מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 7 מתחיל עם ריטליןלי26/10/2009
היום זהו היום השני שאני נותנת לבני בן ה-7 ריטלין LA 20 מ"ג ואתמול בתחילת היום לאחר שלקח היה מאוד עצבני ואכ"כ יותר טוב אבל זה היה ביום שבת שלא במסגרת ביה"ס
היום נטל ב-7:30 בבוקר לאחר ארוחה קלה והלך לביה"ב ושהגעתי לאסוף אותו ב-13 המורה אמרה ש/ב3 שיעורים הראשונים היה מרוכז מאוד טאז בשיעוא השלישי איבד סבלנות ובעט בילד והיה מאוד עצבני וחסר מנוחה ואכל רק פירות
כשאני הגעתי לקחת אותו הוא ברח ממני לאחר שישב בחדר מורים מתסכול של כנראה חשש מעונש ממני ולאחר שהרגעתי אותו שמתי לב שהוא מאוד תזזיתי וחסר מנוחה יכול להיות שהמינון של 20 מ"ג גבוה לו מידי(שוקל 31-33 ק"ג) רצינו לתת לו קונצרטה 27 מ"ג אבל הוא לא מסוגל לבלוע את הכדור ואת הקפסולה אני מפזרת את התוכן על כפית ריבה או יוגורט ואז קל לא לבלוע זאת? האם לוקח זמן לגוף להתרגל או שהמניון בהחלט לא טוב לא? איך יודעים? האם כדאי מחר להוריד חלק מהגרגירים מהכפית כדי שלא יבלע את הכל וכך המינוטן יהיה נמוך יותר? האם יעש עוד תרופות שיועילו חוץ מריטלין וקונצרטה? אני לא יודעת משום דבר אחר ואני ממש מיואשת ודואגת לשלומו ובריאותו ומצד שני לא רוצה לקבל יותר תלונות מהמורים ומהמנהלת
היום נתנו לו ריטלין 10 מ"ג והיה לו יום מוצלח בבית הספר אך בשיעור אחד לפני אחרון הוא איבד כבר סבלנות וירד לקרוא ספר אך כל ילד שעבר לידו הוא זרק לו קללה או בעט לעברו האם הריבואנד טבעי ויכול לחלוף? אילו עוד תרופות הן לא על בסיס מטילפינדנט?איך אני יודעת אם המינון מסיק לו כי קונצרטה נראה לי אידיאלי אבל הוא לא מסכים לבלוע בשום פנים ואופן
עכשיו הוא קצת פעיל יתר על המידה והיפר? האם זה חלק מהריבאונד?
לא ישנתי כל הלילה מרוב דאגה
אמרו לי שיש עוד חומרים אבל הריטלין 10 מ"ג עזר לו היום במשך 4 שעות והמורה אומרת שהוא היהי ממש מרוכז אז מה עלי לעשות? לחפש תרופה אחרת שלא מקבוצת המטילפנידט או לחכות ויכול להיות שהתופעות לוואי והריבאונדים יעלמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריטלין
ד``ר אריה בקלו28/10/2009שלום,
מכתבך אומנם ארוך אך דבר אחד בולט לכל אורכו וזו רמת החרדה הגבוהה שאת משדרת. חשוב לי לציין זאת ,כי החרדה הזאת משפיעה ומקרינה על הסביבה ובעיקר על בנך.
לעצם העניין, התאמת התרופה והמינון הנכון הם תפקידו של הרופא המטפל ולא ניתן לתת יעוץ בשלט רחוק. צריך סבלנות. לא נכון לקבוע תוך יומיים שהתרופה/מינון לא מתאימים.
ב RITALIN 20 יש פחות חומר מאשר בריטלין 10 שלדבריך מועיל יותר מה שמעלה בי את המחשבה שיתכן ובמקרה של בנך מדובר דווקא בתת-מינון. כאמור, ההחלטה על מינון היא בסמכותו של הרופא המטפל בלבד!
כמובן שיש עוד סוגי טיפול אך אני הייתי ממתין עם נסיונות נוספים ופועל למציאת המינון המתאים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבאונד
לי28/10/2009תודה רבה על תשובתך אך מה שמדאיג אותי בעיקר היא העובדה שעדיין קשה לו במשך היום והריטלין לא פותר את כל הבעיות של הקשב וריכוז ובמיוחד הריבאונד וההתנהגות לאחר שהריטלין יוצא מהמערכת היא התנהגות קיצונית ואחוזת תזזית האם זה משהו שיעבור או ניתן להסיק מזה שריטלין לא טוב לא או כמה זמן יש להמתין כדי להסיק כזו מסקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
לי29/10/2009אנחנו היום ביום החמישי והריבאונדים אחרי ביה"ס לא טובים עדיין התייעצתי עם הרופאה ואמרה שאם עד יום ראשון ימשיך כך נאלץ למצוא פתרון אחר
שמעתי על אדרל וסטרטה מה ההבדל ביניהם ולבין ריטלין והאם אדרל חזק מאוד? למה יש פחות תופעות לוואי וריבאונדים?<
גם שמעתי על מדבקות או נוירופידבק? יש המלצה למרות היוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
ד``ר אריה בקלו31/10/2009שלום,
כפי שכבר כתבתי לך, את ההחלטה על סוג הטיפול והמינון יקבל הרופא המטפל בלבד.
על תרופות האדרל והסטרטה נכתב רבות בפורום וניתן לאתר בקלות את התשובות. במקביל ניתן לקרוא על כך באתר " בתי מרקחת קשובים"
נוירופידבק אינה תרופה ואינה יכולה לבוא במקום תרופה. אין הסכמה ברורה לגבי מידת ההצלחה !
ושוב אני חוזר על עצתי: סבלנות.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?