מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף הומאופתי לקונצרטהשירה07/07/2009
שלום לכם,
אני בת 22 ולפני פחות משנה אובחן אצלי ADD, התחלתי ליטול קונצרטה 36 מ"ג.
לאחר כחצי שנה של שימוש הבחנתי ב"התקפי דיכאון" ובכי לא מוסבר, שינויים קיצוניים במצב הרוח, ולעיתים עצבנות קיצונית. כל אלו מצבים שלא הייתי בהם עד התרופה.
לאחר ייעוץ עם הנוירולוג שנתן לי את הקונצרטה הוא טען כי יש להפסיק ליטול את התרופה בגלל ההשפעות ה"פסיכוסומטיות" שלה ובאותה עת המליץ על השירותים הפרטיים שנותן (מחוץ לקופ"ח) ושיש פיתרון הומאופתי להפרעה זו שדורש כסף וזמן רב.
רציתי לדעת אם באמת קיים פתרון מוכח ומוכר בתחום ההומאופתיה?
אם כן מה הוא? היכן אני יכולה לקבל מידע נוסף ?
יש לציין כי מאז נטילת התרופה חיי השתנו ללא היכר רמת הלימודים העבודה והריכוז שלי גדלה והשתבחה.
איני רואה כיצד אני חוזרת לחיים ללא התרופה או לתחליף המשפיע עליי בהתאם.
אודה על חוות דעתכם!
המון תודה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה אשמח ליצור איתך קשר
לי11/07/2009עברתי חוויה דומה ונראה לי שאוכל לעזור לך
מה המייל שלך ?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שירה16/07/2009מייל:
j4uab1364@wal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף?
ד``ר אריה בקלו17/07/2009שלום,
אומר זאת בקיצור: אין תחליף הומאופטי,או "טבעי" אחר לתרופת הריטלין/קונסרטה.
התחליפים למיניהם מעולם לא הוכיחו את יעילותם בצורה מדעית מוכחת. הם בהחלט יעילים ומייטיבים עם מי שמוכר אותם......
התופעות שאת מציינת הופיעו לדבריך לאחר מספר חודשים ולכן אינני בטוח שזה קשור דווקא לתרופה. למאובחנים רבים עם הפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית כגון זאת שציינת ולכן יש פשוט צורך בהערכה אבחונית נכונה , לעיתים גם אבחנה חוזרת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?