מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריטאלין הוא סם מסוכן !דפנה למד01/09/2009
ריטאלין הוא סם מסוכן בפקודת הסמים המסוכנים שהוכח שגורם לתופעות פסיכוטיות לאימפוטנציה להפסקת הגדילה ולעוד רשימה ארוכה של תופעות לא רצויות , אז למה לקחת ? יש כל כך הרבה פתרונות אמיתיים שעובדים ולא הורסים את בריאותנו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ריטלין הוא סם? האם הוא מסוכן?
ד``ר עדי אדר02/09/2009נשאלת שאלה פשוטה והיא האם ריטלין מוגדר סם ואם כן האם הוא גורם להתמכרות, האם הוא מסוכן ואיך יתכן שניתנים סמים לילדים ועוד לילדים צעירים בגן או בבי"ס יסודי?
ריטלין או מתילפנידט שייך לתרופות המעוררות הנמצאות בפיקוח עקב פוטנציאל להתמכרות.
בפקודת הסמים המסוכנים של ישראל, בניגוד לפקודות דומות במדינות כמו ארצות הברית או בריטניה אין חלוקה של הסמים לרמות. בישראל, כל הסמים מוגדרים כמסוכנים ואין שום אבחנה בין סמים קלים לסמים קשים.
עם זאת באופן מעשי ריטלין לא גורם להתמכרות!!!!!!! מיליוני ילדים נוטלים את התרופה בכל העולם ואין דיווחים על התמכרות.
סם צריך למלא מספר תנאים –
1. שינוי במצבי רוח כולל מצבי התרוממות הרוח (אאופוריה).
2. שינויים במצב תפיסת המציאות – הזיות.
3. תחושת מתגמלת ולכן צורך כפייתי להמשיך ולצרוך את החומר.
4. התמכרות פיזית ומנטלית ותופעות של תסמונת גמילה כאשר יש הפסקה של השימוש בחומר.
את כל התנאים לעייל ריטלין לא ממלא!!! לעתים נדירות יש לאחר נטילת תחושה של מצב רוח טוב ובמקרים מאוד נדירים תוארו הזיות אך ברוב המכריע של המקרים אין כלל תופעות אשר ניתן להגדירן כאופייניות לסמים. ברור כי יתכנו תופעות לוואי שונות בצריכה לא מבוקרת של התרופה.
הנסיונות החוזרים ונשנים ליחס לתרופה זו השפעה ממַכרת עם תופעות לוואי בריאותיות קשות מטעים ועלולים למנוע מציבור הילדים וההורים (החווים את קשיי הילד ומצוקתו) טיפול פשוט, יעיל ובטוח המסייע להם לעבור תקופה קריטית בעיצובם החברתי האקדמי והנפשי. יש לחזור ולהדגיש כי במרבית המקרים משמש הריטלין תוספת לשיטות טיפול אחרות ולא טיפול יחיד, ובלעדיו תקטן ההצלחה של שיטות טיפול חינוכיות, פסיכולוגיות ואחרות.
לסיכום – ריטלין היא תרופה, לא סם! היא שייכת לקבוצת חומרים מעוררים המוגדרים כבעלי פוטנציאל להתמכרות ולכן היא נתונה לפיקוח. ריטלין לא גורם להתמכרות ואין לו מאפיינים אחרים של סמים. השימוש בחומר זה הוא רפואי לכל דבר, הוא ניתן על ידי רופאים מומחים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות. זוהי תרופה בטוחה מאוד לשימוש כאשר יחד עם זאת יש לה תופעות לוואי קלות (כמו כמעט לכל תרופה הנמצאת בשימוש כיום).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל בין ריטלין לתרופה אחרת
יוני02/09/2009ריטלין נמצא בפקודת סמים מסוכנים ובאותה קטגוריה עם קוקאין והרואין. אקמול - לא!
ריטלין לוקחים כל יום במשך שנים! אקמול - לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני ולשאר הסיינטולוגים שלום!
ד``ר עדי אדר02/09/2009שלום יוני!
אם תשמור על תרבות דיבור אשמח לענות לך למרות שמשנתך היא באופן ברור סיינטולוגית.
לצערי הסגנון שלך מחטיא את מטרתו וגם את אתה רוצה להעביר רעיונות מסויימים הרי שאם תנקוט בהשמצות, ציטוט חצאי אמיתות ובשיטה של זריעת פחד מן הסתם תשיג את ההפך.
ריטלין לא גורם להתמכרות - אין דבר כזה! לא מתמכרים לריטלין!!!! אם נותנים את התרופה במינון המקובל לעולם לא תהיה התמכרות ! . אכן אני מסכים כי במינונים מאוד גבוהים, כלומר בנטילה בלתי מבוקרת ייתכנו תופעות כאלה.
בגלל הפוטנציאל להתמכרות התרופה מסווגת כסם אבל היא הרבה פחות מסוכנת מאקמול!
אני יודע שלכם הסיינטולוגים התרופה מהווה סמרטוט אדום- אתם רשאים לנסות לשכנע את הציבור בתורתכם אך לא תוך כדי השמצת רופאים וזריעת פחד.
אני איני מסמם ילדים, אני מטפל בהם על פי כל אמות המידה הרפואיות והחוקיות. מעולם לא נתקלתי בהתמכרות, התרופה מתפוגגת מהגוף ותוך 24 שעות לא משאירה שום עקבות או תסמינים.
אכן יתכנו הזיות בעקבות נטילת ריטלין! אף אחד לא מסתיר מידע זה אך שכיחות התופעה מאוד נמוכה- אולי אחד ל- 1000 מטופלים. במידע הרפואי שאני מעביר למטופלים שלי הנתונים האלה מופיעים בצורה ברורה!
להזכירך יוני (ובשאר השמות שאתה מופיע) – זהו פורום יעוץ רפואי ולא פורום להפצת דעות או להחלפת מידע בין הגולשים (אם כי במידה מסוימת ניתן לעשות זאת - כמובן בצורה מתורבתת ולא משמיצה!). יש פורומים ובלוגים אחרים לשם כך. בפורום זה מתייעצים אנשים עם רופאים. בפורום זה לא משמיצים אנשים כולל רופאים!!! וכידוע לך בחרתם להעליב ולהשמיץ אותי בעילום שם ובצורה לא מכובדת!
מערכת הסינון של הפורום מוחקת מידע בעל אופי פוגע, וולגרי ולא תרבותי – במידה ותרצו להביע דעתכם הרי שהנכם מוזמנים להשתתף בפורומים אחרים כגון פורום תפוז. הפורום הנוכחי לא נועד למטרות אלו.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה רק סיינטולוגים?
יוני05/09/2009לא ברור לי למה הרבה אנשים חושבים שרק סיינטולוגים הם נגד ריטלין?
יש עוד הרבה אנשים שהם מודעים לא פחות למצב ולא פחות אינטיליגנטים להבין שריטלין וכדורים פסיכיאטרים זה תעשייה של כסף ותו לא.
תפסיקו כבר לתת כל כך הרבה קרדיט רק לסיינטולוגים.יש עוד הרבה אנשים שמסוגלים לראות מעבר לתקשורת השקרית והאוטומטיות החברתית שקונה כל מה שהתקשורת הזאת מספרת לה.
פסיכיאטריה שלעצמה היא ההונאה הגדולה ביותר במאה העשרים, וזה רק עניין של זמן עד שמספיק אנשים יתעוררו ויבינו את זה ופסיכיאטריה תהפוך להיות נחלת העבר, בדיוק כמו האינקוויזיציה הספרדית.
ריטלין זה לא כמו אקמול. הנה כמה הבדלים (קטנים):
ריטלין נמצא באותה קטגוריה של סמים ביחד עם הרואין, קוקאין, אופיום וממריצים אחרים.
ריטלין לוקחים על בסיס יומיומי במשך שנים - אקמול לא.
כמו כל משתמש שמתחיל לקחת סמים, הוא מתחיל עם מינון קטן ואז שזה כבר לא משפיע הוא צריך מנה יותר חזקה.
הא לך דיון תרבותי. בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיון תרבותי עם סיינטולוג
ד``ר עדי אדר05/09/2009שלום יוני!
אני מרים את הכפפה לגבי נושא של דיון תרבותי!
ראשית, מה שמך האמיתי, הופיעו מספר הודעות בשמות שונים שברור לחלוטין שהן מאותו גורם. אשמח אם תזדהה בשמך המלא!
שנית, אין לי ספק שאתה סיינטולוג, דעותיך הן אופייניות לכת או כנסיה זו. אתה יודע, מי שמאמין בישו ובאלוהי הנצרות והוטבל וכו' הוא כנראה נוצרי, במוחמד- מוסלמי וכו'.
מי שחושב שפסיכיאטריה זו הונאה אלו הסיינטולוגים – פשוט מאוד. אף אדם בר דעת (ואגב, מה ההשכלה שלך – אתה רופא – ברור שלא...) לא יגיד ולא יאמין בדברי הבל כאלה. זוהי אחת הדעות המקובלות ביותר על הסיינטולוגים על תעשיה של כסף, קונספירציה של חברות תרופות ורופאים וכו' – אז אנא אל תיתמם ותהיה גאה בדעותיך- ובכל מקרה לא משנה אם אתה קורא לעצמך סיינטולוג או לא - הדעות שלך הן דעות של הכנסייה הסינולוגית וכמובן שאתה יודע זאת!
זכותך המלאה להתנגד לריטלין –זכותך לחשוב מה שאתה רוצה (וברור שלא כל מי שמתנגד לטיפול בריטלין הוא סיינטולוג) אבל תנקוט בדרך חיובית – אל תשמיץ רופאים, אל תזרע פחד ותנסה לדייק בעובדות.
לידיעתך – אפשר להפסיק נטילת ריטלין מתי שרוצים בלי שום תופעות מיוחדות –כמעט ואין צורך להגדיל מינון והדבר החשוב ביותר – התרופה מקטינה את הסיכון להתמכרות!!! אנשים עם הפרעות קשב המטופלים בריטלין בסיכון פי שנים עד שלוש פחות להתמכר לסמים בבגרותם.
איני מתכוון לשכנע אותך כי אי אפשר לשכנע סיינטולוגים וזה בסדר – תחזיק בדעותיך. אבל אני מצפה שלא תעביר את הנושא לפסים אישיים – זה ממילא מוריד מהאמינות שלך וזה גם לא חוקי לאיים ולהשמיץ (בארה"ב אף הייתה תביעה משפטית על כך לאחרונה....).
לסיכום – אני רוצה להבהיר בשמי ובשם דר' אריה בקלו כמנהלי הפורום כי זהו לא פורום להחלפת דעות בין גולשים – יש לכך פורומים אחרים כגון פורום הפרעות קשב בתפוז (למרות שברור לי ששם ימחקו מיידית הודעות שלך...). הפורום הזה הוא פורום רפואי שבו רופאים נשאלים בנושאים שונים. לכן אני מבקש ממך (באיזה שם שתבחר להופיע) לא להטריד בהודעות מעליבות או משמיצות. הבהרת את עמדותיךאך יש לכם פורום שלכם.
ברוח ימי הסליחות ולמרות הסגנון המאוד לא מכובד שבחרת להשמיץ אותי אני מוחל לך ומאחל לך שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ריטלין הוא סם מסוכן
יוני06/09/2009כמו קוקאין, אז האם תואיל בטובך מר ד"ר אדר להסביר במטותא ממך בבקשה לקהל גולשינו הכיצד יקרה מצב שאדם אשר נוטל סם מסוכן, נטייתו להתמכרות תפחת?!?!
האם רופאינו המלומד טוען שככל שאדם לוקח יותר סמים כך הוא פחות יתמכר לסמים?!?!
בבקשה לך דיון תרבותי אנא ענה על השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיע הזמן לסיים את הדיון התרבותי...
ד``ר עדי אדר06/09/2009שלום יוני!
אין לי רצון או זמן להמשיך ולעסוק בסוגיות אלו.
עם זאת ברצוני להסביר בקצרה כי ריטלין היא תרופה במינונים המקובלים. במינונים מוגזמים ובשימוש לא נכון כמו הסנפה היא יכולה לתת תופעות דמויות סם. כלומר זהו חומר המתנהג כתרופה במינונים המומלצים ובעל מספר תכונות של סם במינונים מאוד גבוהים.
יש חומרים רבים שבמינונים נמוכים יש להם תועלת רפואית רבה כמו למשל בוטוקס המהווה רעלן חזק ביותר ובמינונים נמוכים משמש ברפואה בתחומים שונים וכן בתחום הרפואה הקוסמטית.
מאידך יש חומרים אחרים שהיה מאוד רצוי שתשכנעו אנשים להפסיק שימוש בהם כמו אלכוהול או עישון.היה מצוין אם לזה הייתם משקיעים את נסיונות השכנוע לכם.
קיימות כיום עבודת מדעיות רבות המוכיחות בצורה ברורה כי שימוש בריטלין מפחית את סכנת ההתמכרות!!!
בכל מקרה זכותכך לחשוב שזהו חומר מזיק, ממכר וכו'- זוהי מדינה דמוקרטית ואני גם יודע על מספר רופאים (קטן למדי עומת מאות אלפי רופאים החושבים אחרת) שחושבים כמוך וזוהי זכותכם .
אני מבקש להפסיק את הדיון התרבותי הזה כי הרי כל אחד ימשיך להחזיק בדעותיו. זכותך להפיץ את דעותיך אך לא במסגרת הפורום הזה כי זהו פורום רפואי, התארחת בו, זכית לבמה לדעותיך ועכשיו אודה לך אם תפנה לבמות אחרות להפיץ את דעותיך - עם זאת אני מצפה כמו שהתחלת לאחרונה לא לעשות זאת בשיטה של התקפות אישיות אלא בנסיונות שכנוע לגטימי (וכך למשל הביטוי "רופאנו המכובד" הוא ביטוי ציני וגם אם הוא מיותר....).
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו תמיד, האמת פשוט ממיסה אותכם.
יוני06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה טובה לך!
ד``ר עדי אדר06/09/2009יוני !
אני מאחל לך שנה טובה וגמר חתימה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה500 רופאים נגד ריטלין
יוני06/09/2009"אדם בר דעת" ממש אין לי בעיה להעלות לך לכאן לפחות 500 רופאים, פרופסורים ועוד אי אילו נוירולוגים ואפילו פסיכיאטרים שטוענים שהריטלין הוא מזיק בצורה הרסנית ביותר, ש"הפרעת קשב וריכוז" היא המצאה והונאה ושחברות התרופות מעלימות את הנזקים מהמחקרים על התרופה הזו וכל מה שמעניין אותם זה כסף.
להתחיל להעלות אותם?
מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק המקום 'להידחף' כדי להודות
ליאת16/09/2009לכם, ולא אכפת לי מה יחשוב יוני או דפנה או סיינטולוג (או בעל קרדיט אחר). יש דעות לכאן ולכאן והנה אני מבליחה לאחר שהייתי פאסיבית בפורום הזה בעת האחרונה.
אני אם לילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז משולבת, מטופל בריטלין לאחר שנתיים של סבל בהם העברנו אותו אני ואביו, ללא היכולת לראות, כי לא יהיה מנוס למעשות שימוש בתרופה זו, שהצילה אותו מעצמו . כמה סבל הוא עבר וכמה סבלנו אנחנו. והכל לחינם. תודה לאל שהבנו.
לפני שנתיים קיבלנו את הבן האהוב שלנו בחזרה. החל מכיתה א' אז הוא אובחן, שינסנו מותניים וכיתתנו רגליים והלכנו לכל מי שרק היה מוכן לספר לנו שיש דרכים אחרות. ניסינו טיפולים הומופאתיים ואלרנטיביים אחרים, וללא הועיל. אני המון קוראת על הנושא ונכנסת הרבה לפורומים ולא רק לפורום הזה, לרוב פאסיבית אבל נהנית מכל רגע ולומדת כל כך הרבה. כמו תמיד אני לוקחת רק את מה שטוב לי ועוברת הלאה, לא תמיד מסכימה עם כל דבר, אבל מוצאת ודולה לי את מה שטוב ו'מדבר' אליי בקשר לילד הפרטי שלי. את הפורום הזה גיליתי לאחרונה אבל למדתי ממנו הרבה. דיי הזעזעתי לראות את ההתנגחות שהביא כאן יוני כי אם כבר מדברים על מינונים אז יוני, הגזמת. מה שלא טוב לך או לבנך, אם אתה בכלל אב לילד שסובל מהפרעה, או סתם סיינטולוג כפי שזה נראה גם לי- הריי שכך או כך נראה כי עברת את המשוכה בה אמור כל אדם לעצור ולומר לעצמו 'אוקיי השמעתי, התבטאתי, סלאמת'. חבל.
ובנשימה חדשה ורעננה לקראת השנה החדשה אני מוצאת זה לגמריי זה הזמן והמקום להגיד תודה לכם על הכל. אתם עושים עבודת קודש ולכן החלטתי לצאת לרגע מהעמדה הפאסיבית הדווקנית שלי, ולעודד ולהודות ולאחל שנה נפלאה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין איננו סם מסוכן!
ד``ר אריה בקלו04/09/2009אינני משוכנע למי אני עונה אבל ברור לי מתשובתך הלא מנומקת והלא אחראית שאין לך ידע מבוסס בתחום.
אני בוחר להפנות את כל הקוראים לתשובתו המנומקת של דר' אדר שמופיע בתשובה לתופעות לוואי של ריטלין מלפני יומיים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין בהחלט איננו סם מסוכן!!!
ד``ר עדי אדר07/09/2009שלום לכל חברי הפורום!
בהמשך להודעות שלגורמים סיינטולוגים אשר כתבו בימים האחרונים (כולל השמצות אישיות שלי ואיומים על דר' בקלו):
אני מצטרף באופן ברור לדעתו של דר' בקלו - ריטלין מבחינה רפואית אינו סם מסוכן! זוהי תרופה אשר במינונים המקובלים ועל פי התוויות הרופאים אינה מהווה משום סם מסוכן. התרופה נמצאת בפיקוח משרד הבריאות בפקודת הפיקוח על סמים מסוכנים כי אין במדינת ישראל חלוקה אחרת וכל תרופה או חומר בעל פוטנציאל להתמכרות כלול בקבוצה זו. באופן מעשי ובשימוש היום יומי ריטלין אינו בשום פנים ואופן סם מסוכן במובן הרפואי של המילה!!!
לפני מספר חודשים יצאה פסיקה ברורה בנושא של בית המשפט בחיפה אשר אף חייב אם להסכים למתן ריטלין לבנה אשר נמצא במשפחת אומנה. במשפט זה הופיע גם נציג הסיינטולוגים ועדותו לא התקבלה על ידי בית המשפט אשר קבע כי אין לה סימוכין.
שיהיה ברור לחלוטין - ריטלין היא תרופה, יש לה יתרונות , יש לה גם תופעות לוואי. אף אחד אינו מסתיר את העובדה שהיא נמצאת בפיקוח במסגרת פקודת הסמים המסוכנים. אני אישית מציין זאת בכל חוות דעת שיוצאת ממני. עם זאת ההתנהגות וההשפעה של החומרים במינונים המקובלים היא לחלוטין סבירה וסבילה ולא שונה מתרופות אחרות.
אני מבקש מנציג הסיינטולוגים לא לנסות לאיים על רופאים ! אנו עובדים על פי הנחיות משרד הבריאות. כמובן שרשאי כל גורם לפנות למשרד הבריאות ולנסות לשכנע לשנות את ההנחיות.
עד אז אנו הרופאים מתייחסים לריטלין כאל תרופה ולא כאל סם. המינונים, דרכי המעקב נקבעים על ידי משרד הבריאות ואלו ההנחיות המחייבות אותנו.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?