מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספר, תוכנה, תרופהייי11/08/2009
המוח הגמיש מאת נורמן דוווידג . ובאותו עינין :
האם מישהו פה מכירהתנסה בתוכנה "fastforword"?
מתוך הספר זה נשמע מאוד מרשים.
2. רמוטיב - תרופה שמופקת מצמח , ללא תופעות לוואי ומכיל גם דופאמין (רטלין), גם סרוטונין (פרוזק ומשפחתו) וגם נוירואדרנלין
(אדרונקס, סטטרה).
אז מישהו מוכן פה להגיד לי איך זה שכל העולם לא מודע לזה ולא מנסה את זה לפני רטלין?!
נראה לי אבסורד ונדרש.
אני בכל אופן החלטתי שאני מחליפה את כל התרופות (פרוזאק+רטלין ודומיו) ברמוטיב. האם מישהו כבר התנסה בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמוטיב=נוגד דיכאון +רטלין
רפאל13/09/2009היות ואני סובל גם מדיכאון וחרדה וגם בעיות קשב
טופלתי בעבר ברסיטל שהחמיר לי את הפרעת הקשב
לכן עברתי לתרפה בשם רמוטיב
סתם בלי שידעתי מה היא עושה פשוט לקחתי
לתדהמתי נפתרו לי כמעת שתי הפרעות ואני מרגיש כמו שאת אמרת נוגד דיכאון פלוס רטלין...
אבל עדיין השפעה עדינה אבל עדיפה מנוגדי דיכאון שהחמירו לי את הפרעת הקשב
אולי אם אני יוסיף במינון יהיה יותר השפעה
אבל לבנתיים אני ממשיך בטיפול ונראה איך זה ישפיע עלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב ו- ADHD
ד``ר עדי אדר14/09/2009שלום לך!
המוח האנושי לא עובד לפי נוסחאות פשוטות. לא כל חומר שמשפיע על דופמין עוזר ל- ADHD . המוליכים העצביים מצויים באיזורים שונים במוח ותרופות לא תמיד משפיעות באותן איזורים .
נכון להיום רמוטיב לא מומלץ כתרופת קו ראשון לטיפול ב- ADHD - גם אם משיהו טוען שזה סייע לו אין בכך משום הצדקה של שימוש נרחב.
אנו ממליצים על טיפול תרופתי רק לאחר שהוא נבדק בצורה מדעית תוך שימוש בשיטות מחקריות מבוקרות ולא על פי דיווחים אנקדוטליים ..
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמוטיב
רפאל27/09/2009יכול להיות שלא נותנים את רמוטיב כקו ראשון כמו רטלין
כי היא עדינה והיעילות שלה הן לריכוז והן לדיכאון הם לא ברמה הכי חזקה שיש
שלא כמו הרטלין שעובד על הריכוז באופן דרסתי..
אבל לי היא הורידה כמעט יותר מ50 אחוז את הפרעת הקשב ועל הדרך את הדיכאון
לקח זמן עד שהתרופה הזאת השפיעה עלי אומנם זה לא הכי מספיק לי
אז אני משלב פעילות גופנית שמשלימה את החסר ..וזה מושלם
במקום שאני יקח נוגדי דיכאון וגם רטלין מצאתי לעצמי אלטרנטיבה מצויינת
אני מרגיש מצויין וגם מרוכז כמו שצריך
לדעתי הרבה אנשים יכוים לנשות את מה שאני אומר לראות שזה באמת עוזר ..
אבל מי שמתעצל לנסות יכול פשוט לקחת תרופות..
זה מה שאני חושב.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?