דופק מואץ בעת השימוש בקונצרטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מואץ בעת השימוש בקונצרטה
    רונית
    10/12/2009

שלום,

אני בת 22, אובחנתי בגיל 16 ב ADAH אצל ד"ר איריס מנור במכון אניגמה.
    בתחילה נטלתי 40 מ"ג ריטלין (SL) במשך כחצי שנה או יותר והופיעו אצלי תופעות לוואי נדירות כגון טיקים (יחד עם כל שאר תופעות הלוואי שהיו על הדרך כגון אישונים מורחבים וירידה בחדות הראייה, יובש בפה, כאבי ראש אדירים, עייפות, חולשה, עצבים בעת פירוק הכדור ועוד...).
    אחרי כחצי שנה החלפתי את הכדור לטיפול ב 36 מ"ג קונצרטה (בתחילה רשמו לי 54 מ"ג - לקחתי כשבועיים אבל במשקל 54 הגוף שלי לא יכל יותר לסבול את זה - בעיקר אחרי המינון הגבוהה של הריטלין). בטיפול בקונצרטה לא הופיעו הטיקים. אני נוהגת ליטול את התרופה בתקופות לימודים. שמתי לב לכך שלעיתים תכופות בזמן שאני על הכדור עולה לי הדופק בצורה כזאת שאני ממש מרגישה אותו עוד רגע יוצא לי מהגוף, הדופק מידי פעם ביום אינו סדיר. בעבר היו גם רועדות לי הידיים בעת נטילת הכדור. ניסיתי 27 מ"ג ואף ניסיתי 18 מ"ג. עדיין הופיעו לי תופעות לוואי וגם הייצי פחות מרוכזת.

בנוסף, מאז שהתחלתי את הטיפולים בריטלין / קונצרטה שמתי לב שחלה ירידה משמעותית בזיכרון!

בדקתי את העלון של הקונצרטה וראיתי שדופק מואץ ותופעות רבות נוספות שאני חשה מופיעות בנותפעות לוואי נדירות - האם עלי להילחץ? מה אני צריכה לעשות ?
    מה הנוגע לזיכרון ? האם ישנם עוד אנשים שנטלו את הכדורים הללו שהתלוננו גם כן על ירידה בזיכון, בלבול וכד' ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופק מואץ בעת השימוש בקונצרטה

ד``ר עדי אדר
    11/12/2009

שלום לך!

אכן דופק מואץ עלול להיות תופעת לוואי של קונצרטה ובהחלט יש להתייחס לנושא זה.
    בעיקרון אין פגיעה בזיכרון בטיפול זה. תחושת בלבול בעת נטילת התרופה תיתכן.

את חייבת להתייעץ עם רופא מטפל גלבי המשך הטיפול!

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו