שאלה בקשר לתופעת ADHD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בקשר לתופעת ADHD
    כוכבית
    27/08/2009

שלום רב,
    בתי בת 5 וקצת, טרם אובחנה בנוגע להפרעה הנ"ל, היתה בטיפול במשך שנה וחצי במרכז התפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי ריפוי בעיסוק +קלינאית תקשורת,השיגה פערים באופן משמעותי ומפותחת יפה לגילה . השיגה את הפערים היטב ואף מעל לממוצע לגילה.
    הבעייה אצלה היא בעייה התנהגותית בעיקר, התקפות זעם ואלימות כאשר אינה מקבלת את מבוקשה, השתטחות על הרצפה, צעקות מחרידות, תנועתיות יתר ודברנות רבה, גם הגננת מתלוננת על כך.
    השנה היא אמורה להתחיל גן חובה ויש לי המון המון חששות לגבי ההתנהלות בגן. כל יציאה החוצה איתה הופכת לסיוט אחד מתמשך, כמו כן, אינה רוצה לעשות דבר מלבד צפייה בטלויזיה ללא הגבלה, לא מוכנה לקבל גבולות, בעיות גדולות באכילה, כמעט ואינה אוכלת שום דבר, רוצה רק ממתקים ושטויות , אני בזה עוד איכשהו מצליחה לשלוט ולא להכנע בנושא הממתקים, אולם בשאר הדברים יש כאמור המון בעיות.
    הרופא ההתפתחותי בביקור האחרון שהיינו אצלו הגיע למסקנה כי הם אינם יכולים עוד לתת מענה במרכז ההתפתחותי והפנה אותי למרכז פסיכאטרי לגיל הרך הוא הגיע למסקנה שאני הגעתי אליה כבר מזמן שיש לה בעיות רגשיות (היא אומצה לפני שנתיים וחצי , בגיל כמעט 3).
    אציין כי מדובר בילדה מאוד מאוד חריפה ואינטלגנטית (אני לא משוחדת בכך..., כולם אומרים זאת).
    הייתי בפגישה ראשונה במרכז ניצנים וכעת אני אמורה לפגוש את העובדת הסוציאלית של המרכז, אין לי מושג מדוע דווקא עובדת סוציאלית, כאשר התלונות הנם על רקע של בעיות רגשיות .
    האם לדעתך בהמשך העניין יטופל על ידי פסיכולוגים, איזה טיפולים הם יכולים להמליץ האם מדובר על ריטלין ? כמו כן אני צפיתי בסדרה שהפיקו לגבי התרופה הזו ויש לי די הרבה חששות אולם המצב מאוד מאוד קשה ואיני יודעת מה יהיה , האם יש תרופות יותר טובות עם פחות תופעות לוואי ובאיזה גיל אפשר לתת אותם?
    אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה.
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לתופעת ADHD

הוספת תגובה

• תופעות ADHD

ד``ר אריה בקלו
    30/08/2009

כוכבית שלום,
    מצטיירת תמונה של בעיות רגשיות, בעיות התנהגותיות, חוסר גבולות וכו'.
    לעיתים יש קשר בין תופעות אלו להפרעת קשב וריכוז ,אך זה כמובן לא מחייב.
    לא ברור לי אם במסגרת המעקב בהתפתחות הילד נקבע שיש לילדה גם הפרעת קשב ?
    הטיפול נקבע לפי האבחון ולכן לא כדאי לרתום את העגלה לפני הסוסים ולהתחיל להסביר על טיפולים שעדיין לא ברור אם תזדקק להם.
    לעובדת הסוציאלית יש חשיבות כיוון שבעיות התנהגות אינם קשורים רק לילדה אלר מקרינים על כל הבית ,על הקשרים בין ההורים לילדה וכו'.טיפול נפשי/רגשי משפחתי בהחלט נשמע לי הגיוני.
    אני ממליץ להשלים את הברור בסבלנות ולהיות "פתוחים" להצעות הטיפול.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגיל הרך

ד``ר עדי אדר
    30/08/2009

שלום לך!

אכן המסגרת שביתך הופנתה אליה היא המסגרת המקובלת כיום לטיפול בבעיות התנהגות בגיל הרך. האבחון עשוי להיות רב שלבי כאשר עובדת סוציאלית היא לעתים הגורם הראשוני המתרשם מאופי ההפרעה ובהמשך על פי הצורך מעורבים גורמים נוספים כולל פסיכולוגים וכן פסיכיאטרים.

כמובן שלא אנסה להתוות דרכי טיפול אך התרופה שהזכרת עשויה להיוות אחד מדרכי הטיפול בהמשך וקיימות אפשריוית טיפוליות (כולל תרופתיות) נוספות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו