ריטלין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין
    לילי
    22/10/2009

שלום
    אני התחלתי לקחת רטלין בפעם הראשונה אחרי שבילדותי במשך שנתיים לקחתי את אותו הכדור.
    לא זכור לי על תופעות לוואי חוץ מכאבי בטן בהתחלה ועבר אחרי ההסתגלות.
    עכשיו לקחתי היום לנסות שוב לצורך לימודים וכמובן ניסתי כשאני צריכה לתרגל בבית ולא בחוץ
    לקחתי כדור וחצי. ההמלצה של הרופא אוו זה אוו 2. לנסות מה יותר עוזר.
    התופעות אשר הופיעו לי הן רבות מאוד!. תחושת חום כללי של הגוף (אין חוםבדקתי) יובש נוראי בפה הגורם לי לשתות הרבה וכמובן לגשת לשירותים הרבה. סחרחורת כאב ראש . אין האפשרות למקד את הראיה. הזעה. וחוסר ריכוז מוחלט!. מרגישה תחושה של סימום עצמי.. ממש כמו לקחת כדור שינה .
    אין לי בעיה שזה הסתגלות ויעבור אבל זה שזה לא נתן לי ריכוז זה כן מטריד אותי.
    אתה יכול להגיד לי מה נורמלי מה לא נורמלי.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• המשך

לילי
    22/10/2009

ותחושת עייפות מיידית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לילי
    22/10/2009

ותחושת עייפות מיידית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין

ד``ר עדי אדר
    23/10/2009

שלום לך!
    תופעות הלוואי של ריטלין מפורטות להלן. ברור כי אם אלו התחושות שלך עליך להוועץ ברופא המטפל להחליט על המשך מתן התרופה, שינוי מינון או החלפתה.

להן תופעות הלוואי:
    - חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
    - כאבי ראש.
    - בחילה, כאבי בטן
    - קשיי הרדמות
    - יובש בפה
    - עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
    - טשטוש ראייה
    - דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
    - פריחה בעור
    - טיקים
    - מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית (ראה לעייל לגבי חוזר משרד הבריאות בנדון) ועל ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר את הילדים ולשאול אותם לגבי תחושות שונות שהם חשים במהלך נטילת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

לילי
    23/10/2009

אני מכירה את התופעות לוואי האלו שרשמת. כי גם אני רשמתי. שאני יודעת שזה שכיח
    בתחילת הטיפול.
    השאלה שלי. האם אני אמורה עם כל התופעות האלו להרגיש ריכוז.
    כי אני לא הרגשתי. הכאב ראש היה חזק מידי בשביל שתיהיה לי היכולת להתמקד בחומר.
    והיה רעש מסביר שלא יכלתי להתעלם ממנו. ו2 הדברים האלו זה הסיבה היחידה שאני לוקחת את הכדור. אין לי היפרקטיביות בכלל. אלא רק הפרעת ריכוז.
    ואני לא מתכוונת לקחת אותם כל יום אוו איפלו כל שבוע.
    ואני לא רוצה תהליך גמילה אוו תחהליך הסתגלות על פעם שאני לוקחת את התרופה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של ריטלין

ד``ר עדי אדר
    23/10/2009

שלום לך!

הטיפול בריטלין לעתים כרוך בתופעות לוואי אך לא בעוצמה שאת מתארת. ברור כי במצב כזה אין אפשרות להתרכז!

אמנם יתכנו שבועיים-שלושה עד שתופעות הלוואי מתמתנות אך במקרים שעוצמת תופעות לוואי היא כפי שאת מתארת יש בהחלט מקום להערכה מחודשת אצל הרופא המטפל גבי המינון או סוג התרופה המתאימה.

יש תכשירי ריטלין עדינים יחסית אשר יתכן ולא יגרמו לתופעות אלו.

כמו כן יש לציין כי לעתים הפיתרון הוא לקחת את התרופה ברציפות ואז תופועת הלוואי לא מתחדשות או אף נעלמות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו