דופק ותופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • דופק ותופעות לוואי
    עדי
    01/06/2009

    שלום!
    אני בת 17 ושוקלת 93 ק'ג.
    אובחנתי הכיתה ו לבעיות קשב וריכוז. באותה תקופה ניסו לתת לי מינון מזערי של ריטלין (5 מ"ג) (וגם אז לא הייתי ממש רזה) אבל תופעות הלוואי היו יותר מידי בשביל אמא שלי..... עכשיו, אחרי פגישה עם פסיכיאטר ובדיקת טובה הוחלט לתת לי שוב רטלין. התחלתי עם מינון נמוך של קונצרטה, תופעות הלוואי היו נוראיות. אחרי חודש העלנו מינון ועכשיו, כמה חודשים מתחילת הטיפול כבר הועלתי למינון הגבוהה ביותר של קונצרטה.

    יש לי מספר בעיות עם הכדור:
    מצבי רוח (זה ממש מניה דיפרסיה, עם דגש על הדיפרסיה. אני כבר עליתי לכולם על העצבים, נמאס להם שאני מתפרצת.... )

    דופק גבוהה: בסביבות ה 100 במנוחה. בתכלס לא אכפת לי אבל עשו לי צו ראשון ועכשיו דורשים ממני לעשות 10 מדידות דופק בזמנים שונים ואני לא יורדת מ 90 !!!

    אי השפעה: זה קרה רק פעם אחת, יום לפני הבגרות במתמטיקה. נכנסתי לפאניקה אז אבא אמר לי לקחת עוד כדור קטן (10 מ"ג).

    מבחינת השפעה, זה עובד ומאוד נחמד לראות את הציונים במתמטיקה עולים מ 25 ל 100 וגם אני מתרכזת הרבה יותר טוב בעבודה במחשב (לצערה של אמא..) אבל תופעות הלוואי הורסות לי את החיים, לאחותי אין סבלנות לשטויות שלי ולאמא שלי מאוד קשה, כשאני לא מתפרצת אז אמא שלי כול הזמן מציקה לי שאני מדוכדכת או שואלת אותי מה קרה שאת כול כך מאושרת פיתאום (זה קורה לעיתים רחוקות).

    כדי לציין שיש לי חוסר תאבון במהלך היום (לא שאני מתלוננת או משהו) ותאבון גדול בלילה, כמו כן הדכדוך פחות קשה בלילה (אולי כי אמא ישנה ולא מציקה לי כול הזמן).

    אשמח לתשובה על החפירה שלי.
    עדי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק ותופעות לוואי

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • דופק מהיר, מצב רוח שפוף

    ד``ר עדי אדר
    03/06/2009

    שלום לעדי הארכיאולוגית!

    ריטלין היא תרופה בפיקוח ואין זה נכון מבחינה רפואית וחוקית לתת המלצות ספציפיות למישהו או משהי שלא עברה אבחון רפואי על ידי. איני יודע מה הן בעיותייך, מה מצבך הבריאותי, מה בדיקות המעבדה שלך, מה מצבך הרגשי לפני הטיפול ועוד נתונים. כלומר המלצה רפואית ספציפית לא סבירה במקרים אלו ועלייך לפנות לרופא המטפל.
    כהערות כלליות אציין כי לא ברור האם את במצב רוח שפוף כל היום או רק לאחר חלוף השפעת התרופה (מצב המכונה רבאונד).
    מבחינה רפואית לא מקובל שדופק במנוחה יהיה 100 (ומה הדופק כאשר את לא מטופלת תרופתית?).
    מבחינתי במצב כזה אני שוקל להפסיק או להחליף את הטיפול התרופתי!

    לגבי התיאבון שלך – לא נורא.... ממליץ מאוד שתעשי גם דיאטה וגם ספורט! הרבה ספורט!

    בסיכומו של דבר מחד הטיפול מאוד מועיל לך ומאידך הוא כרוך בתופעות לוואי שחלקן (דופק מהיר, מצבה רוח ירוד) מהוות לעתים שיקול להחלפה או להפסקה של הטיפול התרופתי!

    לכן – נא לחזור לרופא המטפל!

    בברכה!
    דר' עדי אדר

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • תודה

    עדי
    03/06/2009

    תודה על התשובה. כמו שאמרתי, על הירידה בתיאבון לא התלוננתי.
    ניסינו להשיג את הפיסיכיאטר המטפל אבל ללא הצלחה (הוא לא עונה לאימייל). מצב הרוח הרע הוא בזמן פעולת התרופה.
    הדופק המהיר לא מפריע לי אבל אני דואגת שיעשו לי בעיות איתו בצבא....
    יש דרך למנוע את הדופק המהיר? (אפילו לזמן מסויים וקצר)
    הדופק שלי לפני הרטלין היה בסביבות ה 80 במנוחה. עשיתי אקו לב לפני ולא נראו בעיות.
    בנוגע לספורט? כן אני יודעת.... בעיות המשקל עלולות ליצור קושי בכול הנוגע לתופעות לוואי?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו