הפרעת קשב VS התרכזות אינטנסיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב VS התרכזות אינטנסיבית
    בתיה
    15/09/2009

אני מודעת לכך שאורח החיים העכשווי גורם יותר להפרעות קשב וריכוז, אפילו עכשיו שאני רושמת את ההודעה יש לי איזה באנר מעצבן מעל כאן.

אני מסוגלת להתרכז באינטנסיביות ולעבוד רצוף ויש רגעים שלא יכולה להתרכז.
    אני נוטה לדחות דברים מסויימים כביכול לא רלוונטים כמו לסדר את החדר או להדיח כלים, דברים שפוגעים באיכות הסביבה האישית שלי.

נדמה שאני לא מסוגלת שיהיה מסודר מדי וכי אני מעדיפה שיהיה בלגן בחדר ובאופן מעוות שיהיה כלים בכיור לדוג'.
    מאידך, אני מרגישה שאני צריכה לטפוח לעצמי על השכם אם אני מצליחה לבצע את הפעולות במקום לחשוב עליהן.

האם מדובר באיזשהו סוג של הפרעה? או משהו אחר לחלוטין?

בכל אופן, אשמח לקבל עצה מה לעשות עם הנ"ל ואם יש טיפ או שניים להתמודד עם זה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

ד``ר אריה בקלו
    16/09/2009

בתיה שלום,
    מאחר ואין ציון גיל מאחורי השם אני רק יכול להניח שמדובר בבוגרת.
    כללית ניתן לומר שגם אלו הסובלים מהפרעת קשב מסוגלים להתרכז ככל האדם בפעילות סלקטיבית ,במיוחד כזאת המעניינת אותם.
    דחיינות וקשיי ריכוז תכופים מעידים על אפשרות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז ולכן, במידה והתופעות מפריעות לך ופוגמות במהלך החיים, אני ממליץ לך לפנות לאבחון מלא , ולפי תוצאות האבחון גם לקבל הנחיות כיצד לטפל בבעיה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו