מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מתפתחת הפרעה??חני04/10/2009
שלום ,
בני בן 3 וארבעה חודשים ,התחיל השנה גן עירוני של 35 ילדים ( הגן של שנה שעברה היה עם 14 ילדים ו3 מטפלות),יש לציין כי בבית הוא בן יחיד , הגננת ספרה כי הוא מתקשה לשבת בזמן הריכוז הוא עומד הרבה ,בסיפורים הוא יושב אך מתחילת השנה הוא השתפר ,לטענתה זוהי בעיית קשב וריכוז. אני לעומת זאת הגבתי כי מוקדם מדי לשפוט כי עדיין אין חודש בגן ולדעתי זהו קושי בשל העדר תשומת לב לה הוא לא רגיל. בבית כאשר אני מספרת לו סיפור והנייד מצלצל הוא אינו יכול להקשיב להמשך הסיפור עד שאענה לנייד , באמצע האוכל הוא יכול לראות עכביש שאף אחד לא רואה - הוא שם לב לפרטים קטנים . אני מאוד מודאגת האם יש אפשרות לדעת האם זוהי תחילתה של הפרעה?ואם כן האם יש אפשרות לצמצמה או לשפרה כבר בגיל זה ??
אשמח לשמוע את עצתך המקצועית בעניין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה?
ד``ר אריה בקלו04/10/2009שלום,
קשה לקבוע כבר בגיל כה רך. אני גם מסכים איתך שאין למהר בהדבקת תוויות לילד שעבר לגן חדש עם פחות תשומת לב אליה הוא התרגל.
אני ממליץ לקחת אוויר ולהמתין מספר חודשים.
אם התופעות לא יעלמו, יחמירו ויפריעו לילד בהתנהלותו התקינה בגן, אז ניתן להפנותו לבדיקת אבחון באחד ממרכזי התפתחות הילד הקשורים לקופת החולים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רעיה04/10/2009תודה רבה על התשובה המהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת בגיל בגיל הרך- היתכן?
ד``ר עדי אדר04/10/2009שלום לך!
כיום יותר ויותר אנו מאבחנים ולעתים אף מטפלים (כולל טיפול תרופתי) בילדים עם הפרעות קשב בגיל הרך.
עם זאת ברור כי הגיל של בנך הוא צעיר מאוד, הוא החל רק עתה לשהות במסגרת הגן ובהחלט אין למהר ולהוציא מסקנות על דפוס התנהגותי זה או אחר.
רמזים נוספים לקיומה של הפרעה בגיל זה הוא סיפור משפחתי - כלומר האם יש ילדים נוספים עם הפרעת קשב ובמקרים אלו ניתן לזהות דפוסי התנהגות דומים.
יש לזכור כי מבחינה התפתחותית גיל שנתיים עד ארבע מאופיינים בשינויים מהירים במצבי רוח, התקפי זעם- temper tantrum אשר בהחלט מחקים תסמיני הפרעת קשב.
בהמשך במידה והקשיים יימשכו או יתמידו יש לשקול אבחון במסגרת יחידות לגיל הרך - אלו יחידות אשר הוקמות במספר בתי חולים בניהולם של פסיכאטרים לילדים. יתרונם של יחידות אלו בצוות הרב תחומי שלהם ואשר מתאים לאבחון הפרעה זו בגילאים צעירים.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ,לשאלתך,
חני05/10/2009במשפחתי, לא אובחנו עם בעיית קשב וריכוז .
א.האם תוכל להגדיר לי בקצרה מהם הסימנים להפרעה
הנ"ל בגיל הרך ??
ב. שמעתי על מרכיב שיש באומגה 3 : EPA , האם זה עוזר לבעיות קשב וריכוז או יכול למנוע /לצמצמם אותן בעתיד ??
אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית בעניין .
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה בבקשה ???
רעיה08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיה או חנה???
לא ברור10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?