מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב VS התרכזות אינטנסיביתבתיה15/09/2009
אני מודעת לכך שאורח החיים העכשווי גורם יותר להפרעות קשב וריכוז, אפילו עכשיו שאני רושמת את ההודעה יש לי איזה באנר מעצבן מעל כאן.
אני מסוגלת להתרכז באינטנסיביות ולעבוד רצוף ויש רגעים שלא יכולה להתרכז.
אני נוטה לדחות דברים מסויימים כביכול לא רלוונטים כמו לסדר את החדר או להדיח כלים, דברים שפוגעים באיכות הסביבה האישית שלי.
נדמה שאני לא מסוגלת שיהיה מסודר מדי וכי אני מעדיפה שיהיה בלגן בחדר ובאופן מעוות שיהיה כלים בכיור לדוג'.
מאידך, אני מרגישה שאני צריכה לטפוח לעצמי על השכם אם אני מצליחה לבצע את הפעולות במקום לחשוב עליהן.
האם מדובר באיזשהו סוג של הפרעה? או משהו אחר לחלוטין?
בכל אופן, אשמח לקבל עצה מה לעשות עם הנ"ל ואם יש טיפ או שניים להתמודד עם זה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב
ד``ר אריה בקלו16/09/2009בתיה שלום,
מאחר ואין ציון גיל מאחורי השם אני רק יכול להניח שמדובר בבוגרת.
כללית ניתן לומר שגם אלו הסובלים מהפרעת קשב מסוגלים להתרכז ככל האדם בפעילות סלקטיבית ,במיוחד כזאת המעניינת אותם.
דחיינות וקשיי ריכוז תכופים מעידים על אפשרות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז ולכן, במידה והתופעות מפריעות לך ופוגמות במהלך החיים, אני ממליץ לך לפנות לאבחון מלא , ולפי תוצאות האבחון גם לקבל הנחיות כיצד לטפל בבעיה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?