מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשבliem05/01/2010
תמיד ידעתי שלביתי בת ה-8, (כיתה ב')תלמידה מצטיינת וילדה חיובית נעימה ורצינית. ישנה לקות כלשהי. (כל הסממנים של הפרעת קשב). היא שוכחת כל יום משהו אחר, אחרי 10 דקות של הכנת שעורים היא מתעייפת מהר וכל מה שנלמד עד אותו רגע נשכח. שיעורי הבית הופכים לנצח ומהווים קושי עצום לשתינו. היא מודעת לכך שיש לה בעיה כלשהי והיא אף בוכה כל פעם שהיא שוכחת פריט או מידע שהיא צריכה למסור לי. למרות שבבית הספר לא אמרו לי כלום בנושא, החלטתי לקחת אותה לאבחון במכון פרטי, מבלי ליידע איש ואכן התגלו מס' בעיות שחיזקו את השערותיי. כמו כן הופנתי לנוירולוג שיבצע בדיקת קשב (באמצעות TOVA )אך לצערי הנוירולוגים שעובדים באמצעות קופת חולים מכבי באזור נהריה הם מעטים ופנויים רק באפריל. האם עליי לגשת למכון פרטי שוב כדי לבצע בדיקה נוירולוגית? האם הם אמינים? האם עליי לשלם שוב סכום גבוה יחסית כדי לקבל את אבחנתם? מה עליי לעשות ? כבר שבועיים שאני מחפשת ולא מוצאת שום רופא שמתמחה בתחום שיכול לקבל אותנו בהקדם. חבל לי על כל יום שעובר והילדה סובלת ומתקשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - האם חשוב למהר באבחון?
ד``ר עדי אדר06/01/2010שלום לך!
באופן כללי האבחון של הפרעת קשב הוא לא אבחון דחוף. מימד הזמן פחות חשוב מכיוון שאין שום פיתרון קסם שמשפר כהרף עין את המצב (להוציא לעתים הפרעות התנהגותיות משמעותיות העשויות להשתפר במהירות עם טיפול תרופתי).
לפחות על פי תיאורך הראשוני אין לילדתך בעיה משמעותית! היא ילדה חיובית, נעימה ותלמידה מצטיינת. כלומר אין למעשה קשיים לימודיים. עם זאת את מציינת קשיים מסוימים שרצוי לבחון אותם ולהתיחס אליהם.
אני לא אמליץ לך איפה לעשות אבחון אך רצוי לעשות אבחון כזה אצל מומחה שיבחן את ההבטים השונים של הבעיה ואת עוצמתה ודרכי טיפול אפשריות (ולא בהכרח טיפול תרופתי).
לגבי תורי המתנה- אכן התורים ארוכים יחסית אך אם קיימת בעיה למימד הזמן פחות חשיבות כי מדובר בבעיות לטווח ארוך והטיפול בהן הוא לפרק זמן ממושך. לכן תעשו זאת בנחת!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
מהו המינון המקסימלי לקונצרטה
הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילה
ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתוב
חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היום
התקף אסטמה לאחר שימוש בריטלין
שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיק
הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטית
לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשה
כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?