מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צומת קונצרטהלי18/06/2009
שמחתי לגלות את הפורום הזה ונוכחתי לדעת שהתשובות שלכם הן מפורטות ולא לקוניות ו"פוטרות" כמו בכל הפורומים שנתקלתי בהם.
אני לי בת 28 ADD מובהקת לפני כ 8 חודשים התחלתי ליטול קונצרטה 36 מ"ג (משקלי עומד על 50 ק"ג) על בסיס יומיומי (בהמלצת הפסכילוגית שלי).
חיי השתנו ללא הכר, אני אדם חדש, אני כאן ועכשיו! ולא כל הזמן בעולם המרחף שלי.
אני מתקשרת עם העולם החיצון לראשונה בחיי, מצליחה ליצור קרבה עם הסביבה ואחרי 5 שנים באותו תפקיד סוף סוף קיבלתי את הקידום שחיכיתי לו הרבה זמן ואין מאושרת ממני.
יחד עם זאת אני עוברת תופעות לוואי שמשרישים בי המון פחדים וחרדות
- החל מכאבים חזקים בבית החזה ובחזה עצמו,
- לעיתים חולשה עקב קצב לב מהיר,
- לעיתים קושי לנשום עמוק,
- שטפי דם וורידים בולטים
- וחדש חדש טרי.... כתם שחור שהופיע לי פתאום ומפריע לראיה שלי בעין שמאל.
מודה שמאז שהתחלתי לקרוא על התרופה הפכתי להיפוכנודרית !
כל דבר קטן מפחיד אותי.
אני מנסה ומשתדלת להוציא את הרעיון שאני מרעילה את עצמי מהראש אך ללא הצלחה.
הפסיכולגית שלי חושבת שבמצבי עדיף לקחת את התרופה ולסבול מהתופעות מאשר לחזור למצב הקודם.
- מה אני עושה לעצמי ? האם אני אכן מרעילה את עצמי עם התרופה הזאת ?
-האם תופעות הלוואי הנ"ל מצריכות התייחסות מיוחדת ?
אני מודאגת ונמצאת בצומת דרכים שבה אני חייבת לקבל החלטה, ממשיכה או מפסיקה
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - צומת החלטות......
ד``ר עדי אדר19/06/2009שלום לך!
התופעות שאת מתארת לא בהכרח קשורות לנטילת התרופה.
את מעידה על עצמך כי את חוששת מאוד מהטיפול ואכן שלל התופעות שאת מתארת לא בהכרח קשורות לנטילת התרופה.
עם זאת צריך להיות זהיר במתן יעוץ אינטרנטי. כלומר, את מתארת תופעות כגון דופק מהיר, ורידים בולטים וכו' - מן הראוי להיבדק אצל הרופא המטפל ואף אצל הרופא אשר המליץ על מתן התרופה על מנת שאכן ייתרשמו אם קיימות תלונות אוביקטיביות או תחושות סוביקטיביות שלך.
את יכולה כמובן להפסיק לפרק זמן את הטיפול ולהתרשם אם התופעות אכן נמשכות.
בכל מקרה הצעד הנכון אשר עלייך לנקוט הוא לעבור בדיקה יסודית אצל הרופא המטפל (יש לשקול ביצוע בדיקות דם, א.ק.ג ועוד)!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?