האם מתפתחת הפרעה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מתפתחת הפרעה??
    חני
    04/10/2009

שלום ,

בני בן 3 וארבעה חודשים ,התחיל השנה גן עירוני של 35 ילדים ( הגן של שנה שעברה היה עם 14 ילדים ו3 מטפלות),יש לציין כי בבית הוא בן יחיד , הגננת ספרה כי הוא מתקשה לשבת בזמן הריכוז הוא עומד הרבה ,בסיפורים הוא יושב אך מתחילת השנה הוא השתפר ,לטענתה זוהי בעיית קשב וריכוז. אני לעומת זאת הגבתי כי מוקדם מדי לשפוט כי עדיין אין חודש בגן ולדעתי זהו קושי בשל העדר תשומת לב לה הוא לא רגיל. בבית כאשר אני מספרת לו סיפור והנייד מצלצל הוא אינו יכול להקשיב להמשך הסיפור עד שאענה לנייד , באמצע האוכל הוא יכול לראות עכביש שאף אחד לא רואה - הוא שם לב לפרטים קטנים . אני מאוד מודאגת האם יש אפשרות לדעת האם זוהי תחילתה של הפרעה?ואם כן האם יש אפשרות לצמצמה או לשפרה כבר בגיל זה ??
    אשמח לשמוע את עצתך המקצועית בעניין .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם מתפתחת הפרעה??

הוספת תגובה

• הפרעה?

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2009

שלום,
    קשה לקבוע כבר בגיל כה רך. אני גם מסכים איתך שאין למהר בהדבקת תוויות לילד שעבר לגן חדש עם פחות תשומת לב אליה הוא התרגל.
    אני ממליץ לקחת אוויר ולהמתין מספר חודשים.
    אם התופעות לא יעלמו, יחמירו ויפריעו לילד בהתנהלותו התקינה בגן, אז ניתן להפנותו לבדיקת אבחון באחד ממרכזי התפתחות הילד הקשורים לקופת החולים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רעיה
    04/10/2009

תודה רבה על התשובה המהירה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת בגיל בגיל הרך- היתכן?

ד``ר עדי אדר
    04/10/2009

שלום לך!

כיום יותר ויותר אנו מאבחנים ולעתים אף מטפלים (כולל טיפול תרופתי) בילדים עם הפרעות קשב בגיל הרך.
    עם זאת ברור כי הגיל של בנך הוא צעיר מאוד, הוא החל רק עתה לשהות במסגרת הגן ובהחלט אין למהר ולהוציא מסקנות על דפוס התנהגותי זה או אחר.

רמזים נוספים לקיומה של הפרעה בגיל זה הוא סיפור משפחתי - כלומר האם יש ילדים נוספים עם הפרעת קשב ובמקרים אלו ניתן לזהות דפוסי התנהגות דומים.

יש לזכור כי מבחינה התפתחותית גיל שנתיים עד ארבע מאופיינים בשינויים מהירים במצבי רוח, התקפי זעם- temper tantrum אשר בהחלט מחקים תסמיני הפרעת קשב.

בהמשך במידה והקשיים יימשכו או יתמידו יש לשקול אבחון במסגרת יחידות לגיל הרך - אלו יחידות אשר הוקמות במספר בתי חולים בניהולם של פסיכאטרים לילדים. יתרונם של יחידות אלו בצוות הרב תחומי שלהם ואשר מתאים לאבחון הפרעה זו בגילאים צעירים.

חג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה ,לשאלתך,

חני
    05/10/2009

במשפחתי, לא אובחנו עם בעיית קשב וריכוז .
    א.האם תוכל להגדיר לי בקצרה מהם הסימנים להפרעה
    הנ"ל בגיל הרך ??
    ב. שמעתי על מרכיב שיש באומגה 3 : EPA , האם זה עוזר לבעיות קשב וריכוז או יכול למנוע /לצמצמם אותן בעתיד ??

אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית בעניין .

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל תשובה בבקשה ???

רעיה
    08/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיה או חנה???

לא ברור
    10/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו