מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיכאון VS הפרעות קשב וריכוז, (??)מירו05/08/2009
היי,,
לפני כחצי שנה התחלתי ליטול קונסרטה ומאז חיי השתנו. ציונים, הישגים, ביטחון עצמי, יעילות וסדר שמעולם לא היו לי. הכל נהיה פתאום פשוט..
במקביל להפרעות הקשב חוויתי המון התקפי חרד במהלך חיי, ספגתי המון צעקות, עלבונות ועונשים מהורי ובעיקר בבית הספר (היום אני בן 23), סיוט.
שאלה : האם קיים קשר ישיר בין הפרעות קשב להתקפי חרדה?
אני לא בטוח אבל אני חושב שהשימוש בקונסרטה הגביר את ההתקפים ומאוד קשה לי להתמודד עם קשיי יום יום (כמו דחיינות), אולי בגלל אותם התקפים.
שמעתי על כדור בשם סטרטרה וגם קראתי תגובות שלכם בנושא. הבנתי שהכדור שייך למשפחת הכדורים האנטי חרדתיים ופותר בעיות קשב וריכוז לסרוגין.
האם סטרטרה יהיה יעיל יותר במצב זה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון VS הפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר05/08/2009שלום לך!
אני לא מבין מה הבעיה – אתה מציין שמאז שהתחלת טיפול בקונצרטה חל שיפור משמעותי. למה להחליף סוס מנצח?....
"התקפי חרדה" כהגדרתך לא מהווים חלק מהתמונה הקלינית של הפרעת קשב אך שכיחותם גבוהה יותר שאנשים עם הפרעות קשב.
רצוי מאוד לעבור הערכה פסיכאטרית ולבדוק נושא זה לעומק כולל התאמת טיפול על פי הצורך.
גם לסטרטרה יש השפעה בתחום הרגשי ולא בהכרח לחיוב ולכן לא הייתי ממהר לעבור לטיפול זה.
לכן –חובש הערכה נוספת של פסיכיאטר ויעוץ של הרופא המטפל.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפגשתי עם פסיאטרית..
מירו08/08/2009היא לא מכירה את התרופה סטרטרה והמליצה על הכדור ציפרלקס.
התחלתי ליטול את הכדור (במקביל לקונסרטה) לפני מספר ימים.
התעניינתי בסטרטרה ממש בגלל שהיא משפיעה 24 שעות והקונסרטה פועל נקודתית לעומת זאת.
מלבד העובדה שהיא פותרת בעיית חרדות (למיטב הבנתי).
בימים שאני לא לוקח קונסרטה (או שהכדור לא משפיע) אני לא מצליח לעשות כמעט כלום (לקרוא ספר, ללמוד, גיטרה..) ושלא לדבר על סדר היום.
אין לי עם מי להתייעץ בנושא, הפסיכיאטרית או הרופא משפחה שלי לא מכירים כלל את התרופה (סטרטרה).
מלבד זאת אין לי בעיה של תקציב לכן אני מעדיף תרופה יותר איכותית (?).
שוב, תודה רבה על העזרה..
מירו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש צורך לעבור לטיפול בסטרטרה?
ד``ר עדי אדר09/08/2009שלום לך!
ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון ויתכן מאוד כי השילוב עם קוצרטה הוא שילוב המשלים אחד את השני.
גם סטרטרה לא משפיעה 24 שנות ביממה ולסטרטרה יש בהחלט תופעות לוואי לא מעטות כולל אפילו הסכנה למחשבות אובדניות ולכן יש לתת אותה בזהירות באנשים עם הפרעות רגשיות.
במצבים כאלו חשוב מעקב של פסיכאטר ולאוו דווקא של נוירולוג.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)