מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבחן טובהרוז20/05/2009
שלום,
אני בת 24
עשיתי מבחן טובה, ומעניין אותי לדעת מזה אומר, (אין לי סבלנות לחכות...)
הבעיה היחידה שלי במבחן היתה, שמראים לי את התמונה שצריך ללחוץ כמה פעמים רצופות, ואז מגיע שלא צריך ובאופן אוטומטי לחצתי על הלחצן, עם הריטלין זה קרה לי רק פעם אחת. נהניתי מהמבחן (הוא לא שעמם אותי בכלל) הבוחן אמר לי שבמבחן השני קבלתי 2.5 (עם הריטלין), ובראשון בלי הריטלין אין תשובה מדויקת כי היו פרקי זמן שהצלחתי יותר ופרקי זמן שהצלחתי פחות, הוא אמר לי שהממוצע של הנבחנים זה 1.8,
ז"א שאם יש בעיה זה אמור להיות פחות מהממוצע, נכון?
זה אומר שאין לי בעיה, הלא כן?
מה זה אומר שאחרי שלקחתי את הריטלין הצלחתי יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מבחן טובה מאבחן הפרעות קשב?
ד``ר עדי אדר20/05/2009
שלום לך!
צר לי לאכזב אותך אבל מבחן טובה לא מאבחן הפרעת קשב ואין משמעות רבה לתוצאות המבחן!
אני אסביר את עצמי – מבחן טובה הוא מבחן ממוחשב הבודק מספר תכונות אשר באופן סטטיסטי הן יותר נמוכות באנשים עם הפרעות קשב. דיוק הבדיקה הוא כשמונים אחוז כלומר שולי הטעות לכאן או לכאן הוא גדול.
יתכן מבחן טובה תקין לחלוטין באדם עם הפרעת קשב משמעותית וגם ההפך.
לכן אין להסתמך על בדיקה זו. זוהי בדיקת עזר בלבד וחשוב המכלול השלם של התסמינים. חשוב להדגיש כי אסור לאבחן הפרעת קשב רק על סמך מבחן טובה!
מעבר לכך על סמך הנתונים המאוד חלקיים שמסרת לא ניתן להגיע למסקנה כלשהי לגבי המבחן.
עם זאת כנראה שיש לך הפרעת קשב מכיוון שלאנשים עם הפרעת קשב סבלנות מעטה.
בקיצור, תמתיני בסבלנות לתוצאות המבחן ותבצעי אבחון מלא!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?