מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול רגשיפ.10/10/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 חודשים. בגיל שנתיים אובחן כPRESCHOOL ADHD והוא באמת כל הזמן בתנועה, ריצה, טיפוס וכד' (לא מסוגל לשבת אלא רק אם הוא קשור בתוך כיסא וגם זה ל10 דקות גג). כמו כן אובחן שמבחינה שפתית הוא מתאים לגיל שנה וחצי ומבחינה קוגניטיבית ביצועית מתאים לגילו. הומלץ לנו על טיפולים של ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי ונאמר לנו לשים לב אם מתפתחת אצלו בעיית תקשורת. בינתיים עזבנו את האבחון כי התמקדנו בבעיות רפואיות אחרות. עכשיו אני מתלבטת מה לעשות כי מדובר בטיפולים יקרים שלמרות ההמלצות לא ממש מתלהבים לאפשר בקופ"ח ובעיקר שעות פעילות הן בשעות הבוקר ובמקומות מרוחקים (ז"א על חשבון עבודה שלנו ועל חשבון סדר יום נורמלי במשפחתון בתוספת טרטור בכמה אוטובוסים לכל כיון).
מסביבי אני שומעת דעות שונות לגבי הטיפולים בגיל כה צעיר. יש לציין שבני נולד פג ולכן יש אלה שאומרים כי זה טבעי ופשוט יבוא טיפה מאוחר יותר ויש את אלה שטוענים שדווקא בגלל זה יש צורך להתערב. האמת אני מאוד מבולבלת כי אני חושבת על טובת הילד ועל נוחות ומזהה ששינויים בסדר יום מקשים עליו, נסיעות בתחבורה ציבורית גורמים לבכי כי אני לא מרשה לו לקום ןלהסתובב חופשי. אני שואלת את עצמי מה עדיף יום במשפחתון או טיפול של חצי שעה (הכוונה מבחינת קידום התפתחותו)? מצד שני בשנה הבאה עליו להכנס לגן עירייה כבר וזה נראה לי מאוד מלחיץ.
השאלות הן:
1) האם אכן טיפול רגשי בגיל שנתיים וקצת הוא מועיל? מה זה בכלל כי בקופ"ח נאמר לי שאין להם מושג מה זה (הם יודעים על קלינאי תקשורת ועל ריפוי בעיסוק).
2) האם יש אלטרנטיבה אחרת או מה כדאי לנו לעשות כדי להכינו בשנה זו לקראת גן גדול? אולי חוג לתינוקות במסגרת מתנ"ס יכול לקדם משהו?
3) האם יש דרך לקדם דיבור ע"י טיפול? זה לא משהו טבעי שמתפתח בעצמו? הוא מדבר במשפטים קצרים של 2 מילים לפעמים 3 מילים ובעיקר זה משפטים שלנו שהוא מחזיר ואומר אותם כתגובה או סתם כדי לציין משהו שרואה.
הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת לגבי טיפולים אפשריים ואמינותם ויעילותם ביחס לגיל ולמצב הכללי. במה הכי חשוב לנו להתמקד כרגע? איך אפשר לקדמו ולהעשירו?
תודה רבה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל הרך.
דר' עדי אדר12/10/2009שלום לך!
כתבת מסר מפורט ומושקע וזה מאוד מוערך על ידי.
עם זאת אני מוכרח לציין שאני לא מבין את הדילמה - על הילד להיות במעקב מרכז מקצועי המתמקצע בטיפול בילדים קטנים כגון יחידה לגיל הרך או מכון להתפתחות הילד. מומלץ לכם לקבל את המלצותיהם המקצועיות כאשר השיקולים של השקעת זמן וכסף הם חשובים מבחינתכם אבל הם לא מקצועיים.
ברור כי יכולת ההתערבות בגיל זה מוגבלת ולכן חשוב "לא להתפזר" לכיוון של טיפולים רבים שתועלתם שולית יחסית למשאבי זמן וכסף הכרוכים בהם. לכן שוב, מומלץ מעקב וטפול במרכז אחד כאשר כיום קיימים יחידות לגיל הרך המתמקצעות במיוחד בתחומם זה.
לא נכנסתי להסבר פרטני כי לצורך כך יש לבצע אבחון אינדיבידואלי ובהתאם להמליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
פ.12/10/2009שלום רב,
תודה רבה על התשובה. היה לי מאוד חשוב לשמוע "לא להתפזר" כי הבלבול שלי נובע בעיקר מעומס טיפולים שהומלץ לנו לבצע (עשינו אבחון במכון להתפתחות הילד). הבעיה היא שקופ"ח לא מאפשרת טיפולים במכון אלא רק אצל מומחים של הקופה ומכאן מתחיל סוג של טלפון שבור וריבוי דעות ואבחנות. אני מרגישה שגם אם בקופה יסכימו להשתתף בטפסי 17 אנו לא נצליח לעמוד בקצב של ריפוי בעיסוק וגם ריפוי בדיבור וגם טיפול רגשי וגם לשמור על איזשהו איזון בבית. לכן אני מנסה לחשוב על סדר עדיפויות הגיוני ןיעיל מכל מיני בחינות. אני אמקד את שאלתי ואודה מאוד לדעתכם:
ידוע לי שיש הרבה סוגים של טיפול רגשי (אומנויות, פסיכודרמה, בעלי חיים וכו') אך כל זה בגילאי בי"ס. איזה סוג טיפול רגשי מתאים לגיל שנתיים ו4 ח' והאם זה הגיל שיש בו פונציאל להצלחה רבה יותר מאשר בגיל יותר מבוגר (יש חשיבות להתחיל דווקא מוקדם כל כך כדי למנוע/לשפר מצב)?
המון תודה שוב,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי בגיל הרך
דר' עדי אדר14/10/2009שלום לך!
אני רוצה לציין כי לא ידוע לי על טיפול רגשי קונקרטי לילדים בגיל כה צעיר.
הטיפול מכוון יותר להוריהם וזאת במידה ואכן יש צורך בטיפול כזה.
על מנת להצליח בטיפול בגיל כה צעיר יש להתייעץ בפסיכולוכים התפתחותיים אשר חלקם מתמחים בגיל הרך כאשר כמובן יש מגבלות לטיפול בגיל זה.
לגבי שלל הטיפולים שהזכרת יש שוב הגיון לשקול אותם מול פסיכולוג לגיל הרך אשר גם מכיר מטפלים ספציפים ולגבי מידת נסיונם והצלחתם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פ.15/10/2009שלום רב,
תודה רבה על התשובה. החלטנו בינתיים לוותר על טיפול רגשי כי לא הצלחנו לקבל מידע ממשי על טיפול כזה בהתאם לגילו ומכיוון שנכון לכרגע אין תלונות מהמטפלת שלו במעון והשנה הומלץ לנו על שילוב במעון רגיל. אז בינתיים אנו נפנה מאמצים שלנו לתחומי התפתחות ובעיקר בריאות אחרים ובהמשך עם הגיל נראה. מקווה שעשינו החלטה נכונה עבורו. תודה רבה על המידע והעזרה.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)