הפרעת קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב
    liem
    05/01/2010

תמיד ידעתי שלביתי בת ה-8, (כיתה ב')תלמידה מצטיינת וילדה חיובית נעימה ורצינית. ישנה לקות כלשהי. (כל הסממנים של הפרעת קשב). היא שוכחת כל יום משהו אחר, אחרי 10 דקות של הכנת שעורים היא מתעייפת מהר וכל מה שנלמד עד אותו רגע נשכח. שיעורי הבית הופכים לנצח ומהווים קושי עצום לשתינו. היא מודעת לכך שיש לה בעיה כלשהי והיא אף בוכה כל פעם שהיא שוכחת פריט או מידע שהיא צריכה למסור לי. למרות שבבית הספר לא אמרו לי כלום בנושא, החלטתי לקחת אותה לאבחון במכון פרטי, מבלי ליידע איש ואכן התגלו מס' בעיות שחיזקו את השערותיי. כמו כן הופנתי לנוירולוג שיבצע בדיקת קשב (באמצעות TOVA )אך לצערי הנוירולוגים שעובדים באמצעות קופת חולים מכבי באזור נהריה הם מעטים ופנויים רק באפריל. האם עליי לגשת למכון פרטי שוב כדי לבצע בדיקה נוירולוגית? האם הם אמינים? האם עליי לשלם שוב סכום גבוה יחסית כדי לקבל את אבחנתם? מה עליי לעשות ? כבר שבועיים שאני מחפשת ולא מוצאת שום רופא שמתמחה בתחום שיכול לקבל אותנו בהקדם. חבל לי על כל יום שעובר והילדה סובלת ומתקשה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב

הוספת תגובה

• הפרעת קשב - האם חשוב למהר באבחון?

ד``ר עדי אדר
    06/01/2010

שלום לך!

באופן כללי האבחון של הפרעת קשב הוא לא אבחון דחוף. מימד הזמן פחות חשוב מכיוון שאין שום פיתרון קסם שמשפר כהרף עין את המצב (להוציא לעתים הפרעות התנהגותיות משמעותיות העשויות להשתפר במהירות עם טיפול תרופתי).

לפחות על פי תיאורך הראשוני אין לילדתך בעיה משמעותית! היא ילדה חיובית, נעימה ותלמידה מצטיינת. כלומר אין למעשה קשיים לימודיים. עם זאת את מציינת קשיים מסוימים שרצוי לבחון אותם ולהתיחס אליהם.
    אני לא אמליץ לך איפה לעשות אבחון אך רצוי לעשות אבחון כזה אצל מומחה שיבחן את ההבטים השונים של הבעיה ואת עוצמתה ודרכי טיפול אפשריות (ולא בהכרח טיפול תרופתי).
    לגבי תורי המתנה- אכן התורים ארוכים יחסית אך אם קיימת בעיה למימד הזמן פחות חשיבות כי מדובר בבעיות לטווח ארוך והטיפול בהן הוא לפרק זמן ממושך. לכן תעשו זאת בנחת!

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו