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון מהיר מידי?יפית05/05/2009
הומלץ לי לקחת את בני בן השבע לאבחון הפרעת קשב וריכוז, עקב אי שקט בכיתה ובקשתו של המורה שנעשה זאת.(באופן כללי בבית הוא בסדר, לא מתפרע, ילד חכם ומנומס, בעל הישגים מצויינים בלימודים, משתעמם בקלות, ממורמר לעיתים קרובות...)
לקחתי אותו לנוירולוגית של קופ"ח (ד"ר דורית שמואלי).
היא נתנה לי למלא שאלון קצר (כ-20 משפטים על הילד שאותם צריך לדרג מ-0 עד 3), קראה את מכתבו של המורה (שבו תיאר בכמה משפטים את התנהגותו של הילד בכיתה)
ובדקה פיזית את הילד במשך כחמש דקות.
היא אבחנה אותו כסובל בהפרעת קשב וריכוז, ורצתה לתת לו לנסות ריטלין.
לי אישית זה נראה מוגזם, אז היא אמרה שמאחר והוא מצליח בלימודים ניתן לדחות את הטיפול עד למקרה שהישגיו ירדו בעתיד, או במצב שנקבל עליו תלונות רבות יותר מהמורה.
האם אבחון לא אמור להיות יסודי יותר?
קצת מלחיץ אותי לתת לילד ריטלין על סמך שאלון קצר...
אשמח מאד לקבל תשובה!
יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מהיר
ד``ר אריה בקלו06/05/2009יפית שלום,
את צודקת! אכן אבחון הפרעת קשב וריכוז אמור להיות יסודי וממצה יותר.
לשם כך יש צורך בשאלונים ואינפורמציה נוספים, ובעיקר בזמן רב יותר לבדיקה הקלינית. הזמן הזה לא עומד לרשותם של הרופאים בקופות החולים ולכן אין להם ברירה אלא לקצר את התהליך .
אבחונים פרטיים נעשים באופן המלא יותר.
ניתן לדחות תחילת טיפול תרופתי אם מתרשמים שהילד לא סובל משמעותית מההפרעה(כיתה,בית,חברה) ואין ירידה בהישגים הלימודיים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?