סוכרת ADHD +קצב לב מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכרת ADHD +קצב לב מהיר
    יעל
    25/10/2009

בת 25, סוכרתית, מאובחנת כ ADHD מגיל 18 מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג. לפני שנתיים וקצת החל להופיע י.ל.ד שמגיע עד לערכים של 100/160 +דופק מהיר (בהולטר תועד 197). לפי ההורים קצב מהיר כבר מגיל קטן, אבל התחיל להפריע לפני שנתיים וקצת. אין עדות לפגיעות סוכרת, אין אנמיה, בלוטת תריס תקינה, נשלל פאוכרומוציטומה, ובעיות אינדוקריניות נוספות.

באקו- אי ספיקה טריסקופידלית קלה. הולטר שבוצע בלי קונצרטה מהירות ממוצעת 116 מהירות מינימאלית 72, מקסימאלית 197. 239 PVCS בעיקר בלילה משני מוקדים. הולטר עם קונצרטה מהירות ממוצעת 121 מהירות מינימאלית 82, מהירות מקסימאלית 194. 286 PVCS בין 4:00-5:00 בבוקר. שניהם בסינוס טכיקרדיה (לפי מה שנאמר על ידי חלק מהרופאים).

לפני 3 שבועות ביום בלי קונצרטה התעלפות (ללא היפו גליקמיה), 10 שעות אחרי ההתעלפות במוקד היה דופק 171 ל.ד. 100/150 נאמר לי שהיה בסינוס טכיקרדיה.

הקרדיולוג שמטפל בי שראה את המסמכים אמר שיש SVT והוא חושב על אבלציה. הוא יודע שאני לוקחת קונצרטה אך לא ברור לי אם מובנת לו השפעתה. הקונצרטה כן מועילה ומטיבה עימי (מבחינה תפקודית ומסייעת לי לנהל את הסוכרת בצורה טובה יותר) יחד עם זאת:

האם ייתכן שהקונצרטה חישפה SVT קיים? האם השימוש הממושך בקונצרטה גרם ל SVT? האם ההמלצות בד"כ הן להפסיק קונצרטה במקרה זה? הקרדיולוג אמר שאני יכולה להמשיך לקחת וזה מה שגורם לי לתהות האם הוא מכיר את התרופה

בברכה ותודה
    יעל
    -

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת ADHD +קצב לב מהיר

הוספת תגובה

• קונצרטה והלב

ד``ר אריה בקלו
    26/10/2009

שלום,
    אינני חושב שהשימוש בקונצרטה גרם להופעת SVT ,אני מניח ,ואני מבין שכך גם מניח הקרדיולוג,שזה הופיע על רקע אחר.
    השיקול אם להמשיך טיפול בסטימולנטים עם רקע של בעיות לבביות ,נתון להחלטתו של הקרדיולוג.
    אם הוא מאשר לך להמשיך אז לא אמורה להיות בעיה.
    כמו בכל תחום ברפואה , כשיש ספק, מותר לפנות לדעה נוספת.
    אני נוהג להפנות את כל הגילאים לקרדיולוג ילדים .הם בטוח יודעים על התרופה ועל ההקשרים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו