מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי בעלימאיה31/08/2009
חייבת להתוודות ששאלתי את השאלה גם בפורום פסיכיאטריה כי אין לי מושג לאיזה תחום זה שייך:
אני מאוד מודאגת לגבי בעלי. מאז שהכרנו לפני 8 שנים הוא כבר היה קצת מוזר - הוא לא זכר איפה הוא שם דברים (ובניגוד לזה הוא זכר בעל פה ספרים שלמים), היה מאחר כרוני, לא יכל לארגן את עצמי אפילו לכמה שעות קדימה, פסיבי, יכולתי לראות אותו מדבר עם עצמו באמבטיה לפעמים חצי שעה. בנוסף הוא בן אדם לא חברותי במיוחד עם "פחד מאנשים", אפס "אינטליגנציה רגשית", עם היסטוריה של היפראקטיביות בילדות והתפתחות שפתית מאוחרת.
לאחרונה המצב החריף מאוד ואני ממש מבוהלת. הוא לא שומע כשפונים אליו, לא תמיד מגיב - פשוט חולף על פניי מרוכז במחשבות לא ידועות, לא שם לב למה שקורה סביבו, התחיל לדבר עם עצמו גם במקומות ציבוריים, הבאת הפנים שלו "קפואה" כאלו הוא הוא חש איזה כאב. בנוסף הוא מתלונן על עייפות כרונית. כל זה לאחרונה מלווה גם בהתפרצויות זעם שלא הכרתי לפני כן.
חייבת לציין שהוא עובד במשרה מלאה בתחום יצירתי, די מצליח בזה ואין לנו איזה סוגייה כבדה בחיים שבגללה הוא יכול להיות כל כך מדוכא.
יש לנו ילד מקסים בן שנתיים, ולאחרונה שמתי לב שהוא פשוט לא רוצה להישאר עם אבא, דוחה אותו, לא מוכן לעשות איתו כלום, נדבק אליי ובוכה. בנוסף, לפני חודשיים היה מקרה שבעלי עשה לילד אמבטיה ולא שם לב שהמים היו חמים מאוד, הילד התחיל לצרוח, וגם אז לקח לו איזה 2 דקות לקלוט שמשהו לא בסדר. לפני יומיים הוא פתח על הילד דלת ושבר לו ציפורן ברגל כי הוא לא שם לב שהוא עומד ממש לידו. כאלו יש סביבו איזה ערפל והוא פשוט לא שם לב לשום דבר.
ניסיתי לדבר איתו ולהפנות אותו לרופא, הוא מתנגד בחריפות ואומר שאני רוצה להפוך אותו למשוגע.
אני לא יודעת מה לחשוב. מה קורה לבעלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בהקדם!
ד``ר עדי אדר02/09/2009שלום לך!
אכן התאור שלך מדאיג!
אין ספק כי הוא חייב לעבור בדיקה רפואית ולא ניתן לתת יעוץ באתר אשר יחליף בדיקה זו.
אני ממליץ בשלב ראשון לשכנע אותו לבוא יחד איך לרופא המשפחה ולנסות להתחיל תהליך של אבחון מסודר! סביר להניח כי הוא יצטרך לעבור גם הערכה פסיכיאטרית.
בבררה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?