מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילד בן 4הילה19/10/2009
יש לי ילד בן 4 שנים בגן עירייה. ברצוני להציג פעולות חיוביות ושליליות שלו על מנת תוכלו לקבל תמונה כללית האם יש לילד סימני קשב וריכוז.
פעולות חיוביות
1. אין לו בעיה מוטורית (הוא עובד יפה, גוזר, צובע)
2. אין לו בעיות שינה, הולך לישון בלי בעיות.
3. ילד עליז אוהב חברה (מעדיף את התוססים ומתחבר גם עם בנות
שלא שובבות)
4. יודע אותיות, מתחיל לקרוא (בחטף פתח,קמץ) קליטה טובה של
החומר, כנ"ל בחשבון.
5. מבקש ממני לשמוע סיפור בלילה (מקשיב לסיפורים קלילים כמו
איה פלוטו? כספיון... לא סיפורים מורכבים מדיי)
6. לומד איתי קריאה, העשרת אוצר מילים, חוברות עבודה.
7. לא ילד אלים, ואין לו התפרצויות זעם.
8. הוא כן בכיין.
חסרונות
1. כשמבקשים ממנו להביא משהו, אני יודעת שהוא שמע את הבקשה (הוא מציץ מזוית העין) אך מתעלם מהבקשה. וכשאני דורשת בקול שיעשה את מה שביקשתי הוא מתחיל (לקטר ולבכות (בכי יבש סתמי) כדי להראות שאינו מרוצה מהבקשה. ומפנה את גבו ברוגז אליי.
2. אני צריכה לחזור על הבקשות שלי לפעמים כמה פעמים (ואני יודעת שהוא הקשיב להם כי הוא מביט לעברי ומתעלם)
3. הוא די קוטר, מטרטר, אוהב למשוך תשומת לב.
4. בגן, הגננת אומרת שבתחילת השנה הוא היה תזזיתי, לא ממש מרוכז. (לאחר ששוחחתי איתו בבית הוא מקשיב יותר ואף אמר שהוא מנסה להשתתף.
5. לאחרונה הגננת אמרה לי שיש לו מצבי רוח (כל דבר שלא נראה לו הוא מתחבא בברוגז או עושה עצמו עצוב ואומר לחברים "ברוגז"- כאיום. או שמעניש את עצמו "טוב אני לא חבר שלך" או "טוב,
אני לא משחק". לפעמים הוא אומר "אני עצוב". למרות שגם אני למדתי פסיכולוגיה אני רואה שהוא לא ילד עצוב (איתנו הוא משתולל, משתובב, הוא ממזר לא קטן ובגן הגננת אומר שיש לו חברים (זה לא ילד דחוי)
6. הוא שועליסט, ממזר לא קטן. תחמן.
7. לפעמים (לא תמיד) כשאומרים לו בגן: לא להיכנס לפינת קוביות כי עכשיו אוספים הוא ישאר ויתמהמה שם כדי שיעירו לו שוב לפנות את פינת הקוביות.
אני יודעת שהעמסתי הרבה (וזה מכיוון שאני מודאגת ולחוצה, יש לי 2 ילדים גדולים ממנו שהם ההפך הגמור שלו. אחד מחונן, והשנייה חכמה לא פחות, ילדים נוחים, אחראיים...שונים לגמרי ממנו, כך שזה קצת יוצא דופן מבחינתי.
נ.ב. לא אני ולא בעלי סובלים מהפרעת קשב.
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
ד``ר אריה בקלו20/10/2009שלום,
בהחלט מכתב מפורט וברור.
אני מתרשם שלא מדובר בהפרעת קשב וריכוז אלא בילד אינטליגנטי הבוחן את הגבולות עם מספר בעיות התנהגות.
במקרה זה הייתי מפנה אותכם לפסיכולג התנהגותי במסגרת המכונים לגיל הרך, לקבלת יעוץ והדרכה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?