מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול גדול וחוסר אוניםענת21/06/2009
שלום רב. בני בן ה-6 אובחן ע"י נוירולוג כסובל מ ADHD והמליץ על ריטלין. חשוב לציין שהאבחון נעשה ע"י קריאת חוות הדעת של הגננת, שאלות ששאל אותנו (ההורים) ושאלות ששאל את בני (שבקושי רב שיתף פעולה). האם על סמך זה (אבחון שארך כשעה) ניתן לאבחן ADHD ? מרוב כתבות ומאמרים שאני קוראת, אני מבולבלת מאוד וחוששת מהתרופה. האם יש איזשהו טיפול אחר שיכול לעזור לנו? הנוירולוג אמר שלריטלין אין השפעות לטווה ארוך. מצד שני, אני קוראת שזה יכול לגרום לשינויים בקצב הלב ולדום לב. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול גדול וחוסר אונים
ד``ר עדי אדר21/06/2009שלום לך!
לגבי האבחון הנוירולוגי. איני מחלק ציונים , מבקר או מחמיא לרופאים אחרים כי זה לא מדיקו-לגלי. אבל אני חייב להבהיר נקודה חשובה. משום מה אנשים מצפים שרופא ישב יאבחן הפרעת קשב לשמך שעות, יעשה כל מיני בדיקות מיוחדות ומרוכבות, יתרשם אך ורק ממראה עיניים ולא יסתמך על דיווחים.
למה?
כל אבחנה רפואית מתבססת על נתונים, דיווחים, בדיקות מעבדה וכו'. הפרעת קשב היא הפרעה התנהגותית ואין שום שיטה מדעית, מעבדתית מדויקת שמאפשרת אבחון מדויק של ההפרעה! לא בדיקות דם, לא בדיקות דימות (CT או MRI מוח).
אחת הטעויות השכיחות היא ניסיון לעתים למנוע מהמאבחן את כל האינפורמציה כגון דיווח של המורים: "אני רוצה שתבדוק אותו נקי"... "אנחנו לא רוצים לשתף את בית הספר".... "אני יכולה לדווח לך כל מה שאתה רוצה".
עליכם לדעת שהרופא אינו קוסם, הוא זקוק לנתונים, לעובדות, תסמינים ואת כל הנתונים האלו הוא יכול לקבל מדו"חות של ההורים, בית הספר, אבחונים פסכיולוגים ושל גורמי מקצוע אחרים וכמובן שיחה עם ההורים, הילד (או המבוגר הנבדק). לא ניתן בד"כ לאבחן רק על סמך מראה עיניים. משל למה הדבר דומה? לצפות ששופט יכריע במשפט ללא ראיות או עדויות ורק על סמך מראה עיניו.
יש לזכור כי ילד המגיע עם הוריו לאבחון קצת מבוהל, מתוח ולא מתנהג בטבעיות. חשוב מאוד לקבל מידע על התנהגותו ותפקדו בסיטואציות טבעיות מחוץ לחדר הרופא ומי שרוצה אכן אבחון מעמיק ומהימן חייב לבוא עם נכונות, פתיחות וכל המידע לו נזקק המאבחן!
אכן הנוירולוג צדק ואין השפעות לטווח רחוק של התרופה. כמו כן זוהי התרופה היעילה ביותר והנחקרת ביותר מבחינה מדעית בתחום של הטיפול בהפרעות קשב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?