לקיחת ריטלין במהלך היום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקיחת ריטלין במהלך היום
    יואב
    01/10/2009

שלום,
    שתי שאלות ברשותכם:

1. התחלתי לקחת ריטלין המשפיע 4 שעות (במינון של 30 מ"ג). ידוע לי כי הכדור מתחיל להשפיע כשעה וחצי לאחר הנטילה, ולמשך ארבע שעות. במידה ואני מעוניין בשמונה שעות השפעה רצופות פחות או יותר (עם הכדור הנוכחי ולא עם גרסאות אחרות של ריטלין), מתי אני יכול לקחת את המנה הבאה? האם ניתן לקחת את המנה הבאה שעה וחצי לפני שהמנה הנוכחית מפסיקה להשפיע, או כדאי לעשות הפסקה באמצע היום?

2. האם שינוי גירסה של תרופה (לדוגמא מעבר לקונצרטה) יכול להתבצע אצל רופא המשפחה, או שמומלץ ללכת לפסיכיאטר?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת ריטלין במהלך היום

הוספת תגובה

• נטילת מנה נוספת של ריטלין

ד``ר עדי אדר
    02/10/2009

שלום לך!

לא ברור לי איזה תרופה אתה נוטל - בכל מקרה השפעת התרופה בדרך כלל מתחילה כמחצית השעה-שעה מנטילתה. ריטלין קצר טווח משפיע ל- 4 שעות ואילו ריטלין ארוך טווח (SR או LA) משפיע ל 7-8 שעות.
    במידה ונוטלים ריטלין קצר טווח מומלצת מנה נוספת (כמובן תוך התיעצות עם הרופא|) לאחר כשלוש וחצי שעות מנטילת המנה הראשונה.

בדרך כלל מומלץ לבצע את החלפת התרופה אצל הרופא המומחה (פסיכיאטר או נוירולוג) אך יש רופאי משפחה אשר מבצעים שינוי זה בעצמם.

חג שמח!

דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו