היפראקטיביות ללא קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפראקטיביות ללא קשב וריכוז
    מאיה
    31/05/2009

בני בן 4 ו-8 חודשים. מאז היותו תינוק היה קופצני ולא רגוע. התנהגותו פעילה(מזיז ידיים ורגליים, לא נינוח) וכן אני משערת שהתנהגותו מאופיינת באימפולסביות. בנוגע לקשה וריכוז הבעיה נראית לי פחות חמורה. הוא מעסיק את עצמו יפה, מתמיד במשימות ואינו נמנע ממשימות שדורשות ריכוז.
    כמו כן, בגן אין דיווח מיוחד מהגננת לא בקשר להתנהגות ולא בקשר לריכוז. כשאני קוראת את הכתבות על בעיות קשב וריכוז אני מזהה בחלק שעוסק באימפולסיביות ותנועתיות את ההתנהגות של בני, אבל בחלק של הריכוז והקשב אני פחות מזהה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שבני סובל מהיפראקטביות ללא בעיות קשב וריכוז?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מוקדם לקבוע אבחנה זו!

ד``ר עדי אדר
    31/05/2009

שלום לך!

אכן קיימת צורה של ADHD המתאפיינת בהיפראקטיביות עם מיעוט קשיי קשב וריכוז עם זאת מוקדם מאוד לאבחון סוג זה של הפרעה ואני ממלי להמתין בסבלנות יכולים לחול שינויים רבים בתפקודו של הילד לכאן ולכאן ואין צורך למהר ולקבוע אבחנה זו בשלב הנוכחי.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו