קונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קונצרטה
    שירה
    04/11/2009

בני כבן 13 אובחן אצל רופאת ילדים המתמחה בקשב וריכוז והמליצה על מתן ריטלין .בני בעיקר מתקשה להתרכז בבית ספר ובהכנת שיעורי בית.בעבר סבל מבעיות התנהגותיות אך הן חלפו לאחר טיפול וייעוץ פסיכולוגי לנו ההורים.כרגע הוא מטופל בקונצרטה 27 מ"ג.פרט לחוסר תאבון אין תופעות לוואי אך גם אין שינוי משמעותי בהתנהלות של הילד ,הוא אינו מדווח על שינוי בריכוז ואף שנוי בהתנהגות אינו נראה לנו.שאלתי היא האם יכול להיות שהתרופה אינה משפיעה במיידי או בכלל? לא הייתי רוצה בשלב זה להעלות את המינון,הבנתי שגם במינון הזה שינוי אמור להראות במיידי.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז (קונצרטה)

אורטל
    06/11/2009

שלום , אני אורטל אמא לילדה בת 12 שהובחנה על בעית קשב וריכוז ,אני מעונינת לשאול האם 27 ML (מיליגרם) קונצטרטה מספיק , ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המינון מספיק?

ד``ר עדי אדר
    06/11/2009

שלום לך!

בעיקרון איננו נותנים יעוץ תרופתי ספציפי בפורום כי מבחינה רפואית לא נכון לנסות ליעץ למישהו שלא נבדק אישית, אינך מכיר נתונים בסיסיים כגון אבחנה ראשונית, משך יום הלימודים, משקל הגוף , סוג הפעילות הלימודית הנדרשת, האם קיימות בעיות התנהגותיות וכו'.

בפורום אנחנו נותנים יעוץ כללי בהתייחס לתרופות כאשר הנחיה ספציפית תינתן אך ורק על ידי הרופא המטפל.

קונצרטה 27מ"ג שקולה למתן שלוש רבעי כדור ריטלין רגיל ( של 10 מ"ג) שלוש פעמים ביום. באופן כללי זהו מינון נמוך יחסית המתאים לילדים במשקל עד 30-35 ק"ג. עם זאת התגובה היא אינדיבידואלית וקשה להחליט מראש מה המינון המדויק המתאים כאשר כל אחד מגיב קצת שונה לתרופה ולמינון שלה.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה - האם יש לעלות את המינון?

ד``ר עדי אדר
    06/11/2009

שלום לך!

מכיוון שעניתי היום לשאלה דומה נדמה לי כי יש בתשובה בהמשך תשובה עקיפה לשאלה שלך כאשר כנראה עליכם לשקול עם הרופאה המטפלת אפשרות לעלות במינון התרופה.

ברור כי במינון נמוך יתכן כי לא תהיה תגובה או אפילו תגובה הפוכה של עייפות וחוסר ריכוז. מאידך לעתים צריך להמתין בסבלנות כשבועיים-שלושה עד שמתרשמים מהשפעת התרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו