בדיקת קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת קשב וריכוז
    מון
    15/12/2009

שלום...

אני אמא לילדה בת 8.5 כיתה ג רציתי לברר אם יש צורך שהבת שלי תעבור בדיקת TOVA הבת שלי ילדה טובה גם בבית וגם בכיתה אין תלונות עליה מבית הספר רק מה שמדאיג אותי בזמן המבחנים אני עושה לה תרגילים עונה עליהם הככל נכון לא יודעת מה קורה במבחן על אותם שאלות שאנחנו עשינו היא טועה בטח לא על הכל אבל זה מדאיג אותי למה בבית ואיתי עושה נכון ובזמן המבחן לא איפה הקושי שלה בריכוז באי הבנה .

לטפולכם תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום לך!
    ראשית השאלה שלך צריכה להיות - האם לעשות לבת שלי אבחון הפרעות קשב ולא האם לעשות מבחן טובה. מבחן טובה הוא לא תחלף לאבחון מלא אלא רק בדיקת עזר בלבד (כך למשל יתכן ומבחן טובה תקין לחלוטין ועדין יש הפרעת קשב ואף להפך).
    לפחות על פי התאור הראשוני שלך אין בעיות תפקודיות בבית ובבית הספר ועיקר הקושי הוא בתחום המבחנים.
    יתכנו מספר אפשרויות לקושי שלה לענות נכון במבחנים ואני ממליץ בשלב הראשוני לנתח איזה סוג טעיות היא עושה מבחן - האם טעויות של פזיזות, האם עקב חרדת מבחנים, האם בתחילת המבחן היא עונה נכון ובסופו היא מתעייפת וכו'. ניתן לבקש סיוע בנושא זה מהמחנכת או מהיועצת.
    כמובן שניתן להתיעץ איתן אם הן מתרשמות שיש לילדה הפרעות קשב.
    לפחות על פי התאור הקצר שלך איני משוכנע כי הסיבה לקשייה היא הפרעת קשב אלא כנראה גורמים אחרים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו